Nu foto's digitaliseren
en herinneringen redden

 • Aanvraag startenAanvraag
 • Aanvullende diensten kiezenOpties
 • Bestelformulier downloadenformulier

Foto’s digitaliseren met gratis USB-stick

gratis USB-stickHaal uw analoge media terug van de reservebank en breng ze in het spel! Laat nu uw foto’s digitaliseren en geef vergeten herinneringen een rode kaart!

Voor het EK voetbal geeft MEDIAFIX u een gratis USB-stick bij het digitaliseren van uw foto’s. De aanbieding geldt bij online aanvragen tot en met 26-06-2024.

Voer onderstaand uw contactgegevens in om een vrijblijvende aanvraag te starten. Het actievoordeel wordt automatisch aan u toegewezen.

JA! Nu vrijblijvend aanvragen!

Contactgegevens

Aan de hand van uw gegevens genereren wij in het kader van de voorbereiding van de overeenkomst uw bestelformulier en versturen dat naar u. Zie ook onze Privacyverklaring en informatie over onze reclame. Een overeenkomst komt pas tot stand nadat u uw handtekening hebt geplaatst en uw analoge media door ons zijn ontvangen.
Vul uw telefoonnummer in voor eventueel gratis en vrijblijvend telefonisch advies en verdere vragen tijdens het bestelproces.
Mediafix Tooltip Uw adresgegevens
Prijs per scan
tot 500 foto’s
€ 0,35
501-1.500 foto’s € 0,31
1.501-2.500 foto’s € 0,29
vanaf 2.501 foto’s € 0,25
Bovenstaande prijzen zijn incl. btw en evt. excl. verzendkosten. De volledige actievoorwaarden vindt u hier.

Foto’s digitaliseren:
Uw voordelen

 • Laagsteprijsgarantie in België
 • 9 afgiftepunten
 • Alle formaten van foto’s tot A3
 • Foto’s op dvd, USB-stick of als download
 • Resolutie tot 1.200 dpi

Gestapelde foto's digitaliserenEnkele minuten per fotoscan: zoveel tijd kost het om zelf foto’s te digitaliseren. Voor een hoge kwaliteit heeft u bovendien een dure fotoscanner nodig.

Bespaar tijd en geld: MEDIAFIX is marktleider op het gebied van de digitalisering van analoge media en digitaliseert uw foto’s al vanaf € 0,25 per foto in uitstekende beeldkwaliteit.

MEDIAIFX geeft laagsteprijsgarantie voor het digitaliseren van uw analoge mediaFoto’s scannen bij MEDIAFIX is niet duur: Als u uw foto’s door MEDIAFIX laat digitaliseren, profiteert u van onze laagsteprijsgarantie die geldt voor heel België. Daarmee krijgt u altijd de beste prijs voor de digitalisering van uw foto’s in België bij een vergelijkbare resolutie en aantal.

Als u toch een voordeliger aanbod vindt, aarzel dan niet om telefonisch 03 375 25 05 of per e-mail (info (at) mediafix.be) contact op te nemen met onze klantenservice.

Vanaf een unieke prijs van slechts € 0,25 per foto digitaliseren wij uw kostbare herinneringen in uitstekende fotokwaliteit.

Graag nodigen wij u uit om onze prijzen  met die van andere scanaanbieders te vergelijken, zodat u zich een goed beeld kunt vormen. U zult zien: MEDIAFIX is voor u de perfecte fotoscanpartner, aangezien ons aanbod dankzij onze eigen productie en technologie uniek is in heel België.

In de prijs voor het digitaliseren van uw foto’s zijn de volgende diensten al inbegrepen:

 • Digitalisering van foto’s in 600 dpi tot 1.200: Wij scannen uw foto’s met een resolutie van minstens 600 dpi.
 • Opslag in JPG-formaat: Wij slaan uw foto’s op in het JPG-formaat. In dit formaat kunt u uw gedigitaliseerde foto’s op ieder apparaat (computer, tablet of smartphone) bekijken.

