Vanwege Pinksteren zijn we op 20 mei niet telefonisch bereikbaar.

Nu negatieven digitaliseren
& herinneringen redden

 • Aanvraag startenAanvraag
 • Aanvullende diensten kiezenOpties
 • Bestelformulier downloadenformulier

Negatieven digitaliseren met gratis USB-stick

gratis USB-stickPinksteren betekent voor de meesten een lang weekend. Die tijd kunt u gebruiken om naar oude herinneringen op zoek te gaan. Laat nu uw negatieven digitaliseren zodat u ze binnenkort op uw tv, computer of gsm kunt terugzien!

Voor Pinksteren geeft MEDIAFIX u een gratis USB-stick bij het digitaliseren van uw negatieven. De aanbieding geldt bij online aanvragen tot 23-05-2024.

Voer onderstaand uw contactgegevens in om een vrijblijvende aanvraag te starten. Het actievoordeel wordt automatisch aan u toegewezen.

JA! Nu vrijblijvend aanvragen!

Contactgegevens

Aan de hand van uw gegevens genereren wij in het kader van de voorbereiding van de overeenkomst uw bestelformulier en versturen dat naar u. Zie ook onze Privacyverklaring en informatie over onze reclame. Een overeenkomst komt pas tot stand nadat u uw handtekening hebt geplaatst en uw analoge media door ons zijn ontvangen.
Vul uw telefoonnummer in voor eventueel gratis en vrijblijvend telefonisch advies en verdere vragen tijdens het bestelproces.
Mediafix Tooltip Uw adresgegevens
Prijs per scan
tot 500 negatieven
€ 0,35
501-1.500 negatieven € 0,31
1.501-2.500 negatieven € 0,29
vanaf 2.501 negatieven € 0,25
Bovenstaande prijzen zijn incl. btw en evt. excl. verzendkosten. De volledige actievoorwaarden vindt u hier.

Fotonegatieven digitaliseren:
Uw voordelen

 • Laagsteprijsgarantie in België
 • 9 afgiftepunten
 • Professionele beeldinversie
 • Alle formaten en typen film
 • Resolutie tot 50 megapixels

Een strook met negatieven om te digitaliseren2½ minuut per negatiefscan: zoveel tijd kost het om negatieven zelf te digitaliseren. Voor een hoge kwaliteit heeft u bovendien een dure negatiefscanner nodig.

Bespaar tijd en geld: MEDIAFIX is marktleider op het gebied van digitalisering en digitaliseert uw fotonegatieven al vanaf € 0,25 per negatief in uitstekende beeldkwaliteit.

MEDIAIFX geeft laagsteprijsgarantie voor het digitaliseren van uw analoge mediaNegatieven scannen bij MEDIAFIX is niet duur: als u uw fotonegatieven door MEDIAFIX laat digitaliseren, profiteert u van onze laagsteprijsgarantie, die geldt voor heel België. Daardoor krijgt u altijd de beste prijs voor uw digitalisering in België bij een vergelijkbare resolutie en aantal.

Als u toch een voordeliger aanbod vindt, aarzel dan niet om telefonisch 03 375 25 05 of per e-mail info (at) mediafix.be contact op te nemen met onze klantenservice.

Negatieven scannen wij al vanaf slechts € 0,25 per stuk. Vanzelfsprekend ontvangt u uw dierbare herinneringen bij ons in uitstekende beeldkwaliteit.

Graag nodigen wij u uit om onze prijzen te vergelijken met de prijzen van andere scanaanbieders, zodat u zich een goed beeld kunt vormen. U zult zien: MEDIAFIX is voor u de perfecte partner voor het digitaliseren van negatieven, aangezien ons aanbod dankzij onze eigen productie en technologie uniek is in heel België.

In de prijs voor het digitaliseren van uw negatieven zijn de volgende diensten al inbegrepen:

 • Digitalisering van negatieven in 4.250 dpi: Wij scannen uw negatieven met een resolutie van min. 4.250 dpi of 24 megapixels.
 • Automatische grijstrapcorrectie: Voor een betere kleurweergave vindt bij de scans van uw negatieven een automatische grijstrapcorrectie plaats. Daarmee wordt vooral de oranje zweem van de negatiefstroken gecorrigeerd.
 • Opslag in JPG-formaat: Wij slaan uw negatieven op in JPG-formaat. In dat formaat kunt u uw gedigitaliseerde negatieven op ieder apparaat (computer, tablet of smartphone) bekijken.

