Nu Instamatic digitaliseren
en herinneringen redden.

 • Aanvraag startenAanvraag
 • Aanvullende diensten kiezenOpties
 • Bestelformulier downloadenformulier

Instamatic scannen met 11% korting

11% kortingHet is zomer, dat betekent: zomerkortingen! Laat nu uw Instamatic laten digitaliserenen laat het zonnetje in uw oude herinneringen schijnen!

Daarvoor geeft MEDIAFIX u 11% korting op de digitalisering van uw Instamatic-afbeeldingen. De aanbieding geldt bij online aanvragen tot en met 29-07-2024.

Voer onderstaand uw contactgegevens in om een vrijblijvende aanvraag te starten. Het actievoordeel wordt automatisch aan u toegewezen.

JA! Nu vrijblijend aanvragen!

Contactgegevens

Aan de hand van uw gegevens genereren wij in het kader van de voorbereiding van de overeenkomst uw bestelformulier en versturen dat naar u. Zie ook onze Privacyverklaring en informatie over onze reclame. Een overeenkomst komt pas tot stand nadat u uw handtekening hebt geplaatst en uw analoge media door ons zijn ontvangen.
Vul uw telefoonnummer in voor eventueel gratis en vrijblijvend telefonisch advies en verdere vragen tijdens het bestelproces.
Mediafix Tooltip Uw adresgegevens

Prijs per scan

tot 150 afbeeldingen € 0,78 € 0,69
151 – 500 afbeeldingen € 0,73 € 0,65
501 – 1.000 afbeeldingen € 0,65 € 0,58
vanaf 1.001 afbeeldingen € 0,59 € 0,53
Bovenstaande prijzen zijn incl. btw en evt. excl. verzendkosten. De volledige actievoorwaarden vindt u hier.

MEDIAFIX digitaliseert ook:

 

Formaat Prijs
Middenformaat (4 x 4 cm bis 6 x 9 cm) vanaf € 1,11
Grootformaat vanaf € 3,00
APS-Films vanaf € 0,33
Panoramaformaat vanaf € 1,11
Halfformaat ab € 0,44
Minox/Pocket vanaf € 0,59
Dia strips vanaf € 0,19

Instamatic laten digitaliseren:
Uw voordelen

 • Laagsteprijsgarantie in heel België
 • 9 afgiftepunten in België
 • Bewezen klanttevredenheid
 • Digitalisering door de marktleider
 • MEDIAFIX winnaar n-tv-test
 • Instamatic-afbeeldingen op dvd, USB-stick of via download
»

Wij hebben verschillende decennia bandgeschiedenis vastgelegd op dia’s. Het team en de resultaten hebben ons overtuigd.

«
Wolfgang Niedecken Frontman van de rockband BAP

Voorkom dat de kwaliteit van uw Instamatic-afbeeldingen achteruitgaat

Bent u nog in het bezit van oude opnames van speciale momenten met uw gezin? Dan is nu geen tijd meer te verliezen! Zoals alle analoge media zijn ook Instamatic-afbeeldingen niet eeuwig houdbaar. De dierbare herinneringen verliezen na verloop van tijd aan kwaliteit, kleuren vervagen of er ontstaat kleurzweem.

 

Om de volgende redenen is het raadzaam uw Instamatic-afbeeldingen te laten digitaliseren:
Verfall von Dias

 • Kleuren vervagen: Het vervagen van de kleuren is de eerste fase van het verouderingsproces. De kleuren verliezen hun glans en worden minder helder.
 • Kleurzweem: Na verloop van tijd ontstaan materiaalveranderingen. Hierdoor ontstaat “kleurzweem”, wat betekent dat de kleuren richting een bepaalde kleur opschuiven.
 • Schimmelvorming: Vaak worden Instamatic-afbeeldingen in dozen opgeslagen in kelders of op zolders, waar zij zijn blootgesteld aan sterke temperatuurschommelingen en vocht. Hierdoor ontstaat na verloop van tijd schimmel die de kwetsbare film aantast.
 • Geen optimale opslagcondities: Een kamertemperatuur van 7 °C en een luchtvochtigheid van 15% zijn optimale condities voor de opslag van Instamatic-afbeeldingen. Deze ideale omstandigheden zijn in de praktijk echter moeilijk te realiseren.
 • Ontbreken van een diaprojector: Zelfs als uw Instamatic-afbeeldingen nog in bruikbare staat verkeren, heeft u een intacte diaprojector en een geschikt projectievlak nodig.

