Archieven digitaliseren
met individuele oplossingen

Archieven laten digitaliseren door MEDIAFIX

De meeste bedrijven, instellingen, verenigingen en musea bezitten nog belangrijke archieven. Dat kunnen documentenarchieven, fotoarchieven, videoarchieven of geluidsarchieven zijn. Om hun behoud op de lange termijn te waarborgen, is het belangrijk deze archieven te laten digitaliseren. Want: Elk van deze media heeft slechts een beperkte levensduur. Bij dia’s bijvoorbeeld treden al na 20 jaar* de eerste verouderingsverschijnselen op en gaat de kwaliteit van het materiaal achteruit.

MEDIAFIX is uw partner voor de professionele digitalisering van uw archief met dia’s, negatieven, foto’s, videocassettes, smalfilms, geluidsbanden of muziekcassettes. Met meer dan 1 miljoen gedigitaliseerde media per maand heeft MEDIAFIX zich ontwikkeld tot marktleider op het gebied van de digitalisering van analoge media.

Als dienstverlener met een groot verantwoordelijkheidsbesef zetten wij uw analoge foto’s en films met de grootst mogelijke zorgvuldigheid en kwaliteit over in digitale vorm. Daarbij kunt u zelf kiezen welke gegevensdrager u voor uw digitale archivering wilt gebruiken. Na voltooiing van de digitalisering ontvangt u zowel uw originele media als de gedigitaliseerde foto- en filmbestanden, vanzelfsprekend in de door u opgegeven sortering.

Samen met u stellen wij de eisen vast voor het digitaliseren van uw archief en adviseren u over passende aanvullende diensten en kwaliteitsniveaus. Omdat u voor ons een speciale klant bent, bieden wij u individuele oplossingen aan die zoveel mogelijk zijn afgestemd op uw archief en uw wensen.

Laat nu uw archief digitaliseren en profiteer van onze aantrekkelijke prijzen en extra opties!

*Bron: Wilhelm, Henry (1993): The Permanence and Care of Color Photographs

Holger Juraschek (Key Account Manager) en Giuseppe Russo (Key Account Manager) zijn graag bereid uw vragen te beantwoorden. Zij zijn als volgt bereikbaar:

03 375 25 05

Vereine

Vereine

Talrijke verenigingen hebben hun archieven en herinneringen al door ons laten digitaliseren. Onder meer veel sportverenigingen, culturele verenigingen en carnavalsverenigingen. Als u contact met ons opneemt, gaan wij graag voor u op zoek naar de passende oplossing voor uw archief.

Universiteiten & hogescholen

universitaeten

Diverse faculteiten van verschillende hogescholen en universiteiten hebben hun archieven al door MEDIAFIX laten digitaliseren. Onder meer de Universiteit van Keulen. Wij zijn graag bereid ook uw archief te digitaliseren, neem vrijblijvend contact met ons op via het online-formulier.

Tijdschriften & weekbladen

Zeitungen

Diverse gerenommeerde tijdschriften en dagbladen hebben hun archieven al door ons laten digitaliseren. Graag doen wij ook u een individueel aanbod voor het digitaliseren van uw archief.

Dokterspraktijken & ziekenhuizen

Krankenhaus

MEDIAFIX digitaliseert uw röntgenfoto’s. In opdracht van ziekenhuizen en dokterspraktijken hebben wij al een groot aantal röntgenfoto’s en echobeelden gedigitaliseerd. Maak een afspraak voor een adviesgesprek.

Archieven & musea

Museen

Veel gemeentearchieven en musea hebben hun kostbare media door ons laten digitaliseren. Graag digitaliseren wij ook uw archief! Voor bijzonder waardevolle documenten hebben wij speciale veiligheidskasten waar uw media veilig worden bewaard.

Bedrijven

Firmen

Tot onze klanten behoren ook grote bedrijven en concerns zoals Deutsche Bahn AG. MEDIAFIX digitaliseert ook het archief van uw bedrijf. Wij zijn gespecialiseerd in zowel foto- als filmmedia. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Onze oplossingen voor het digitaliseren van uw media

De voordelen voor u als zakelijke klant:

Uw analoge media zijn waardevolle, unieke stukken. Daarom is de veiligheid van uw media voor ons uiterst belangrijk. Met ons veiligheidsconcept zorgen wij voor de grootst mogelijke bescherming van uw analoge media.

Daarbij maken wij onderscheid tussen media die moeten worden beschermd tegen zelfontbranding (bijv. nitraatfilms) en media die van speciale historische of artistieke waarde zijn.

Al deze media worden opgeslagen in speciale brandveilige kasten. De media worden alleen voor digitalisering uit deze kasten gehaald en aansluitend onmiddellijk weer daarin opgeborgen.

De brandveilige kasten voldoen aan de geldende brandveiligheidseisen. Alle aangeleverde media zijn tijdens hun verblijf bij MEDIAFIX GmbH via Gothaer Versicherungsbank VVaG verzekerd tot een bedrag van € 150.000,00.

Tevens vindt een toegangscontrole plaats. Naast de directie hebben alleen de supervisors toegang tot de kasten. Hierdoor is gewaarborgd dat wordt voldaan aan alle eisen op het gebied van een verhoogde gegevensbescherming.

Naast deze beveiligde opslag worden deze media ook tijdens het digitaliseringsproces speciaal behandeld. Zij worden in principe alleen aangeraakt met veiligheidshandschoenen of speciale pincetten. Tevens worden zij uitsluitend door geschoold personeel uit de beschermhoezen gehaald en weer daarin opgeborgen. Verder vindt het digitaliseringsproces door de toepassing van speciale verlichting met slechts zeer geringe uv-straling plaats.

Binnen enkele jaren is MEDIAFIX wat betreft aantal medewerkers, vloeroppervlak en aantal gedigitaliseerde media per maand in Duitsland uitgegroeid tot het grootste bedrijf voor de digitalisering van analoge foto’s en video’s. Sinds de oprichting van het bedrijf in 2012 hebben wij al meer dan 209 miljoen media van klanten gedigitaliseerd. Daarmee heeft MEDIAFIX zich ontwikkeld tot marktleider op het gebied van de digitalisering van analoge media.

Duizenden klanten hebben hun oude dia’s, negatieven, foto’s, videocassettes, smalfilms, geluidsbanden en muziekcassettes al aan ons toevertrouwd – en zijn overtuigd. Dit wordt ook bevestigd door de resultaten van ons eigen klanttevredenheidsonderzoek.

Op het adres Vitalisstraße 158, midden in Keulen-Bickendorf, bevinden zich ons hoofdkantoor en onze productiefaciliteit. Hier worden alle media van klanten gedigitaliseerd.

Op een vloeroppervlak van ca. 1000 m² zijn iedere dag ca. 120 ervaren medewerkers actief op het gebied van klantadvisering, digitalisering, kwaliteitsmanagement, logistiek en verzending alsmede techniek en ontwikkeling, om de meest uiteenlopende analoge media een digitale toekomst te geven. Daarbij hebben we allemaal een gemeenschappelijk doel: unieke herinneringen redden.

U zult beslist de nodige vragen hebben over de digitalisering van uw foto’s en films.

Daarom is Holger Juraschek (Key Account Manager) van begin af aan als persoonlijke contactpersoon voor u beschikbaar. Door zijn jarenlange ervaring met grote klanten weet hij welke gedetailleerde vragen hij aan u moet stellen om samen met u uw individuele wensen met betrekking tot de digitalisering van uw collectie vast te stellen. Daarbij noteert hij alle eisen die door u als grote klant worden gesteld en stelt een uitvoerig eisenprofiel voor u op.

Ook in het verdere verloop is de heer Juraschek u bij alle vragen en wensen graag van dienst.

  • Met alle individuele eisen ten aanzien van uw mediacollectie (bijv. digitalisering in een schone ruimte) wordt rekening gehouden
  • Individuele oplossingen voor het digitaliseren van uw collectie
  • Aantrekkelijke aanvullende diensten zoals reiniging, nabewerking of beeldrotatie
  • Expertise op het gebied van digitalisering van grote collecties en archieven van gerenommeerde klanten
  • Digitalisering van microfilms en microfiches
  • Digitalisering van diverse archieven uit een hand (fotoarchieven, videoarchieven, documentenarchieven)
  • Hasselblad-digitalisering voor de allerhoogste eisen

Het is belangrijk om snel actie te ondernemen

De Duitse regering heeft besloten dat al haar archieven voor 2050 volledig moeten zijn gedigitaliseerd. Met goede redenen: De houdbaarheid van analoge media is afhankelijk van een groot aantal factoren:

ouderdom | materiaalkwaliteit | temperatuur | luchtvochtigheid | opslag | gebruiksintensiteit

Als uw bedrijf of instelling of u als beroepsfotograaf of foto-/videojournalist uw waardevolle analoge fotodocumenten ook in het digitale tijdperk wil(t) gebruiken, moeten uw archieven worden gedigitaliseerd. Als u daar te lang mee wacht, kan het zijn dat het filmmateriaal moet worden hersteld. Daar zijn vaak hoge kosten aan verbonden. Wie snel handelt, profiteert dus niet alleen van een snelle beschikbaarheid, maar bespaart ook de kosten van het herstellen van beschadigde foto’s en films.

Aarzel dus niet en laat nu uw archief digitaliseren. Stuur ons een vrijblijvende aanvraag en laat u kosteloos door ons adviseren.

Nu uw archieven laten digitaliseren

Case Study

De uitdaging:

Het originele materiaal vertoonde gedeeltelijk aanzienlijke gebreken: Een groot gedeelte van de negatieven was aangetast door waterschade. Hierdoor waren de media flink beschadigd. Daarnaast waren veel negatiefstroken versneden. Hierdoor waren er veel losse negatieven die in afzonderlijke plastic hoezen zaten.

Verder lezen

Dit vinden onze zakelijke klanten

digitalisierung-united-archives

»

De service, kwaliteit en prijzen van MEDIAFIX kan ik iedereen aanbevelen! Ook een professionele fotograaf uit ons team die de foto’s heeft gecontroleerd is zeer tevreden.

«

Frank Nikolaus Golomb
United Archives
digitalisierung-uni-koeln

»

Wij hebben ca. 3.500 middenformaat- en ca. 2.000 kleinbeelddia’s laten digitaliseren. Ons instituut is bijzonder tevreden over de kwaliteit, service en prijzen. De prettige gesprekken en goede klantenbegeleiding maakten het voor ons helemaal af.

«

Dr. Tilman Lenssen-Erz
Universiteit Keulen
digitalisierung-deutsche-bahn

»

Over de service van MEDIAFIX zijn wij zeer tevreden, en de kwaliteit van de foto’s was beter dan verwacht. Als we vanuit Koblenz nog meer foto’s willen laten digitaliseren, komen we graag weer terug bij MEDIAFIX.

«

Benjamin Wittmann
Deutsche Bahn Museum

»

Meer dan 400 negatieven zijn binnen een week in het laboratorium van Mediafix in Keulen gedigitaliseerd, en het resultaat is echt indrukwekkend. Geen enkel detail van de foto’s is verloren gegaan, en ondanks de ouderdom van de foto’s worden ook de kleuren zeer goed weergegeven.

«