Bovendien betaalt u geen meerprijs voor:

 • opslag op uw eigen opslagmedium

Bij een gemiddelde bestelling van 1.000 foto’s met digitalisering in onze Standaard+-resolutie van 600 dpi betaalt u bij MEDIAFIX € 0,31 per foto. De concurrentie is vaak aanzienlijk duurder.

Voor verdere informatie gewoon op de titel klikken

Foto's digitaliseren bij de marktleider

In onze service zit de ervaring uit meer dan 200 miljoen gedigitaliseerde beeldmedia en filmminuten. Al die ervaring wordt voor de digitalisering van uw media gebruikt. Laat ons samen uw herinneringen redden en digitaliseer nu bij de Europese marktleider.

200 miljoen filmminuten komen trouwens overeen met ongeveer 1.400.000 km filmband. Daarmee kan de aarde 34,6 keer worden omcirkeld. Of stel u vijf grote zwembaden tot aan de rand gevuld met dia's of een colonne van 174 vrachtwagens voor - zo veel zijn 200 miljoen dia's.

9 afgiftepunten in België

kaart met de 9 afgiftepunten in BelgiëU heeft oude foto’s die u liever niet per post wilt versturen? Geen probleem! Onze service voor u: Bij onze 9 afgiftepunten in België kunt u uw foto’s heel eenvoudig persoonlijk afgeven, zonder dat u ze op de post hoeft te doen.

Een koerier haalt uw foto’s daar op en levert ze af bij MEDIAFIX voor digitalisering. Daarna krijgt u alles naar uw adres toegestuurd. Stuur ons via het online formulier een aanvraag of neem voor verdere informatie over het scannen van foto’s contact op met onze klantenservice.

MEDIAFIX winnaar n-tv-test

Bij de test is gekeken naar de volgende criteria: kosten, tijd en kwaliteit. Ook een hoogwaardige scanner van het merk “reflecta” ter waarde van € 1.600,00 bleek uiteindelijk minder goede resultaten te behalen dan de professionele scanner van MEDIAFIX. Het zelf scannen van foto’s kost bovendien veel tijd, en voor een correcte configuratie van de apparaten is technische kennis vereist. Het is dan ook niet eenvoudig om zelf met een scanner foto’s te digitaliseren.

De diascanservice van MEDIAFIX is als winnaar uit de bus gekomen bij de n-tv-test met betrekking tot de digitalisering van analoge media. Kwaliteit, prijs en verwerkingstijd hebben overtuigd.

Overzicht van het testresultaat:

Zelf digitaliseren Dia-Digitalisering door MEDIAFIX
Kosten Niet heel goedkoop + – Hoe meer media men laat digitaliseren, hoe goedkoper het wordt
Tijd  Kost veel tijd + Snel afgehandeld
Beeldkwaliteit + – Met gebreken + Hoge kwaliteit

» Conclusie van n-tv: Liever naar MEDIAFIX dan zelf proberen te digitaliseren!

Persoonlijk advies: telefonisch of per e-mail

Glimlachende medewerker van de klantendienst van MEDIAFIX

Als scanpartner die uw vertrouwen geniet, hechten wij groot belang aan een uitvoerige advisering over het scannen van foto’s. Dat helpt niet alleen u, maar is ook voor ons belangrijk om uw wensen beter te kunnen begrijpen. Daarom zijn wij u graag telefonisch (03 375 25 05) of per e-mail (info(et)mediafix.be) van dienst.

Via het online formulier  kunt u ons altijd een vrijblijvende aanvraag sturen. Onze klantenservice neemt vervolgens telefonisch contact met u op.

Optimale kleuren door nabewerking bij MEDIAFIX

Vooral oude foto’s op papier neigen tot kleurzweem of zijn in de loop der tijd vervaagd. Deze schade kan met een eenvoudige beeldcorrectie worden verholpen: Door de semiautomatische bewerking van uw foto’s krijgt u uw kostbare schatten met de originele kleuren, zonder kleurzweem en zonder vervaging terug.