Bovendien betaalt u geen meerprijs voor:

 • opslag op uw eigen opslagmedium

Bij een gemiddelde bestelling van 1.000 negatieven met digitalisering in onze Standaard Plus-resolutie van min. 4.250 dpi of 24 megapixels, opslag op een USB-stick en rotatie van uw foto’s (optioneel) betaalt u bij MEDIAFIX € 0,29 per negatief. De concurrentie is vaak aanzienlijk duurder.

Voor meer informatie kunt u op de naam klikken

Negatieven digitaliseren bij de marktleider

In onze service zit de ervaring uit meer dan 200 miljoen gedigitaliseerde beeldmedia en filmminuten. Al die ervaring wordt voor de digitalisering van uw media gebruikt. Laat ons samen uw herinneringen redden en digitaliseer nu bij de Europese marktleider.

200 miljoen filmminuten komen trouwens overeen met ongeveer 1.400.000 km filmband. Daarmee kan de aarde 34,6 keer worden omcirkeld. Of stel u vijf grote zwembaden tot aan de rand gevuld met dia's of een colonne van 174 vrachtwagens voor - zo veel zijn 200 miljoen dia's.

MEDIAFIX winnaar n-tv-test

Bij de test is gekeken naar de volgende criteria: kosten, tijd en kwaliteit. Ook een hoogwaardige scanner van het merk “reflecta” ter waarde van € 1.600,00 bleek uiteindelijk minder goede resultaten te behalen dan de professionele scanner van MEDIAFIX. Het zelf scannen van negatieven kost bovendien veel tijd en vereist technische kennis voor een correcte configuratie van de apparaten. Het is dan ook niet eenvoudig om zelf met een negatiefscanner negatieven te digitaliseren.

De scanservice van MEDIAFIX is als winnaar uit de bus gekomen bij de n-tv-test met betrekking tot de digitalisering van analoge media. Kwaliteit, prijs en verwerkingstijd hebben overtuigd.

Overzicht van het testresultaat:

Zelf digitaliseren Digitalisering door MEDIAFIX
Kosten Niet heel goedkoop + – Hoe meer media men laat digitaliseren, hoe goedkoper het wordt
Tijd Kost veel tijd + Snel afgehandeld
Beeldkwaliteit + – Met gebreken + Hoge kwaliteit

» Conclusie van n-tv: Liever naar MEDIAFIX dan zelf proberen te digitaliseren!

9 afgiftepunten in België

kaart met de 9 afgiftepunten in BelgiëU heeft oude negatieven die u liever niet per post wilt versturen? Geen probleem! Onze service voor u: Bij onze 9 afgiftepunten in België kunt u uw negatieven heel eenvoudig persoonlijk afgeven, zonder dat u ze op de post hoeft te doen.

Een koerier haalt uw negatieven daar op en levert ze af bij MEDIAFIX voor digitalisering. Daarna krijgt u alles naar uw adres toegestuurd. Stuur ons via het online formulier een aanvraag of neem voor verdere informatie over het scannen van negatieven contact op met onze klantenservice.

Persoonlijk advies: telefonisch of per e-mail

Glimlachende medewerker van de klantendienst van MEDIAFIX helpt bij het digitaliseren van negatievenAls scanpartner voor uw negatieven die uw vertrouwen geniet, hechten wij groot belang aan een uitvoerige advisering over het scannen van negatieven. Dat helpt niet alleen u, maar is ook voor ons belangrijk om uw wensen beter te kunnen begrijpen. Daarom zijn wij u graag telefonisch (03 375 25 05) of per e-mail (info (at) mediafix.be) van dienst.

Via het online formulier kunt u ons altijd een vrijblijvende aanvraag sturen. Onze klantenservice neemt vervolgens telefonisch contact met u op.

Wij digitaliseren alle formaten en soorten ontwikkelde fotorolletjes

Wij digitaliseren:

 • alle bij ons bekende groottes en formaten (klein-, midden-, groot- en panoramaformaat)
 • speciale formaten zoals Instamatic, Minox of pocket
 • alle soorten negatieffilms zoals AGFA, Kodak of zwart-witfilms

Voor het maken van professionele, hoogwaardige scans gebruiken wij de Flextight X5 van Hasselblad.

