Nu APS-films digitaliseren
en herinneringen redden

 • Aanvraag startenAanvraag
 • Aanvullende diensten kiezenOpties
 • Bestelformulier downloadenformulier

APS-films digitaliseren met 11% korting

11% kortingHet is zomer, dat betekent: zomerkortingen! Laat nu uw APS-films digitaliserenen laat het zonnetje in uw oude herinneringen schijnen!

Daarvoor geeft MEDIAFIX u 11% korting op de digitalisering van uw APS-films. De aanbieding geldt bij online aanvragen tot en met 29-07-2024.

Voer onderstaand uw contactgegevens in om een vrijblijvende aanvraag te starten. Het actievoordeel wordt automatisch aan u toegewezen.

JA! Nu vrijblijvend aanvragen!

Contactgegevens

Aan de hand van uw gegevens genereren wij in het kader van de voorbereiding van de overeenkomst uw bestelformulier en versturen dat naar u. Zie ook onze Privacyverklaring en informatie over onze reclame. Een overeenkomst komt pas tot stand nadat u uw handtekening hebt geplaatst en uw analoge media door ons zijn ontvangen.
Vul uw telefoonnummer in voor eventueel gratis en vrijblijvend telefonisch advies en verdere vragen tijdens het bestelproces.
Mediafix Tooltip Uw adresgegevens

Prijs per Scan

tot 150 afbeeldingen € 0,46 € 0,41
151 – 500 afbeeldingen € 0,44 € 0,39
501 – 1.000 afbeeldingen € 0,38 € 0,34
ab 1.001 afbeeldingen € 0,33 € 0,29
Bovenstaande prijzen zijn incl. btw en evt. excl. verzendkosten. De volledige actievoorwaarden vindt u hier.

MEDIAFIX digitaliseert ook:

 

Formaat Prijs
Middelformaat-afbeeldingen(4 x 4 mm tot 6 x 9 mm) vanaf € 1,11
Grootformaat-afbeeldingen vanaf € 3,00
Halfformaat-afbeeldingen vanaf € 0,44
Panoramaformaat vanaf € 1,11
Instamatic vanaf € 0,59
Minox/Pocket vanaf € 0,59
Dia strips vanaf € 0,19

APS-digitalisering:
Uw voordelen

 • Laagsteprijsgarantie in heel België
 • Bewezen klanttevredenheid
 • APS-films laten digitaliseren door de marktleider
 • MEDIAFIX winnaar n-tv test
 • 9 afgiftepunten in België
 • APS-foto’s op dvd, USB-stick of via download
»

Wij hebben verschillende decennia bandgeschiedenis vastgelegd op dia’s. Het team en de resultaten hebben ons overtuigd.

«
Wolfgang Niedecken Frontman van de rockband BAP

Voorkom dat de kwaliteit van uw APS-films achteruitgaat

Bent u nog in het bezit van oude opnames van speciale momenten met uw gezin? Dan is nu geen tijd meer te verliezen! Zoals alle analoge media zijn ook APS-films niet eeuwig houdbaar. De dierbare herinneringen verliezen na verloop van tijd aan kwaliteit, kleuren vervagen of er ontstaat kleurzweem.

 

Om de volgende redenen is het raadzaam uw APS-films te digitaliseren:
Verfall von Dias

 • Kleuren vervagen: Het vervagen van de kleuren is de eerste fase van het verouderingsproces. De kleuren verliezen hun glans en worden minder helder.
 • Kleurzweem: Na verloop van tijd ontstaan materiaalveranderingen. Hierdoor ontstaat “kleurzweem”, wat betekent dat de kleuren richting een bepaalde kleur opschuiven.
 • Schimmelvorming: Vaak worden APS-films in dozen opgeslagen in kelders of op zolders, waar zij zijn blootgesteld aan sterke temperatuurschommelingen en vocht. Hierdoor ontstaat na verloop van tijd schimmel die de kwetsbare film aantast.
 • Geen optimale opslagcondities: Een kamertemperatuur van 7 °C en een luchtvochtigheid van 15% zijn optimale condities voor de opslag van APS-films. Deze ideale omstandigheden zijn in de praktijk echter moeilijk te realiseren.