Als u uw Instamatic-afbeeldingen nu digitaliseert, kunt u waardevolle momenten redden en verdere verouderingseffecten op uw afbeeldingen voorkomen. Heeft u vragen? Onze klantenservice is u graag van dienst!

Nu Instamatic scannen!

 

Optimale kleuren door nabewerking

Door de professionele nabewerking van uw afbeeldingen zorgt MEDIAFIX voor een optimale foto- en kleurbeleving, ook bij oudere afbeeldingen. Wij zijn gespecialiseerd in het scannen van Instamatic-afbeeldingen en beschikken over professionele scanners die een resolutie van max. 2.900 dpi mogelijk maken. Correctie van de kleuren vindt bij ons plaats via een zelf ontwikkelde, gedeeltelijk geautomatiseerde procedure, waarbij wij de kleuren van uw dia in overeenstemming brengen met standaardbeeldwaarden. Deze professionele nabewerking kan alleen voor positieve films worden besteld.

Als u kiest voor professionele nabewerking van uw afbeeldingen, ontvangt u van ons zowel de verbeterde variant als de onbewerkte scans. Op deze manier kunt u deze rechtstreeks met elkaar vergelijken. Naast de kleurwaarden corrigeren wij vanzelfsprekend ook het contrast en de helderheid van uw afbeeldingen. De ervaring leert: nabewerking is bijna altijd de moeite waard. Hierdoor gaan oude afbeeldingen weer glanzen. Deze professionele nabewerking bieden wij al aan voor € 0,16 per Instamatic-afbeelding.

Dias scannen mit Nachbearbeitung Bilder im Vergleich

 

Premium-inversie via ruwe data

Helaas is bij negatieffilms vaak na enkele jaren al sprake van kleurzweem en contrastveranderingen. Door inversie via ruwe data kunnen we deze veranderingen in de meeste gevallen corrigeren. Door Premium-inversie ontvangen wij alle beeldinformatie. MEDIAFIX levert heldere en scherpe foto’s die probleemloos kunnen worden vergroot. Deze Premium-inversie bieden wij aan voor € 0,25 per foto. Premium-inversie kan alleen worden besteld bij negatieven.

 

vergleich_RAW

Nu Instamatic scannen!

 

Nieuwe gebruiksmogelijkheden voor uw Instamatic-afbeeldingen

Door uw foto’s te laten digitaliseren, zorgt u er niet alleen voor dat uw dierbare herinneringen worden gered. Er ontstaan ook veel nieuwe gebruiksmogelijkheden voor uw mooie foto’s!

 • Deel uw scans van Instamatic-afbeeldingen met familie en vrienden in de hele wereld.
 • Geniet eenvoudig op de televisie, tablet of beamer van uw scans.
 • Maak zoveel kopieën als u maar wilt.
 • Archiveer foto’s van uw leven en het leven van uw familie op iedere gewenste plek.
 • Maak van foto’s van speciale momenten een fotocadeau dat u als geschenk kunt weggeven.
 • Breng uw foto’s als moderne wandfoto tot leven.

Heeft u nog vragen? Wij zijn u graag van dienst!

Nu vrijblijvend aanvragen!

Instamatic-afbeeldingen digitaliseren of laten digitaliseren?

Instamatic-afbeeldingen zelf digitaliseren:

Een goede scanner is duur in aanschaf (minimaal 500 €) en is dus pas rendabel bij een zeer groot aantal afbeeldingen. Bij goedkopere apparaten zijn vaak alleen lage resoluties mogelijk, wat een slechte kwaliteit van de scans tot gevolg heeft.
Onafhankelijk van het apparaat kost het maken van scans van losse afbeeldingen extreem veel tijd, en het is niet eenvoudig om de dia’s op deskundige wijze schoon te maken. Dezelfde handelingen moeten vaak worden herhaald omdat zich stof op de afbeeldingen bevindt of een afbeelding scheef is ingescand. Ook is het gebruik van de scanner is niet altijd duidelijk.

