Nu videobanden digitaliseren
& herinneringen redden.

 • Aanvraag startenAanvraag
 • Aanvullende diensten kiezenOpties
 • Bestelformulier downloadenformulier

Videobanden digitaliseren met gratis retourzending

Gratis retourzendingDe dagen worden korter en kouder en we zitten weer vaker binnen. Kortom: de herfst is in het land. Uw analoge media hebben waarschijnlijk ook hun zonnigste tijd achter zich. Laat nu uw videobanden digitaliseren zodat u in de herfst warmpjes binnen van oude herinneringen kunt genieten met vrienden en familie.

Als herfstactie geeft MEDIAFIX u gratis retourzending bij het digitaliseren van uw videobanden. De aanbieding werd verlengd en geldt bij online aanvragen tot 10-06-2022.

Voer onderstaand uw contactgegevens in om een vrijblijvende aanvraag te starten. Het actievoordeel wordt automatisch aan u toegewezen.

JA! Nu vrijblijvend aanvragen!

Contactgegevens

Aan de hand van uw gegevens genereren wij in het kader van de voorbereiding van de overeenkomst uw bestelformulier en versturen dat naar u. Zie ook onze Privacyverklaring en informatie mbt onze reclames. Een overeenkomst komt pas tot stand nadat u uw handtekening hebt geplaatst en uw analoge media door ons zijn ontvangen.
Vul een geldig telefoonnummer in, zodat wij u gratis en vrijblijvend kunnen adviseren over uw bestelling.
Mediafix Tooltip Uw adresgegevens
VHS / VHS-C / MiniDV vanaf € 9,49
Hi8 / Video 8 / Digital8 vanaf € 12,49
S-VHS / S-VHS-C vanaf € 20,00
Betamax / Betacam SP vanaf € 20,00
Video 2000 vanaf € 33,00
U-Matic vanaf € 33,00
Bovenstaande prijzen zijn incl. btw en evt. excl. verzendkosten.

Videobanden digitaliseren:
Uw voordelen

 • Besteprijsgarantie in heel België
 • Verzekerde verzending met DHL
 • Gebleken klantentevredenheid
 • Digitalisering door de marktleider
 • MEDIAFIX winnaar n-tv-test
»

De films waren snel klaar en hebben een goede kwaliteit. Ik laat beslist nog meer films digitaliseren. Na 30 jaar hebben we samen met onze kinderen naar een verjaardagsvideo gekeken. We hebben veel gelachen. Hartelijk bedankt.

«
Ingo Hahn
Gestapelde VHS-banden om te digitaliseren

VHS digitaliseren

MEDIAFIX digitaliseert uw VHS-banden in de digitale PAL-standaard vanaf € 9,49 en slaat uw films standaard op een video-dvd op. Voor een meerprijs is ook opslag als MP4-bestand mogelijk.

Nu VHS laten digitaliseren!

VHS-C-Kassette

VHS-C digitaliseren

MEDIAFIX digitaliseert uw VHS-C-banden in de digitale PAL-standaard vanaf € 9,49 en slaat uw films standaard op een video-dvd op. Voor een meerprijs is ook opslag als MP4-bestand mogelijk.

Nu VHS-C laten digitaliseren!

S-VHS-band om te digitaliseren

S-VHS digitaliseren

MEDIAFIX digitaliseert uw S-VHS-banden vanaf € 20,00. U ontvangt uw gedigitaliseerde films als MP4-bestand.

Nu S-VHS laten digitaliseren!

S-VHS-C-band om te digitaliseren

S-VHS-C digitaliseren

MEDIAFIX digitaliseert uw S-VHS-C-banden vanaf € 20,00. U ontvangt uw gedigitaliseerde films als MP4-bestand.

Nu S-VHS-C laten digitaliseren!

Gestapelde MiniDV om te digitaliseren

MiniDV digitaliseren

MEDIAFIX digitaliseert uw MiniDV vanaf € 9,49 en slaat uw films standaard op een video-dvd op. Voor een meerprijs is ook opslag als MP4-bestand mogelijk.

Nu MiniDV laten digitaliseren!

Hi8 om te digitaliseren

Hi8 digitaliseren

MEDIAFIX digitaliseert uw Hi8-banden vanaf € 12,49 en slaat uw films standaard op een video-dvd op. Voor een meerprijs is ook opslag als MP4-bestand mogelijk.

Nu Hi8 laten digitaliseren!

Video8 om te digitaliseren

Video8 digitaliseren

MEDIAFIX digitaliseert uw Video8-banden vanaf € 12,49 en slaat uw films standaard op een video-dvd op. Voor een meerprijs is ook opslag als MP4-bestand mogelijk.

Nu Video8 laten digitaliseren!

Digital8 om te digitaliseren

Digital8 digitaliseren

MEDIAFIX digitaliseert uw Digital8-banden vanaf € 12,49 en slaat uw films standaard op een video-dvd op. Voor een meerprijs is ook opslag als MP4-bestand mogelijk.

Nu Digital8 laten digitaliseren!

