Nu Betamax en Betacam
digitaliseren en herinneringen redden.

 • Aanvraag startenAanvraag
 • Aanvullende diensten kiezenOpties
 • Bestelformulier downloadenformulier

Betamax en Betacam digitaliseren met gratis retourzending

Haal uw analoge media terug van de reservebank en breng ze in het spel! Laat nu uw Betamax en Betacam digitaliserenen geef vergeten herinneringen een rode kaart!

Voor het EK voetbal geeft MEDIAFIX u gratis retourzending bij het digitaliseren van uw Betamax en Betacam. De aanbieding geldt bij online aanvragen tot en met 26-06-2024.

Voer onderstaand uw contactgegevens in om een vrijblijvende aanvraag te starten. Het actievoordeel wordt automatisch aan u toegewezen.

JA! Nu vrijblijvend aanvragen!

Contactgegevens

Aan de hand van uw gegevens genereren wij in het kader van de voorbereiding van de overeenkomst uw bestelformulier en versturen dat naar u. Zie ook onze Privacyverklaring en informatie over onze reclame. Een overeenkomst komt pas tot stand nadat u uw handtekening hebt geplaatst en uw analoge media door ons zijn ontvangen.
Vul uw telefoonnummer in voor eventueel gratis en vrijblijvend telefonisch advies en verdere vragen tijdens het bestelproces.
Mediafix Tooltip Uw adresgegevens

Prijs per cassette
tot 3 stuks
€ 26,00
4 tot 10 stuks € 23,00
11 tot 25 stuks € 22,00
26 tot 50 stuks € 21,00
vanaf 51 stuks € 20,00
Bovenstaande prijzen zijn incl. btw en evt. excl. verzendkosten. De volledige actievoorwaarden vindt u hier.

Preise gelten bei einer Aufzeichnung bis 90 Minuten. Berechnet wird die tatsächliche Spieldauer der Aufnahmen (inkl. Lücken) auf einer Kassette, nicht die Kapazität der Kassette.
Überlängenzuschläge:
bis 180 Minuten: € 7,00
bis 240 Minuten: € 13,00

MEDIAFIX digitaliseert ook:

Formaat  vanaf
VHS / VHS-C / MiniDV € 7,99
Hi8 / Video 8 / Digital8 € 10,99
S-VHS / S-VHS-C € 20,00
Video 2000 € 33,00
U-Matic € 33,00

Betamax digitaliseren:
Uw voordelen

 • Laagsteprijsgarantie in heel België
 • Bewezen klanttevredenheid
 • Betamax en Betacam laten digitaliseren door de marktleider
 • MEDIAFIX winnaar n-tv test
 • 9 afgiftepunten in België
»

Mijn VHS-cassettes zijn uitstekend gedigitaliseerd! Veel lof hiervoor, vooral omdat ze al 18 jaar oud zijn! Kortom, ik ben erg tevreden!

«
Bart

Veiligstellen van uw opnames

Er zijn twee manieren om te voorkomen dat de kwaliteit van uw opnames achteruitgaat: U kunt ze zelf digitaliseren of laten digitaliseren.

Als u ze zelf wilt digitaliseren, ontstaan allereerst kosten voor het aanschaffen van de benodigde apparatuur en software. De productie van de afspeelapparatuur is aan het begin van de jaren 0 stopgezet, een tweedehands Betamax-recorder kost op dit moment ca. € 150 tot € 200. Verder heeft u een opslagmedium met voldoende capaciteit nodig, bijvoorbeeld een externe harde schijf. Als deze kosten worden opgeteld, kunt u voor hetzelfde geld een groter aantal cassettes door een professional laten digitaliseren. Maar wat u in dit geval vooral bespaart, is kostbare tijd! Digitalisering vindt plaats in real time, wat betekent dat de tijd die wordt benodigd voor de digitalisering overeenkomt met de speeltijd van de films.

En aangezien onze klanten meestal over weinig tijd beschikken, nemen we hun dit lastige werk graag uit handen, en dat voor unieke prijzen. MEDIAFIX digitaliseert Betamax al vanaf € 20,00 per cassette. Daarbij is opslag als mp4-bestand al bij de prijs inbegrepen. U ontvangt de gedigitaliseerde cassettes op een USB-stick of een externe harde schijf.

 

Betamax digitaliseren: Zo eenvoudig is dat:

 1. Großeltern und Enkel freuen sich über digitalisierte Erinnerungen

  Aanvraag toesturen & bestelformulier printen

 2. Betamax verpakken, bestelformulier bijvoegen en op de post doen
 3. Wij digitaliseren uw Betamax-cassettes volgens uw wensen
 4. Bestelling afrekenen & gedigitaliseerde Betamax en Betacam toegestuurd krijgen (vanzelfsprekend krijgt u de cassette ook terug)
 5. Familie uitnodigen voor een videoavond en genieten van alle herinneringen

Ja! Nu vrijblijvend aanvragen!