Als u uw APS-films nu digitaliseert, kunt u waardevolle momenten redden en verdere verouderingseffecten op uw opnames voorkomen. Heeft u vragen? Onze klantenservice is u graag van dienst!

Nu APS-films scannen!

 

Optimale kleuren door Premium-inversie bij MEDIAFIX

Helaas is bij negatieffilms vaak na enkele jaren al sprake van kleurzweem en contrastveranderingen. Door inversie via ruwe data kunnen we deze veranderingen in de meeste gevallen corrigeren. Door Premium-inversie ontvangen wij alle beeldinformatie.Helaas is bij negatieffilms vaak na enkele jaren al sprake van kleurzweem en contrastveranderingen. Door inversie via ruwe data kunnen we deze veranderingen in de meeste gevallen corrigeren. Door Premium-inversie ontvangen wij alle beeldinformatie. MEDIAFIX levert heldere en scherpe foto’s die probleemloos kunnen worden vergroot. Deze Premium-inversie bieden wij aan voor € 0,25 per foto. Op de afbeelding links is een foto met een sterke blauwe kleurzweem te zien. Dit valt met name op als u kijkt naar de kleuren van de bergen en het weiland. Op de afbeelding rechts is hetzelfde motief te zien, maar nu nadat Premium-inversie is toegepast.

 

vergleich_RAW

Nu APS-foto’s scannen!

 

Nieuwe gebruiksmogelijkheden voor uw APS-foto’s

Door uw foto’s te laten digitaliseren, zorgt u er niet alleen voor dat uw dierbare herinneringen worden gered. Er ontstaan ook veel nieuwe gebruiksmogelijkheden voor uw mooie foto’s!

 • Deel uw APS-scans met familie en vrienden in de hele wereld.
 • Geniet eenvoudig op de televisie, tablet of beamer van uw scans.
 • Maak zoveel kopieën als u maar wilt.
 • Archiveer foto’s van uw leven en het leven van uw familie op iedere gewenste plek.
 • Maak van foto’s van speciale momenten een fotocadeau dat u als geschenk kunt weggeven.
 • Breng uw foto’s als moderne wandfoto tot leven.

Heeft u nog vragen? Wij zijn u graag van dienst!

Nu vrijblijvend aanvragen!

APS-films digitaliseren of laten digitaliseren?

APS zelf scannen

Het is niet eenvoudig om APS-films zelf te scannen, omdat op de markt maar weinig apparaten verkrijgbaar zijn die hiervoor geschikt zijn. Een goede scanner is duur in aanschaf (minimaal € 500) en is dus pas rendabel bij een zeer groot aantal foto’s. Bij goedkopere apparaten zijn vaak alleen lage resoluties mogelijk, wat een slechte kwaliteit van de scans tot gevolg heeft.
Onafhankelijk van het apparaat kost het maken van scans van losse foto’s extreem veel tijd, en het is niet eenvoudig om de APS-foto’s op deskundige wijze schoon te maken. Dezelfde handelingen moeten vaak worden herhaald omdat zich stof op de dia’s bevindt of een foto scheef is ingescand. Ook is het gebruik van de scanner is niet altijd duidelijk.

 

APS digitaliseren? Uw voordelen met MEDIAFIX

 • Laagsteprijsgarantie in heel België
 • 9 afgiftepunten in België
 • APS-films laten digitaliseren door de marktleider
 • MEDIAFIX winnaar n-tv test
 • Persoonlijk advies: telefonisch of per e-mail
 • APS-foto’s op dvd, USB-stick of via download

 

» Laagsteprijsgarantie voor heel België

MEDIAIFX geeft laagsteprijsgarantie voor het digitaliseren van uw analoge mediaAPS-films laten scannen door MEDIAFIX is niet duur: Wij digitaliseren uw APS voor de beste prijs, dat garanderen wij met onze laagsteprijsgarantie. Vanaf slechts € 0,33 per APS-foto ontvangt u van ons uw dierbare herinneringen in uitstekende beeldkwaliteit.

Graag nodigen wij u uit onze prijzen te vergelijken met de prijzen van andere aanbieders, zodat u zich kunt overtuigen van onze prijzen. Dankzij onze eigen productie en technologie is ons aanbod uniek voor heel België.

 

 

Nu APS laten scannen!