Betamax en hoes om te digitaliseren

Betamax digitaliseren

MEDIAFIX digitaliseert uw Betamax-banden vanaf € 20,00. U ontvangt uw gedigitaliseerde films als MP4-bestand.

Nu Betamax laten digitaliseren!

Betacam om te digitaliseren

Betacam digitaliseren

MEDIAFIX digitaliseert uw Betacam-SP-banden vanaf € 20,00. U ontvangt uw gedigitaliseerde films als MP4-bestand.

Nu Betacam laten digitaliseren!

Video2000 om te digitaliseren

Video2000 digitaliseren

MEDIAFIX digitaliseert uw Video2000-banden vanaf € 20,00. U ontvangt uw gedigitaliseerde films als MP4-bestand.

Nu Video 2000 laten digitaliseren!

U-Matic digitaliseren

MEDIAFIX digitaliseert uw U-Matic-banden vanaf € 33,00. U ontvangt uw gedigitaliseerde films als MP4-bestand.

Nu U-Matic laten digitaliseren!

De kleine Mia kan nu “papa” zeggen! Tegenwoordig kunnen zulke opnames dankzij smartphone en tablet snel worden gedeeld met familie en vrienden. Het is leuk om dat trotse moment te delen. Veel herinneringen van vorige generaties zijn echter vastgelegd op videocassettes die zijn opgeslagen in kasten en dozen, waar ze vaak in de vergetelheid raken. Geniet weer van die herinneringen! Deel uw mooiste momenten die u met veel liefde heeft gefilmd en voor de eeuwigheid wilde vastleggen. Laat uw videobanden digitaliseren. VHS, VHS-C, MiniDV, Video8, Hi8, Digital8 of Betamax, MEDIAFIX digitaliseert alle formaten. Vervolgens kunt u uw opnames eenvoudig bekijken op computer, televisie, tablet of smartphone.

Bijna niemand heeft tegenwoordig nog een goed werkende videorecorder in huis. Vooral bij speciale formaten zoals Hi8 of Betamax zijn de bijpassende apparaten ook niet meer zo eenvoudig verkrijgbaar. U kunt dat probleem oplossen doordat u uw videobanden digitaliseert.

 

Videobanden hebben een beperkte houdbaarheid

Stel uw opnames veilig voordat ze worden aangetast door de tand des tijds. Volgens de producenten hebben videobanden in alle formaten doorgaans een houdbaarheid van maximaal 35 jaar, maar bij veel cassettes treden al veel eerder verouderingsverschijnselen op. Na verloop van tijd gaat de beeld- en geluidskwaliteit achteruit, en op een gegeven moment heeft u alleen nog beeldruis op uw banden. Dat proces kan door ongunstige opslagcondities worden versneld.

De volgende factoren verminderen de houdbaarheid van uw videobanden:

 • Knikken in de band door liggende opslag. Het is raadzaam om videobanden voor opslag terug te spoelen en vervolgens rechtop staand in hun hoezen te bewaren, om ze te beschermen tegen stof. Als de cassettes op elkaar liggen, kunnen de banden na verloop van tijd op de bandspoel wegzakken, en kunnen knikken ontstaan aan de rand.
 • Door hitte kunnen videobanden smelten. Hitte en kou tasten de coating van de magneetbanden aan. Als videocassettes worden blootgesteld aan sterke zonnestraling, kunnen de banden zelfs smelten. Daarnaast zorgen temperatuurschommelingen ervoor dat de banden uitzetten of krimpen.
 • Pas op voor vocht. Veel mensen bewaren hun videobanden in de kelder. Daar is meestal sprake van een hoge luchtvochtigheid, die in de cassettes condenseert en de banden beschadigt. Bovendien dreigt schimmelvorming.
 • Door magneetvelden worden uw opnames gewist. Als u uw videobanden in de buurt van elektrische apparaten zoals luidsprekers of een televisie bewaart, kan dat fatale gevolgen hebben. Door magnetisering van buitenaf kan de kwaliteit van uw opnames op de magneetbanden sterk achteruitgaan, en in het ergste geval kunnen ze zelfs compleet worden gewist. Ook door geomagnetisme kan al schade worden veroorzaakt.
 • Als de kwaliteit achteruitgaat, ontstaan vegen in de film. Als de banden van uw videocassettes door omgevingsinvloeden poreus worden of beginnen op te lossen, kunnen door de resten vegen ontstaan op de band. Uw cassettes kunnen dan niet meer worden afgespeeld en beschadigen uw recorder.

 

De eenvoudige oplossing: Laat uw videobanden digitaliseren!

Gestapelde VHS-banden om te digitaliserenHet is dus raadzaam om snel actie te ondernemen en uw videobanden te (laten) digitaliseren zolang de kwaliteit daarvan nog goed is. Met behulp van beeldbewerkingsprogramma’s kan sommige schade digitaal zelfs nog enigszins worden verholpen. Als u van plan bent uw videocassettes zelf te digitaliseren, moet u goed bedenken dat dat niet zo eenvoudig is. Meestal ontstaan hoge kosten en kost het veel tijd, aangezien het digitaliseren van videocassettes altijd plaatsvindt in real time. Ook de kwaliteit laat vaak te wensen over.