MEDIAFIX biedt hoge kwaliteit voor een lage prijs

MEDIAFIX digitaliseert uw Betamax- en Betacam-cassettes al vanaf € 20,00 per cassette – dat kan nauwelijks goedkoper. Lage prijs, slechte service? Niet bij MEDIAFIX! Voor ons is de tevredenheid van de klant van groot belang:

Dit doen wij voor uMEDIAIFX geeft laagsteprijsgarantie voor het digitaliseren van uw analoge media

 • Inclusief: Persoonlijke advisering
 • Inclusief: Een individuele offerte voor uw videocollectie
 • Inclusief: Onze laagsteprijsgarantie
 • Inclusief: Informatie over de status van uw bestelling
 • Inclusief: Telefonische en persoonlijke bereikbaarheid

 

Dit doen wij voor uw Betamax en Betacam

 • Wij berekenen alleen de speelduur van de opnames op een cassette, niet de capaciteit!
 • U ontvangt uw overgezette Betamax- en Betacam-opnames als mp4-bestand
 • Wij repareren gescheurde films

 

Zo ontvangt u uw Betamax terug

Wij digitaliseren uw Betamax-cassettes in het gangbare formaat mp4. Dit formaat biedt de eenvoudigste toepassingsmogelijkheden. U kunt uw video-opnames eenvoudig op uw pc, tablet of smartphone bekijken en met vrienden en familie in de hele wereld delen. Nabewerking van uw filmmateriaal is natuurlijk eveneens probleemloos mogelijk. Met moderne televisietoestellen kunt u de video’s rechtstreeks vanaf het opslagmedium afspelen, zonder dat u een dvd-speler of videorecorder hoeft aan te sluiten. Gewoon de USB-stick resp. de externe harde schijf in de daarvoor bestemde aansluiting van de televisie steken, als bron “USB” kiezen en genieten maar. Als opslagmedium voor de digitalisering van uw Betamax- en Betacam-opnames accepteren wij een USB-stick en een externe harde schijf (min. USB 3.0). Het opslagmedium kan bij MEDIAFIX worden gekocht of door u bij de zending worden gevoegd.

 

MEDIAFIX digitaliseert

Video2000 * VHS * VHS-C * S-VHS * S-VHS-C * MiniDV * Digital8 * Hi8 * Video8 * U-Matic

Wij zijn een van de grootste online-aanbieders op het gebied van digitalisering van analoge media. Tienduizenden klanten hebben hun kostbaarste opnames al aan ons toevertrouwd – en zijn gelukkig. Dat blijkt ook uit de inmiddels meer dan 207 miljoen gedigitaliseerde opnames en een klanttevredenheid van 94%.

Nu Betamax digitaliseren!

Het Betamax-formaat

Betamax-KassetteHet Betamax-formaat is in 1975 geïntroduceerd door Sony. Sony had al het voor bedrijfs- en schooltelevisie bedoelde U-Matic-formaat en wilde met dit nieuwe product ook de thuisvideomarkt betreden. Betamax-cassettes zijn iets kleiner dan VHS en hebben maar één kijkvenster.

Hoewel dit formaat kwalitatief superieur was aan de concurrentie, lukte het uiteindelijk niet om de concurrentiestrijd te winnen van VHS. Betamax heeft een scherper beeld en heeft ruim 20 procent minder bandmateriaal nodig per speelduur. Sony was echter zeer terughoudend met het verlenen van licenties aan andere producenten en dwong hen bovendien tot hoge investeringen in eigen productiefaciliteiten. VHS-producent JVC was vrijgeviger en maakte zo een snellere verspreiding van haar formaat mogelijk.

 

Speelduur

De Betamax-cassettes hebben een verschillende speelduur:

Bandopschrift Speelduur
L-125 30 minuten
L-165 45 minuten
L-250 65 minuten
L-370 95 minuten
L-500 130 minuten
L-750 195 minuten
L-830 215 minuten

 

Houdbaarheid

Betamax-cassettes zijn net als videobanden gevoelig voor omgevingsinvloeden. Daarom moet u bij de opslag van uw cassettes rekening houden met enkele belangrijke punten:

 • Spoel de cassette helemaal terug voordat deze wordt opgeslagen
 • Bewaar de cassette in de hoes ter bescherming tegen stof en vuil
 • Bewaar de Betamax-cassette bij kamertemperatuur en zonder directe zonnestraling
 • Zorg voor een droge bewaarplaats
 • Zorg ervoor dat de cassettes niet in de buurt komen van magnetische stoorvelden zoals televisies

 

Het Betacam-formaat

Het Betacam-formaat is in 1982 door Sony ontwikkeld als professioneel videoformaat. Dit is de opvolger van het Betamax-formaat en gebruikt hetzelfde band- en cassetteformaat. Er zijn echter verschillen in het opnamesysteem, waardoor Betacam en Betamax niet met elkaar compatibel zijn. Betacam-cassettes zijn kleiner dan VHS en hebben een maximale speelduur van 36 minuten. Dit formaat is – en wordt gedeeltelijk nog steeds – voornamelijk gebruikt in de professionele televisiewereld voor elektronische berichtgeving. In 1986 is dit formaat verder ontwikkeld tot de compactere variant Betacam SP. MEDIAFIX digitaliseert uw Betacam-cassettes vanaf € 20,00.

Nu Betamax digitaliseren!