 

Instamatic-afbeeldingen digitaliseren? Uw voordelen bij MEDIAFIX

 • Laagsteprijsgarantie in heel België
 • 9 afgiftepunten in België
 • Digitalisering door de marktleider
 • MEDIAFIX winnaar n-tv-test
 • Persoonlijk advies: telefonisch of per e-mail
 • Instamatic op dvd, USB-stick of via download

 

» Laagsteprijsgarantie voor heel België

MEDIAIFX geeft laagsteprijsgarantie voor het digitaliseren van uw analoge mediaInstamatic-afbeeldingen laten scannen door MEDIAFIX is niet duur: Wij digitaliseren uw Instamatic-afbeeldingen voor de laagste prijs, dat garanderen wij met onze laagsteprijsgarantie. Vanaf slechts € 0,59 per Instamatic-afbeelding ontvangt u van ons uw dierbare herinneringen in uitstekende beeldkwaliteit.

Graag nodigen wij u uit onze prijzen te vergelijken met de prijzen van andere aanbieders, zodat u zich kunt overtuigen van onze prijzen. Dankzij onze eigen productie en technologie is ons aanbod uniek voor heel België.

 

Nu Instamatic-afbeeldingen laten scannen!

 

» 9 afgiftepunten in België

U wilt uw Instamatic-afbeeldingen liever niet per post versturen? Geen probleem! Onze service voor u: Bij ons 9 afgiftepunten in België kunt u uw foto’s heel eenvoudig persoonlijk afgeven, zonder dat u deze op de post hoeft te doen.

Een koerier haalt uw collectie daar op en levert ze af bij MEDIAFIX voor digitalisering. Daarna krijgt u alles naar uw adres toegestuurd. Stuur ons via het online-formulier een aanvraag of neem voor verdere informatie contact op met onze klantenservice.

 

» Instamatic-afbeeldingen laten digitaliseren door de marktleider

In onze service zit de ervaring uit meer dan 200 miljoen gedigitaliseerde beeldmedia en filmminuten. Al die ervaring wordt voor de digitalisering van uw media gebruikt. Laat ons samen uw herinneringen redden en digitaliseer nu bij de Europese marktleider.

200 miljoen filmminuten komen trouwens overeen met ongeveer 1.400.000 km filmband. Daarmee kan de aarde 34,6 keer worden omcirkeld. Of stel u vijf grote zwembaden tot aan de rand gevuld met dia's of een colonne van 174 vrachtwagens voor - zo veel zijn 200 miljoen dia's.

 

» MEDIAFIX winnaar n-tv-test

Bij de test is gekeken naar de volgende criteria: kosten, tijd en kwaliteit. Ook een hoogwaardige scanner van het merk “reflecta” ter waarde van 1.600,00 € bleek uiteindelijk minder goede resultaten te behalen dan de professionele scanner van MEDIAFIX. Het zelf scannen van negatieven kost bovendien veel tijd en vereist technische kennis voor een correcte configuratie van de apparaten. Het is dan ook niet eenvoudig om zelf met een negatiefscanner negatieven te digitaliseren.

De scanservice van MEDIAFIX is als winnaar uit de bus gekomen bij de n-tv-test met betrekking tot de digitalisering van analoge media. Kwaliteit, prijs en verwerkingstijd hebben overtuigd.

Overzicht van het testresultaat:

Zelf digitaliseren Digitalisering door MEDIAFIX
Kosten Niet heel goedkoop + – Hoe meer media men laat digitaliseren, hoe goedkoper het wordt
Tijd Kost veel tijd + Snel afgehandeld
Beeldkwaliteit + – Met gebreken + Hoge kwaliteit

» Conclusie van n-tv: Liever naar MEDIAFIX dan zelf proberen te digitaliseren!

Nu Instamatic laten scannen!

 

» Persoonlijk advies inbegrepen

Een goede advisering helpt niet alleen u, maar is ook voor ons belangrijk om uw wensen beter te kunnen begrijpen. Daarom zijn wij u graag telefonisch: 03 375 25 05 of per e-mail info (at) mediafix.be van dienst.

Via het online-formulier kunt u ons altijd een vrijblijvende aanvraag sturen.