 

» 9 afgiftepunten in België

U wilt uw APS-films liever niet per post versturen? Geen probleem! Onze service voor u: Bij ons 9 afgiftepunten in België kunt u uw foto’s heel eenvoudig persoonlijk afgeven, zonder dat u deze op de post hoeft te doen.

Een koerier haalt uw collectie daar op en levert ze af bij MEDIAFIX voor digitalisering. Daarna krijgt u alles naar uw adres toegestuurd. Stuur ons via het online-formulier een aanvraag of neem voor verdere informatie contact op met onze klantenservice.

 

» Digitalisering van APS-films door de marktleider

In onze service zit de ervaring uit meer dan 200 miljoen gedigitaliseerde beeldmedia en filmminuten. Al die ervaring wordt voor de digitalisering van uw media gebruikt. Laat ons samen uw herinneringen redden en digitaliseer nu bij de Europese marktleider.

200 miljoen filmminuten komen trouwens overeen met ongeveer 1.400.000 km filmband. Daarmee kan de aarde 34,6 keer worden omcirkeld. Of stel u vijf grote zwembaden tot aan de rand gevuld met dia's of een colonne van 174 vrachtwagens voor - zo veel zijn 200 miljoen dia's.

 

» MEDIAFIX winnaar n-tv-test

Bij de test is gekeken naar de volgende criteria: kosten, tijd en kwaliteit. Ook een hoogwaardige scanner van het merk “reflecta” ter waarde van € 1.600,00 bleek uiteindelijk minder goede resultaten te behalen dan de professionele scanner van MEDIAFIX. Het zelf scannen van dia’s kost bovendien veel tijd, en voor een correcte configuratie van de apparaten is technische kennis vereist.

Het oordeel van n-tv: Liever naar MEDIAFIX

MEDIAFIX is als winnaar uit de bus gekomen bij de n-tv-test met betrekking tot de digitalisering van analoge media. Kwaliteit, prijs en verwerkingstijd hebben overtuigd.

 

Overzicht van het testresultaat:

Zelf digitaliseren Digitalisering door MEDIAFIX
Kosten Niet heel goedkoop + – Hoe meer media men laat digitaliseren, hoe goedkoper het wordt
Tijd Kost veel tijd + Snel afgehandeld
Beeldkwaliteit + – Met gebreken + Hoge kwaliteit

» Conclusie van n-tv: Liever naar MEDIAFIX dan zelf proberen te digitaliseren!

Nu APS-films laten scannen!

 

»

Persoonlijk advies inbegrepen

Een goede advisering helpt niet alleen u, maar is ook voor ons belangrijk om uw wensen beter te kunnen begrijpen. Daarom zijn wij u graag telefonisch: 03 375 25 05 of per e-mail info (at) mediafix.be van dienst.

Via het online-formulier kunt u ons altijd een vrijblijvende aanvraag sturen. Onze klantenservice neemt vervolgens telefonisch contact met u op.

 

MEDIAFIX-Speichermedien USB-Stick und DVD» Opslag op dvd of USB-stick of via download

Desgewenst worden uw APS-foto’s door ons opgeslagen op dvd of USB-stick of beschikbaar gesteld via download. Als u geen opslagmedium heeft gekozen, worden uw data door ons opgeslagen in de voor u gunstigste variant. Bij een online-aanvraag in de actieperiode ontvangt u de USB-stick voor opslag gratis!

 

APS-films digitaliseren – uw voordelen op een rij

Prijs-kwaliteit: Beste prijs gegarandeerd
Kwaliteit: Winnaar n-tv-test
Advisering:  telefonisch of per e-mail
Aanlevering: 9 afgiftepunten in België / per post
Formaten: Alle typen diaramen/-magazijnen
Opslag: Download, dvd, USB-stick

Nu APS-films laten digitaliseren!