Als u niet weet welk formaat uw negatieven hebben of nog andere media zoals VHS-cassettes of Super8-films wilt laten digitaliseren, kunt u contact opnemen met onze klantenservice, die u graag verder helpt.

Optimale kleuren door inversie via ruwe data

Inversie via ruwe data is raadzaam als uw negatieven door het verouderingsproces al zijn vervaagd of een kleurzweem hebben. Die schade wordt bij eenvoudige inversie zonder correctie meegenomen, waardoor bijzonder donkere foto’s of kleurafwijkingen kunnen ontstaan. Bij inversie via ruwe data worden de helderheid en het contrast handmatig aangepast, wat ook bij oudere negatieven nog tot zeer goede digitale positieven leidt.

 

Voorbeeld van de invertering van ruwe data bij het digitaliseren van negatieven
Links: inversie via ruwe data, rechts: eenvoudige inversie zonder correctie

 

Inversie via ruwe data biedt de volgende voordelen:

 • Alle beeldinformatie wordt zonder verlies opgeslagen
 • Kleurzweem en contrastveranderingen kunnen daardoor aanzienlijk beter worden bewerkt en worden door ons handmatig aangepast
 • U ontvangt een duidelijke, scherpere foto met meer details en stralende kleuren. U kunt de foto ook probleemloos vergroten
 • Desgewenst opslag in het niet-gecomprimeerde TIFF-formaat
 • Ook bij zeer oude, vervaagde negatieven en negatieven met kleurzweem worden zeer goede resultaten geboekt.

De bewerking van de helderheid, kleuren en contrasten van uw foto’s bieden wij al aan voor € 0,10 per negatief. Bij opslag in het TIFF-formaat heeft u bovendien meer mogelijkheden voor de verdere bewerking van uw foto’s.

Heeft u nog vragen over onze diensten? Onze klantenservice is u graag van dienst!

Opslag van uw negatieven op dvd of USB-stick of via download

Negatieven digitaliseren en omzetten naar dvd of usbDesgewenst worden de scans van uw fotonegatieven door ons opgeslagen op dvd of USB-stick of beschikbaar gesteld via download. Als u geen opslagmedium heeft gekozen, worden uw data door ons opgeslagen in de voor u gunstigste variant.

Bij een online aanvraag in de actieperiode ontvangt u de USB-stick voor opslag gratis!

Negatieven digitaliseren – uw voordelen op een rij

Prijs-kwaliteit: Laagsteprijsgarantie in heel België
Kwaliteit: Winnaar n-tv-test
Advisering:  telefonisch of per e-mail
Aanlevering: 9 afgiftepunten in België / per post
Formaten: Alle formaten
Opslag: negatieven op dvd of USB-stick of via download

Bent ook u nog in het bezit van oude negatieven of ontwikkelde fotorolletjes met dierbare herinneringen? Verjaardagen en andere feesten en zelfs hele vakanties werden vroeger vastgelegd op negatieven, die vervolgens werden ontwikkeld. Maar niet alle oude fotoafdrukken zijn goed behouden gebleven, vaak zijn ze sterk vervaagd, geknikt of om een andere reden beschadigd. Gelukkig zijn er dan nog de fotonegatieven, maar ook die blijven niet eeuwig goed! Al na 20 jaar* gaat de kwaliteit van het kwetsbare materiaal achteruit. Oude negatieven scannen is de beste manier om de kwaliteit van uw oude opnames definitief te redden!

Om de volgende redenen is het raadzaam uw oude negatieven te laten scannen:

Oude negatief verbleekt met de tijd zonder digitalisering

 • Kleuren vervagen: Uiterlijk na 20 jaar is de kwaliteit van fotonegatieven of fotorolletjes niet meer stabiel en vervagen de kleuren.
 • Kleurzweem: Sommige kleuren vervagen meer dan andere. Daardoor ontstaat kleurzweem op de foto.
 • Geen optimale opslag: Negatieven moeten zo koel mogelijk worden bewaard. Vaak is dat niet mogelijk, waardoor ze sneller vervagen.
 • Knikken en krassen: Bij het bekijken of opnieuw sorteren van de negatiefstroken kunnen makkelijk knikken en krassen ontstaan.