Kies voor een echte professional en bespaar tijd en geld: MEDIAFIX digitaliseert uw VHS-, VHS-C- en MiniDV-banden vanaf € 9,49 per cassette. Video8, Hi8 en Digital8 kunt u vanaf € 12,49 per cassette door ons laten digitaliseren. Wij repareren ook scheuren in uw films en geven u graag uitvoerig advies over het digitaliseren van uw videocollectie.

Is het niet eenvoudiger wanneer ik mijn videobanden zelf digitaliseer?

Voor het zelf digitaliseren van uw videobanden hebt u een origineel afspeelapparaat, een videograbber en bijbehorende software nodig. Veel van de recorders zijn vandaag enkel nog maar tweedehands beschikbaar. De aanschaf van de benodigde apparatuur is bovendien duur. De benodigde tijd komt 1-op-1 overeen met de speelduur van de cassettes. Zelfs voor een geringe verzameling kan het digitaliseren van uw videobanden met amateurapparatuur al snel enkele dagen in beslag nemen.

MEDIAFIX kan al vanaf slechts € 9,49 per cassette uw videobanden digitaliseren en dat in eersteklas kwaliteit. Het kost u slechts minimale moeite: wij kunnen uw videoband omzetten naar dvd, zodat u heel eenvoudig op een televisie van uw mooiste herinneringen kunt genieten, of we kunnen uw videoband omzetten naar usb, zodat u uw films eenvoudig kunt delen met de familie en zelf verder kunt bewerken.

Hoe verloopt een bestelling met betrekking tot het digitaliseren van video’s door MEDIAFIX?

Videobanden digitaliseren bij MEDIAFIX is heel eenvoudig: neem telefonisch contact met ons op via 03 375 25 05 of stuur ons een online aanvraag via het bestelformulier. Het ondertekende formulier kunt u bij uw pakket voegen.

BELANGRIJK: zonder dit formulier en uw handtekening mogen wij uw media niet digitaliseren! U kunt uw pakje per post naar ons opsturen of persoonlijk afgeven bij onze 9 afgiftepunten in België. Instructies hoe u uw media het best kunt verpakken, vindt u hier. Na het digitaliseren krijgt u uw videocassettes en de gedigitaliseerde bestanden per post naar uw leveradres opgestuurd.

Stuur nu een vrijblijvende aanvraag voor het digitaliseren van videobanden!

Videobanden digitaliseren bij MEDIAFIX: zo gaat het

Nu videobanden laten digitaliseren!

Hoe kan ik mijn videobanden aanleveren om ze te laten digitaliseren?

U kunt uw oude schatten per post naar ons opsturen of persoonlijk afgeven bij onze 9 afgiftepunten in België. Bij verzending per post kunt u uw zending naar het volgende adres sturen:

MEDIAFIX / Photo Galerie
Rue Johannes Gutenberg 20
1400 Nijvel

Na de digitalisering versturen wij uw videocassetten naar uw thuisadres.

Kunnen mijn digitale opnamen achteraf worden verbeterd?

Ja, door een nabewerking kunnen wij filmruis verminderen, artefacten beperken en contrasten en kleuren verbeteren.

Kunnen ook gekochte videobanden worden gedigitaliseerd?

Nee, gekochte videobanden mogen wij omwille van auteursrechten niet digitaliseren. Met schriftelijke toestemming van de auteur resp. rechthebbende kunnen wij hierop een uitzondering maken.

Waarin zit het verschil tussen opslaan op dvd en in MP4-formaat?

Wanneer u uw video op dvd laat overzetten, kunt u die direct in de dvd-speler afspelen. Wanneer het voor u geen zin heeft om uw videobanden op dvd te laten branden, kunt u als alternatief kiezen voor opslag in MP4-formaat. Zo kunt u uw films naderhand bewerken, kopiëren en delen.

Waarom is opslag in MP4-formaat zo duur?

Zowel het overzetten van de films naar MP4-formaat als de kwaliteitscontrole duren aanmerkelijk langer dan het branden van videobanden op dvd. Hierdoor ontstaan ook hogere kosten.

Waarom kost het terugspoelen van de films geld?

Het extra werk voor het terugspoelen van niet-teruggespoelde films moeten wij helaas berekenen omdat dat extra tijd kost.

Hoe kan ik mijn films na het digitaliseren zelf bewerken?

Voor de individuele nabewerking is op internet een groot aantal gratis programma’s beschikbaar. Voorwaarde daarvoor is opslag in MP4-formaat.

Hebt u nog meer vragen over het digitaliseren van videobanden?

Wij zijn u graag van dienst! Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een vrijblijvende aanvraag via het online formulier. Telefonisch zijn wij als volgt bereikbaar:

 • ma-vr 09.00 – 13.00 uur
  en 14.00 – 17.00 uur

via tel. 03 375 25 05.

De volgende formaten kunnen wij eveneens voor u digitaliseren: