MEDIAFIX-kerstbelofte: geef de mooiste herinneringen cadeau - op tijd voor Kerstmis gedigitaliseerd. Meer informatie.

Nu uw 8mm-film digitaliseren
& herinneringen redden.

 • Aanvraag startenAanvraag
 • Aanvullende diensten kiezenOpties
 • Bestelformulier downloadenformulier

8mm-film digitaliseren met gratis retourzending

gratis retourzendingGedigitaliseerde herinneringen zijn het perfecte kerstcadeau. Laat nu uw 8mm-film digitaliseren zodat u met Kerstmis van oude herinneringen kunt genieten met vrienden en familie.

Als vervroegd kerstcadeau geeft MEDIAFIX u gratis retourzending bij het digitaliseren van uw 8mm-films en andere smalfilms. De aanbieding geldt bij online aanvragen tot 06-12-2023.

Onze kerstbelofte: wij garanderen dat uw bestelling uiterlijk op 19-12-2023 klaar is voor verzending, als uw media ten laatste op 06-12-2023 bij ons zijn.

Voer onderstaand uw contactgegevens in om een vrijblijvende aanvraag te starten. Het actievoordeel wordt automatisch aan u toegewezen.

JA! Nu vrijblijvend aanvragen!

Contactgegevens

Aan de hand van uw gegevens genereren wij in het kader van de voorbereiding van de overeenkomst uw bestelformulier en versturen dat naar u. Zie ook onze Privacyverklaring en informatie over onze reclame. Een overeenkomst komt pas tot stand nadat u uw handtekening hebt geplaatst en uw analoge media door ons zijn ontvangen.
Vul uw telefoonnummer in voor eventueel gratis en vrijblijvend telefonisch advies en verdere vragen tijdens het bestelproces.
Mediafix Tooltip Uw adresgegevens
Prijs per rol
tot 18 m (4 min.)
€ 7,99
Prijs per rol
tot 45 m (10 min.)
€ 11,99
Prijs per rol
tot 67,5 m (15 min.)
€ 18,99
Prijs per rol
tot 99 m (22 min.)
€ 23,99
Prijs per rol
tot 144 m (32 min.)
€ 29,99
Extra lengte vanaf 33 min.:
per extra minuut
€ 0,99/min.
Bovenstaande prijzen zijn incl. btw en evt. excl. verzendkosten. De volledige actievoorwaarden vindt u hier.

8mm-film digitaliseren:
Uw voordelen

 • Laagsteprijsgarantie in heel België
 • Bewezen klanttevredenheid
 • digitalisering door de marktleider
 • MEDIAFIX winnaar n-tv-test
 • 9 afgiftepunten in België
 • 8mm-film op dvd of USB-stick
»

De digitalisering van Super8-filmrollen is een highlight. De resultaten als full-HD video zijn kwalitatief hoogwaardig en door de aanvullende diensten (natte reiniging) aanzienlijk beter dan het oorspronkelijke materiaal.

«
Rene K.

8-mm film om te digitaliseren

Het zelf digitaliseren van 8mm-films is lastig, omdat u daarvoor een origineel afspeelapparaat nodig heeft.

Bespaar tijd en geld: MEDIAFIX is marktleider op het gebied van digitalisering en digitaliseert al uw 8mm-films zoals normal 8 en super 8 door middel van moderne frame-by-frame-scanning. Al vanaf € 7,99 ontvangt u uw 8mm-films op dvd of USB-stick en dat in uitstekende beeldkwaliteit.

MEDIAIFX geeft laagsteprijsgarantie voor het digitaliseren van uw analoge mediaSmalfilms laten digitaliseren door MEDIAFIX is niet duur: Wij kunnen uw 8mm-films digitaliseren voor de beste prijs, dat garanderen wij met onze laagsteprijsgarantie. Daardoor krijgt u altijd de beste prijs voor uw digitalisering in België bij een vergelijkbare resolutie en aantal.

Als u toch een voordeliger aanbod vindt, aarzel dan niet om telefonisch 03 375 25 05 of per e-mail (info (at) mediafix.be) contact op te nemen met onze klantenservice.

Vanaf slechts € 7,99 ontvangt u van ons uw dierbare herinneringen in uitstekende kwaliteit.

Graag nodigen wij u uit om onze prijzen te vergelijken met de prijzen van andere dienstverleners, zodat u zich een goed beeld kunt vormen. U zult zien: MEDIAFIX is voor u de perfecte digitaliseringspartner, aangezien ons aanbod dankzij onze eigen productie en technologie uniek is in heel België.

In de prijs voor het digitaliseren van uw 8mm-films zijn de volgende diensten al inbegrepen:

 • Digitalisering van super 8 of normal 8 in PAL-standaard: Wij digitaliseren uw super 8-films met een resolutie van min. 720 x 540 pixels
 • Gratis reparatie van scheuren in films: Zijn uw films al oud en broos? Geen probleem, scheuren in het materiaal repareren wij gratis voordat wordt gestart met het digitaliseren.
 • Gratis dvd voor opslag: Wij slaan gratis uw 8mm-films op dvd op.
 • Gratis overname van uw spoelopschriften: De opschriften op uw 8mm-spoelen nemen wij gratis over.

Bovendien betaalt u geen meerprijs voor:

 • opslag op uw eigen opslagmedium

Voor meer informatie kunt u op de naam klikken

8mm-film digitaliseren bij de marktleider

In onze service zit de ervaring uit meer dan 190 miljoen gedigitaliseerde beeldmedia en filmminuten. Al die ervaring wordt voor de digitalisering van uw media gebruikt. Laat ons samen uw herinneringen redden en digitaliseer nu bij de Europese marktleider.

190 miljoen filmminuten komen trouwens overeen met ongeveer 700.000 km filmband. Daarmee kan de aarde 17,3 keer worden omcirkeld. Of stel u vijf grote zwembaden tot aan de rand gevuld met dia's of een colonne van 87 vrachtwagens voor - zo veel zijn 190 miljoen dia's.

Persoonlijk advies: telefonisch of per e-mail

Glimlachende medewerker van de klantendienst van MEDIAFIX helpt bij het digitaliseren van 8mm-filmsAls digitaliseringspartner voor uw 8mm-films die uw vertrouwen geniet, hechten wij groot belang aan een uitvoerige advisering over het digitaliseren van uw super 8 en normal 8-films. Dat helpt niet alleen u, maar is ook voor ons belangrijk om uw wensen beter te kunnen begrijpen. Daarom zijn wij u graag telefonisch 03 375 25 05 of per e-mail (info (at) mediafix.be) van dienst.

Via het online formulier kunt u ons altijd een vrijblijvende aanvraag sturen. Onze klantenservice neemt vervolgens telefonisch contact met u op.

9 afgiftepunten in België

kaart met de 9 afgiftepunten in BelgiëU heeft oude super 8- of normal 8-films die u liever niet per post wilt versturen? Geen probleem! Onze service voor u: bij onze 9 afgiftepunten in België kunt u uw kostbare films heel eenvoudig persoonlijk afgeven, zonder dat u ze op de post hoeft te doen.

Een koerier haalt uw 8mm-films daar op en levert ze af bij MEDIAFIX voor digitalisering. Daarna krijgt u alles naar uw adres toegestuurd. Stuur ons via het online formulier een aanvraag of neem voor verdere informatie over het digitaliseren van super 8- en normal 8-films contact op met onze klantenservice.

MEDIAFIX winnaar n-tv-test

MEDIAFIX is winnaar van de n-tv-test. Bij de vraag of het beter is om analoge media zelf te digitaliseren of door een professional te laten digitaliseren, wist MEDIAFIX op alle drie de testcriteria kosten, tijd en beeldkwaliteit te overtuigen.

De digitaliseerservice van MEDIAFIX is als winnaar uit de bus gekomen bij de n-tv-test met betrekking tot de digitalisering van analoge media. Kwaliteit, prijs en verwerkingstijd hebben overtuigd.

Overzicht van het testresultaat:

Zelf digitaliseren Digitalisering door MEDIAFIX
Kosten Niet heel goedkoop + – Hoe meer media men laat digitaliseren, hoe goedkoper het wordt
Tijd Kost veel tijd + Snel afgehandeld
Beeldkwaliteit + – Met gebreken + Hoge kwaliteit

» Conclusie van n-tv: Liever naar MEDIAFIX dan zelf proberen te digitaliseren!

Gratis reparatie van scheuren in films

Hoe ouder uw 8mm-film is en hoe ongunstiger de bewaarcondities waren, des te waarschijnlijker is het dat de film met alle mooie herinneringen in de loop der jaren is gescheurd. Heeft ook uw normal8- of super 8-film scheuren? Geen probleem! Voordat wij uw 8mm-film digitaliseren, repareren wij de gescheurde filmband, zodat u straks volop kunt genieten van uw 8mm-film op dvd. De service is bij MEDIAFIX inclusief en dus gratis voor u. Aarzel niet langer en laat nu uw super 8-films digitaliseren om verdere schade te voorkomen!

Gratis dvd voor opslag

8mm-films omzetten naar dvdU wilt uw super 8mm-films omzetten naar dvd? Dan hebben wij goed nieuws voor u: MEDIAFIX stelt de dvd voor opslag van uw gedigitaliseerde normal 8- of super 8-films gratis ter beschikking! Laat nu uw 8mm-films digitaliseren en ontvang uw dierbare herinneringen op een gratis dvd van ons.

Desgewenst kunnen we niet alleen uw filmspoelen, maar ook uw videobanden omzetten naar USB-stick of harde schijf. Verdere informatie daarover is te vinden in ons vrijblijvende aanvraagproces.

Gratis overname van uw spoelopschriften

8mm-film spoelen in blik om te digitaliserenAls u uw 8mm-films door MEDIAFIX laat digitaliseren, nemen wij gratis de opschriften van uw 8mm-filmspoelem over. Als uw normal 8- of super 8-film bijvoorbeeld is voorzien van het opschrift “Vakantie in Toscane 1976” geven wij het digitale bestand dezelfde naam. Daardoor behoudt u het overzicht over uw digitale herinneringen, en vindt u sneller het bestand waar u naar wilt kijken.

8mm-film digitaliseren: Uw voordelen op een rij

Prijs-kwaliteit: Laagste prijs gegarandeerd
Kwaliteit: Winnaar n-tv-test
Advisering:  telefonisch of per e-mail
Aanlevering: 9 afgiftepunten in België / per post
Opslag: gratis-dvd, USB-stick of via download
Service: Gratis overname van uw opschriften

Spoelen van 8mm-films om te digitaliserenWelke unieke herinneringen staan er op uw 8mm-filmspoelen? Is het de stralende bruid op weg naar het altaar? Zijn het de eerste stapjes van uw kleine spruit? Of misschien stralende kinderogen bij de kerstboom?

Die prachtige momenten liggen waarschijnlijk vergeten op zolder onder het stof. De tand des tijds knaagt aan de films. Het zal niet meer lang duren of de opnames die u in de jaren 60 en 70 met uw camera heeft gemaakt, gaan voor altijd verloren.

Kom nu in actie en laat uw 8mm-films digitaliseren voordat uw unieke herinneringen door een van de volgende oorzaken worden vernietigd:

 • Hitte. Door hitte drogen de banden uit en worden broos.
 • Vocht. Door vocht kan schimmelvorming ontstaan.
 • Chemische reacties. Chemische reacties zoals het azijnsyndroom kunnen de film oplossen.
 • Slijtage. Hoe vaker u de films afspeelt, des te meer de smalfilms slijten.
 • Stof en vuil. Door het stof en vuil dat zich in de loop der jaren ophoopt op uw normal 8- en super 8-films gaat de kwaliteit van de films achteruit.
 • Verslechterde filmkwaliteit. Hoe later u uw films laat digitaliseren, des te slechter de filmkwaliteit wordt.

Bescherm uw dierbare herinneringen en laat uw normal 8- en super 8-films omzetten naar dvd. Met behulp van onze wetgate-reiniging en eventuele nabewerking halen we ook bij zeer oude smalfilmspoelen nog het maximale eruit. Aarzel niet langer: hoe eerder u uw super 8-films laat overzetten naar dvd, des te beter!

U beleeft al die fantastische momenten uit het leven van uw gezin opnieuw als u naar oude 8mm-opnames kijkt. Heeft u dat oude scherm eigenlijk nog? Heeft u de super 8-projector niet ooit weggedaan omdat hij kapot was? Vaak zijn de filmspoelen nog aanwezig, maar is de projector allang verdwenen.