**Bron: Wilhelm, Henry (1993): The Permanence and Care of Color Photographs

Met het blote oog naar negatieven kijken is niet echt leuk: de afbeelding is te klein, en de kleuren zijn niet zichtbaar. Daarom blijven ze vaak jarenlang in de kast liggen.

U ontvangt uw gescande negatieven als positieve afbeelding van ons, waardoor uw herinneringen weer zichtbaar en levend worden! Bovendien ontstaan er veel nieuwe gebruiksmogelijkheden:

 • Deel uw herinneringen met vrienden en familie.
 • Bekijk uw foto’s op de pc, televisie of tablet.
 • Archiveer uw digitale negatieven op de pc en breng ze onder in mappen.
 • Gescande negatieven kunt u zo vaak vermenigvuldigen als u wilt.
 • Maak prints in grootformaat en afdrukken van uw dierbare opnames. Dat is allemaal mogelijk als u uw negatieven laat scannen!

Negatieven zelf digitaliseren of laten digitaliseren?

Als u negatieven of fotorolletjes zelf wilt scannen, hebt u een apparaat nodig met een overeenkomstige hoge resolutie, anders kunt u de gescande beelden uiteindelijk uitvergroot alleen sterk korrelig weergeven. Hoogwaardige scanners voor negatieven zijn duur in aanschaf (vanaf € 500,00) en zijn dus pas rendabel bij een zeer groot aantal scans van negatieven.

Scans van losse afbeeldingen kosten extreem veel tijd (meerdere minuten per afbeelding) en vaak is het resultaat door stof of vouwen op de negatiefstrook niet naar tevredenheid. Bij goedkope apparaten ontstaan op hun beurt vanwege het oranje masker van de film problemen bij de inversie van de kleuren, waardoor u geen kleurechte scans verkrijgt. Daarom wordt aanbevolen om de negatieven door een professioneel digitaliseringsbedrijf te laten scannen.

Hoe verloopt een bestelling voor het digitaliseren van negatieven door MEDIAFIX?

Negatieven scannen bij MEDIAFIX is heel eenvoudig: neem telefonisch contact met ons op via 03 375 25 05 of stuur ons een online aanvraag via het bestelformulier. Het ondertekende formulier kunt u bij uw pakket voegen.

BELANGRIJK: zonder dit formulier en uw handtekening mogen wij uw media niet digitaliseren! U kunt uw pakket persoonlijk afgeven bij onze afgiftepunten in België of per post versturen. Instructies hoe u uw media het beste kunt verpakken, vindt u hier. Na de digitalisering krijgt u uw negatiefstroken en de gedigitaliseerde afbeeldingen naar uw adres toegestuurd.

Proces voor negatieven digitaliseren bij MEDIAFIX

Wat kost het digitaliseren van mijn negatieven bij MEDIAFIX?

MEDIAFIX digitaliseert uw negatieven al vanaf € 0,25 per stuk. Met onze laagsteprijsgarantie garanderen wij dat u, bij een vergelijkbare resolutie en aantal, bij MEDIAFIX altijd de laagste prijs betaalt voor de digitalisering van negatieven in heel België.

Hoe kan ik mijn negatieven aanleveren om ze te laten digitaliseren?

U kunt uw oude schatten per post naar ons opsturen of persoonlijk afgeven bij onze 9 afgiftepunten in België. Bij verzending per post kunt u uw zending naar het volgende adres sturen:

MEDIAFIX / Kamera Express
Boomsesteenweg 81
2610 Antwerpen

Na de digitalisering versturen wij uw negatieven verzekerd naar uw thuisadres.

Kan MEDIAFIX mijn niet-ontwikkelde fotorolletjes digitaliseren?

Bij het ontwikkelen ondergaan fotorolletjes een chemisch proces. Dat proces voeren wij niet door. U kunt bij ons enkel ontwikkelde negatieven of fotorolletjes laten digitaliseren.

Heeft het digitaliseren van oude negatieven eigenlijk nog zin?

Ja, juist bij zeer oude negatiefstroken of fotorolletjes is digitaliseren zinvol voordat het daarvoor te laat is. Door onze professionele reiniging en de handmatige omzetting van ruwe data behalen wij ook bij sterk versleten negatieven nog zeer goede resultaten.