De APS-film

APS Filme

In 1996 hebben Canon, Fujifilm, Kodak, Minolta en Nikon gezamenlijk het Advanced Photo System, beter bekend als APS-film, geïntroduceerd. Anders dan bij andere films bevindt de APS-film zich continu in een gesloten cassette. De film wordt alleen uit de cassette gehaald voor belichting, ontwikkeling en digitalisering. De film is voorzien van een statusweergave aan de onderkant van de cassette. Daarbij worden 4 fasen onderscheiden: 1 = onbelicht, 2 = gedeeltelijk belicht, 3 = volledig belicht, niet ontwikkeld en 4 = ontwikkeld. Om uw APS-film door MEDIAFIX te laten digitaliseren, moet deze op status “4” staan. Traditioneel werden APS-films aangeboden met 15, 25 of 40 foto’s.

 

Uw lievelingsfoto’s hebben het niet makkelijk bij u: ze zitten in uw portemonnee en u laat ze vaak zien aan vrienden en familie. Dat heeft knikken, scheuren of vlekken tot gevolg, waardoor uw foto’s worden misvormd. Gelukkig beschikt u echter nog over de bijbehorende negatieven, de APS-films. Zij zijn uw verzekering dat de oude foto’s nooit verloren gaan.

Maar helaas klopt dat niet. Ook APS-films hebben een houdbaarheidsdatum. Door verkeerde opslag op zolder of in de kelder verouderen de kwetsbare negatieven nog sneller. Vervaagde kleuren en schimmels laten op deze plaatsen niet lang op zich wachten. U kunt dus beter nog vandaag dan morgen actie ondernemen: MEDIAFIX redt uw herinneringen en digitaliseert uw oude APS-films voor de beste prijs!

 

Wat zijn APS-films?

In vergelijking met de destijds gangbare films zijn de 24 mm brede APS-films geschikt voor 15, 25 of 40 foto’s en hebben een negatiefformaat van 16,7 mm × 30,2 mm. Op enkele uitzonderingen na zijn APS-films beschikbaar als negatieffilm.

De APS-films hebben het grote voordeel dat zij beschikken over optische en magnetische datasporen, waarmee data kunnen worden uitgewisseld tussen camera, film en laboratorium. Dit zorgt voor een betere beeldkwaliteit.

Omdat we tegenwoordig in een digitale wereld leven waarin de digitale camera en de smartphone de analoge fotografie hebben verdrongen, is de productie van APS-films begin 2011 stopgezet.

 

APS-films voor digitalisering laten ontwikkelen

Als u nog in het bezit bent van APS-filmcassettes, moet u deze eerst laten ontwikkelen voordat wordt overgegaan tot digitalisering. U kunt deze nog steeds laten ontwikkelen in drogisterijen en fotowinkels. Vervolgens kunnen wij uw analoge schatten digitaliseren. Daarbij kunt u zowel de negatiefstroken als de afdrukken op papier aan ons overhandigen. Vanzelfsprekend zorgen wij voor de inversie van uw negatieven, zodat u in ieder geval positieven van ons terugkrijgt.

 

De volgende formaten kunnen wij eveneens voor u digitaliseren

Kleinbeeld
(24×36 mm)
· het meest gebruikelijke diaformaat

· vanwege de breedte ook 35 mm genoemd

Vanaf € 0,19
Middenformaat
(4×4 tot 6x9cm)
· aanzienlijk hogere resolutie en scherpte dan kleinbeeld

· populair bij veeleisende fotografen

Vanaf € 1,11
Grootformaat
(9 x 12 tot 30x 40cm)
· Hoogste beeldkwaliteit

· professionele standaard, met name in de architectuurfotografie

Vanaf € 3,00
Halfformaat
(24x24mm of 18x24mm)
· dezelfde film als bij kleinbeeldformaat

· belicht in het klassieke stommefilm-formaat 18×24 mm

· door AGFA uitgebreid tot 24×24 mm

Vanaf € 0,44
Minox en pocket (8×11 resp. 13x17mm) · exotische formaten

· laagste beeldkwaliteit

Vanaf € 0,59
Instamatic
(28×28 mm)
· makkelijker aanbrengen van de films in de camera

· zeer populair vanwege het vierkante formaat

Vanaf € 0,59
Panoramaformaat (24x60mm) · vergrote invalshoek

· aanzienlijk grotere beeldinhoud

· bijzonder populair in de landschapsfotografie

Vanaf € 1,11

Nu APS-films laten digitaliseren!

*APS-Foto: Photo By CranialSodomy t English Wikipedia (English Wikipedia) [Copyrighted free use], via Wikimedia Commons