Laat uw 8mm-films omzetten naar dvd en geniet van de voordelen die gedigitaliseerde normal 8-films en super 8-films bieden:

 • Bespaar ruimte en moeite. U kunt ervoor zorgen dat de moeizame opbouw van een 8mm-projector en het opstellen van een groot scherm tot het verleden behoren. Laat uw super 8- en normal 8-films digitaliseren en die vervelende inspanningen zijn niet meer nodig.
 • Eenvoudig toegankelijk. Bekijk uw oude 8mm-opnames op de televisie, beamer, pc of tablet.
 • Digitaal kan snel worden gedeeld. Laat uw super 8-films omzetten naar dvd en u kunt heel eenvoudig een kopie van uw gedigitaliseerde films naar familie en vrienden over de hele wereld sturen.
 • Opgeknapt. Bewerk het filmbestand of maak nieuwe filmcollages. Laat uw 8mm-films digitaliseren en dat is allemaal mogelijk.
 • Gearchiveerd. Maak zoveel kopieën van uw gedigitaliseerde normal 8-films en super 8-films als u maar wilt. Zorg ervoor dat uw familiegeschiedenis ook voor de komende generaties behouden blijft.

Wacht niet te lang en stuur ons vandaag nog een vrijblijvende aanvraag, onze klantenservice geeft u graag advies over het digitaliseren van uw smalfilms!

Hoe verloopt een bestelling met betrekking tot het digitaliseren van smalfilms door MEDIAFIX?

Normal 8- en super 8-films laten digitaliseren door MEDIAFIX is heel eenvoudig: neem telefonisch contact met ons op via 03 375 25 05 of stuur ons een online aanvraag via het bestelformulier. Het ondertekende formulier kunt u bij uw pakket voegen.

BELANGRIJK: zonder dit formulier en uw handtekening mogen wij uw media niet digitaliseren! U kunt uw pakje per post naar ons opsturen of persoonlijk afgeven bij onze 9 afgiftepunten in België. Instructies hoe u uw media het best kunt verpakken, vindt u hier. Na het digitaliseren krijgt u uw normal 8- en super 8-films en de gedigitaliseerde bestanden per post naar uw leveradres opgestuurd.

8mm-films digitaliseren door MEDIAFIX: zo gaat het

Wat kost het digitaliseren van 8mm-films bij MEDIAFIX?

MEDIAFIX digitaliseert uw normal 8-films en  super 8-films al vanaf slechts € 7,99 per spoel. Met onze laagsteprijsgarantie garanderen wij dat u bij MEDIAFIX altijd de laagste prijs betaalt voor de digitalisering van 8mm-films in heel België.

Overige prijzen vindt u in dit overzicht. Ook kunt u om advies vragen bij onze vriendelijke klantenservice via tel. 03 375 25 05.

Prijsoverzicht van het digitaliseren van smalfilm bij MEDIAFIX:

Resolutie tot 18 m (4 Min.) tot 45 m (10 Min.) tot 67,5 m (15 Min.) tot 99 m (22 Min.) to 144 m (32 Min.)
PAL-Standard € 7,99 € 11,99 € 18,99 € 23,99 € 29,99
High Definition € 9,99 € 15,99 € 23,99 € 29,99 € 39,99
Full HD € 11,99 € 18,99 € 24,49 € 32,99 € 44,99
24 FPS +€ 7,00 +€ 7,00 +€ 7,00 +€ 7,00 +€ 7,00

Bij een lengte van meer dan 144 meter (vanaf de 33e minuut) worden er per minuut extra kosten berekend ter hoogte van € 0,99 tot € 1,79 per minuut (afhankelijk van de kwaliteit).

Hoe kan ik mijn 8mm-film aanleveren om ze te laten digitaliseren?

U kunt uw oude schatten per post naar ons opsturen of persoonlijk afgeven bij onze 9 afgiftepunten in België. Bij verzending per post kunt u uw zending naar het volgende adres sturen:

MEDIAFIX / Photo Galerie
Rue Johannes Gutenberg 20
1400 Nijvel

Na de digitalisering versturen wij uw smalfilms en de digitale bestanden naar uw thuisadres.

Welke resolutie is de juiste voor mij?

Dat hangt op de eerste plaats af van wat u ermee wilt doen. Hier vindt u een overzicht van onze kwaliteitsniveaus en de desbetreffende gebruiksdoeleinden:

 • PAL-standaard. 720 x 540 pixels incl. opschrift en opslag van de normal 8 of super 8 op dvd (data-dvd). Geschikt voor weergave op kleine beeldschermen.
 • HD-kwaliteit. 960 x 720 pixels incl. opschrift en opslag van de normal 8 of super 8 op dvd (data-dvd). Aanbevolen voor weergave op HD-ready tv-beeldschermen, monitors en beamers.
 • Full-HD-kwaliteit. 1.440 x 1.080 pixels incl. opschrift en opslag van de normal 8 of super 8 op dvd (data-dvd). Geschikt voor weergave op grotere beeldschermen.