 

 

» Wij digitaliseren alle formaten en typen magazijnen

Wij zijn specialist op het gebied van de digitalisering van dia’s en kunnen alle bekende diaformaten en typen magazijnen digitaliseren! Ook niet-ingeraamde losse dia’s in panoramaformaat kunnen door ons worden gedigitaliseerd. Als u niet weet welk formaat uw dia’s hebben, kunt u gewoon doorlezen of via tel.nr. 03 375 25 05 contact opnemen met onze klantenservice, die u graag verder helpt! Een kleine meerprijs berekenen wij alleen voor de aanlevering van uw dia’s in panoramaformaat in archiefmappen en insteekhoezen.

 

MEDIAFIX-Speichermedien USB-Stick und DVD» Opslag op dvd of USB-stick of via download

Desgewenst worden uw Instamatic-dia’s door ons opgeslagen op dvd of USB-stick of beschikbaar gesteld via download. Als u geen opslagmedium heeft gekozen, worden uw data door ons opgeslagen in de voor u gunstigste variant. Bij een online-aanvraag in de actieperiode ontvangt u de USB-stick voor opslag gratis!

 

Instamatic digitaliseren – Uw voordelen op een rij

Prijs-kwaliteit: Laagsteprijsgarantie in heel België
Kwaliteit: Winnaar n-tv-test
Advisering:  telefonisch of per e-mail
Aanlevering: 9 afgiftepunten in België / per post
Formaten: Alle typen diaramen/-magazijnen
Opslag: Download, dvd, USB-stick

Nu Instamatic-afbeeldingen laten digitaliseren!

Algemene informatie over Instamatic

Instamatic (126 film)

28x28 Instamatic DiaHet Instamatic-formaat is in 1963 door Kodak op de markt gebracht en is ook bekend als 126 film of PAK-film. Het grote voordeel van het Instamatic-formaat was destijds dat de film makkelijker kon worden aangebracht in de camera.

Omdat de films in het destijds vrij ongebruikelijke vierkante formaat van 28 mm x 28 mm veel makkelijker in de camera konden worden aangebracht, zijn zij nog tot het begin van de jaren 80 in gebruik geweest. Vanaf dat moment konden de kleinbeeldfilms eenvoudiger worden bediend, waardoor de vraag naar Instamatic-films terugliep. Tot 2007 zijn de Instamatic-films nog door het Italiaanse bedrijf Ferrania (handelsnaam Solaris) geproduceerd en verkocht.

Instamatic was als negatief en als dia- en zwart-witfilm op de markt verkrijgbaar en was leverbaar met 12, 20 of 40 foto’s. In speciale ramen konden de Instamatic-dia’s zelfs in gangbare diascanners worden gebruikt. Afdrukken in standaardformaat hadden doorgaans de afmetingen 90 mm x 90 mm. De 126 film zat in een dubbele kunststof cassette met een zwarte laag papier op de achterkant. Instamatic-films zijn te herkennen aan opschriften zoals Agfa Safety film, Kodak Safety film, Perutz Safety film of Agfa XR 200.

Instamatic Kamera

 

De volgende formaten kunnen wij eveneens voor u digitaliseren:

Formaat Eigenschappen Prijs per afbeelding
Kleinbeeld
(24×36 mm)
· het meest gebruikelijke diaformaat

· vanwege de breedte ook 35 mm genoemd

Vanaf € 0,19
Halfformaat
(18×24 of 24x24mm)
· dezelfde film als bij kleinbeeldformaat
· belicht in het klassieke stommefilm-formaat 18×24 mm
· door AGFA uitgebreid tot 24×24 mm
Vanaf € 0,44
Middenformaat
(4×4 tot 6x9cm)
· aanzienlijk hogere resolutie en scherpte dan kleinbeeld
· populair bij veeleisende fotografen
Vanaf € 1,11
Minox en pocket (8×11 resp. 13x17mm) · exotische formaten
· laagste beeldkwaliteit
Vanaf € 0,59
Panoramaformaat (24x60mm) · vergrote invalshoek
· aanzienlijk grotere beeldinhoud
· bijzonder populair in de landschapsfotografie
Vanaf € 1,11
Grootformaat
(9 x 12 tot 30x 40cm)
· Hoogste beeldkwaliteit

· professionele standaard, met name in de architectuurfotografie

Vanaf € 3,00

Nu Instamatic laten digitaliseren!