In welk bestandsformaat worden mijn gedigitaliseerde negatieven opgeslagen?

Wij slaan uw negatieven standaard op in JPG-formaat. Voor bijzondere eisen is opslaan in TIFF-formaat eveneens mogelijk.

In welke resolutie worden mijn negatieven gescand?

Afhankelijk van het gewenste kwaliteitsniveau ontvangt u uw negatiefscan in 4.250, 5.000 of 6.200 dpi.

Krijg ik een digitaal positief of een digitaal negatief?

Als wij uw negatieven digitaliseren, krijgt u van ons over het algemeen de positieve afbeelding.

Hoe kan ik mijn negatieven het beste verpakken?

Enveloppen, fototassen van papier of plastic hoezen waar de negatieven los in zijn geplaats, zijn het meest geschikt voor het digitaliseren.

Moet ik foto’s laten digitaliseren of negatieven?

Over het algemeen kunt u beter negatieven digitaliseren, omdat wij daarmee een hogere resolutie kunnen behalen.

Moet ik de papierstrook van tevoren verwijderen?

Nee! Wij verwijderen de papierstrook gratis voordat wij uw negatieven digitaliseren.

Moet ik mijn negatieven voor het digitaliseren reinigen?

Een reiniging is zeker aan te bevelen. Dat kunt u zelf voorafgaand aan het digitaliseren doen of tegen een geringe meerprijs vakkundig door ons laten uitvoeren.

Is het mogelijk om alleen bepaalde negatieven van een strook te digitaliseren?

Nee, MEDIAFIX digitaliseert over het algemeen alle negatieven op één strook. Wanneer u de stroken op maat knipt of los aanlevert, moeten wij een meerprijs berekenen. Onze prijzen zijn gebaseerd op stroken met vier tot zes fotonegatieven. Stroken met één tot drie fotonegatieven digitaliseren wij eveneens, daar komen echter een toeslag bij ter hoogte van € 0,04 per negatief. Bij het scannen van losse negatieven bedraagt de meerprijs € 0,16.

Welke formaten negatieven digitaliseert MEDIAFIX?

Wij digitaliseren alle analoge beeldmedia in de gangbare formaten. Ook speciale formaten kunnen wij zonder probleem digitaliseren. Stuur ons een aanvraag en we vinden een oplossing. De gangbaarste formaten hebben we in de volgende tabel voor u opgelijst.

Negatiefformaat Eigenschappen Prijs per negatief
Kleinbeeld
(24×36 mm)
 • het gangbaarste formaat negatief
 • ook wel 35 mm genoemd
Vanaf € 0,25
Middenformaat-afbeeldingen
(4×4 tot 6×9 mm)
 • aanzienlijk hogere scherpte en resolutie dan in KB-formaat
 • vanwege de beeldkwaliteit ook vandaag de dag nog zeer geliefd bij professionele fotografen en hobbyfotografen
Vanaf € 1,11
Grootformaat-afbeeldingen
(9×12 tot
200×300 mm)
 • uitstekende beeldkwaliteit
 • alleen voor zeer gespecialiseerde doeleinden, bijv. architectuurfotografie
Vanaf € 3,00
Minox- & pocketformaat
(11×18
17×13 mm)
 • exotische formaten
 • laagste beeldkwaliteit
Vanaf € 0,59
Halfformaat-afbeeldingen
(24×18
24×24 mm)
 • dezelfde film als bij kleinbeeldformaat
 • belicht in het klassieke stommefilmformaat 18×24 mm
 • door AGFA uitgebreid tot 24×24 mm
Vanaf € 0,44
Instamatic
(28×28 mm)
 • gemakkelijker plaatsen van de films in de camera
 • zeer populair vanwege het vierkante formaat
Vanaf € 0,59
APS-films
(16,7×30,2 mm)
 • Afkorting staat voor Advanced Photo System
 • beschikt over een weergave van de filmstatus, die dubbel belichten of onbelicht ontwikkelen voorkomt
Vanaf € 0,33

Hebt u nog meer vragen over het digitaliseren van negatieven?

Wij zijn u graag van dienst! Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een vrijblijvende aanvraag via het online formulier. Telefonisch zijn wij als volgt bereikbaar:

 • ma - vr: 10.00 – 15.00 uur

tel. 03 375 25 05.