Uit welke opslagmedia kan ik kiezen?

De opslag van uw normal 8 of super 8 op dvd is reeds bij de prijs inbegrepen. Wanneer het voor u geen zin heeft dat wij uw 8mm-film op dvd branden, dan kunt u tegen een toeslag kiezen uit andere opslagmogelijkheden:

 • Opslag op USB-stick
 • Opslag op harde schijf
 • Opslag op uw opslagmedium

Wat is het verschil tussen normal 8, standard 8, regular 8 en super 8?

Normal 8 en super 8 zien er op het eerste gezicht heel gelijkaardig uit: ze zijn namelijk allebei smalfilms en 8mm-films en dus zijn de filmbanden van beide formaten 8 mm breed – of als we precies willen zijn: 7,9 mm breed. Toch hebben ze een paar verschillen waardoor u ze gemakkelijk kunt onderscheiden.

Normal 8 filmband
Normal 8

Normal 8 of ook wel regular 8 genoemd is de voorganger van de super 8-film. De filmbanden zijn aan een kant geperforeerd en de perforaties bevinden zich op de hoogte waarop twee beelden aan elkaar grenzen. De perforaties zijn groter dan bij super 8 en daardoor zijn de beelden kleiner (3,3 mm x 4,5 mm). Normal 8-films werken meestal met 16 beelden per seconde.

 

 

 

Super 8 filmband
Super 8

Super 8 is de opvolger van de normal 8-film. Ook bij super 8 zijn er aan slechts een kant perforaties. In tegenstelling tot de normal 8 zijn de perforaties in het midden naast de beelden. De perforaties zijn ook kleiner dan bij de normal 8. Daardoor is er meer plaats voor de beelden zelf: ze zijn dus groter (4,01 mm x 5,79 mm) en hebben een betere beeldprojectie. Super 8-films bevatten meestal ook meer beelden per seconde dan normal 8-films, namelijk 18 beelden per seconde.

 

 

Naast normal 8 en super 8 zijn er nog andere formaten van smalfilms. Die kunt u echter gemakkelijk herkennen: ze zijn breder dan de 8mm-films. Zo bestaan er ook dubbel 8- (of ook wel standard 8), dubbel super 8- en 16mm-films. Die zijn allemaal 16 mm breed.

Het maakt voor ons echter niet uit welke soort smalfilm u wilt laten digitaliseren. Wij digitaliseren alle soorten smalfilm, of het nu super 8, normal 8 of nog een andere soort smalfilm is.

Heeft mijn 8mm-film een geluidsspoor?

Verreweg de meeste normal 8- en super 8-films zijn films zonder geluid. Om erachter te komen of uw film een geluidsspoor heeft, moet u de filmband nauwkeuriger bekijken. Wanneer een geluidsspoor aanwezig is, heeft de band een ca. 0,5 tot 0,8 millimeter brede, koperkleurige magneetband. Soms zijn er ook twee geluidssporen.

Als u niet zeker bent of uw films een geluidsspoor hebben, kijken wij dat graag voor u na. De kosten voor het digitaliseren van het geluidsspoor berekenen we natuurlijk alleen als er effectief een geluidsspoor aanwezig is.

Voorbeeld van een 8mm-film zonder geluidsspoor en met geluidsspoor

Hoe lang zijn mijn super 8-films?

Om erachter te komen hoe lang uw super 8-film is, moet u de filmspoel van uw super 8-film bekijken. Op die ‘filmspaken’ vindt u in de meeste gevallen een schaalverdeling waarop u de lengte van uw film in meter of in voet (feet) kunt aflezen.

Als alternatief kunt u de diameter van de filmspoel opmeten en met behulp van de onderstaande afbeelding bepalen hoe lang uw super 8-film zou kunnen zijn. Houd er rekening mee dat u met die methode alleen kunt vaststellen hoe lang uw super 8-film maximaal zou kunnen zijn. De daadwerkelijke lengte is vaak geringer zodat ook de kosten voor de digitalisering overeenkomstig lager uitvallen.

Vergelijking van lengtes en groottes van 8mm-films om te digitaliseren

Hebt u nog meer vragen over het digitaliseren van smalfilms?

Wij zijn u graag van dienst! Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een vrijblijvende aanvraag via het online formulier. Telefonisch zijn wij als volgt bereikbaar:

 • ma, do, wo, vr: 10.00 – 15.00 uur

via tel. 03 375 25 05.