Naast de kleurwaarden corrigeren wij ook het contrast en de helderheid van uw afbeeldingen. De ervaring leert: automatische nabewerking is bijna altijd de moeite waard, omdat veel afwijkingen daardoor al worden gecorrigeerd en een omslachtige handmatige bewerking niet meer nodig is. Daarom is de nabewerking ook bij professionele fotografen erg populair. U ontvangt zowel de verbeterde variant als de onbewerkte scans, zodat u precies kunt zien wat wij voor u konden doen.

Vergleich mit und ohne Nachbearbeitung
Vergelijking: Met en zonder nabewerking

Opslag van uw foto's op dvd of USB-stick of via download

MEDIAFIX-Speichermedien usb-Stick und DVD

Desgewenst worden uw foto’s door ons opgeslagen op

 • dvd
 • USB-stick
 • uw eigen opslagmedium
 • of via download.

Als u geen opslagmedium heeft gekozen, worden uw data door ons opgeslagen in de voor u gunstigste variant.

Foto's digitaliseren: uw voordelen op een rij

Prijs-kwaliteit: Laagsteprijsgarantie in heel België
Kwaliteit: Winnaar n-tv-test
Advisering: telefonisch of per e-mail
Aanlevering: 9 afgiftepunten in België / per post
Formaten: Alle typen diaramen/diamagazijnen
Opslag: Foto’s op dvd of USB-stick of via download

Zoals alle analoge media hebben ook foto’s slechts een beperkte houdbaarheid. Met name het fotopapier uit de jaren 80 en 90, dat werd vervaardigd in massaproductie, is van matige kwaliteit. Bovendien geldt: schade aan een analoge foto is onomkeerbaar.

Laat nu uw analoge foto’s digitaliseren, want uw mooie foto’s worden bedreigd:

Oud foto vervaagt met de tijd zonder te digitaliseren

 • Na verloop van tijd vervagen uw oude foto’s of ontstaat kleurzweem.
 • Lichtinvloeden versterken dat effect nog. Zelfs als uw foto’s zo worden opgeslagen dat ze worden beschermd tegen licht, wordt de kleurkwaliteit na verloop van tijd minder*.
 • Met name zwart-witfoto’s vergelen en worden lelijk.
 • Ook het regelmatig bekijken van uw foto’s zorgt ervoor dat de kwaliteit van de afdrukken slechter wordt. Vingerafdrukken, vlekken, krassen, barsten en kreuken zijn het gevolg als foto’s regelmatig worden aangeraakt.
 • Geprinte en ingelijste herinneringen aan uw muren vervagen bijzonder snel als ze regelmatig worden blootgesteld aan zonlicht.

*(Bron: Wilhelm, Henry (1993): The Permanence and Care of Color Photographs)

Wacht niet te lang en stuur ons vandaag nog een vrijblijvende aanvraag, onze klantenservice is u graag van dienst!

Het digitaliseren van uw oude foto’s zorgt ervoor dat uw herinneringen worden gered, zodat ook de volgende generaties de foto’s nog kunnen bekijken. Bovendien ontstaan in dat geval veel nieuwe gebruiksmogelijkheden voor uw gedigitaliseerde herinneringen.

Foto’s laten digitaliseren en opnieuw laten zien

 • Digitaal op de televisie, pc of beamer. Is de oude foto zo klein dat u daarop nauwelijks iets kunt onderscheiden? Nu niet meer: bekijk uw foto’s heel comfortabel met het hele gezin samen in de woonkamer op uw televisie in plaats van opeengepakt in een fotoalbum.
 • Fotoboeken en fotocadeaus ontwerpen. Ontwerp digitale fotoboeken geheel naar uw eigen wensen en laat deze professioneel binden: een cadeau dat zeker in de smaak zal vallen bij uw dierbaren, en waar u ook zelf veel plezier aan zult beleven. Zo kunt u nieuwe en oude foto’s in één fotoboek samenvoegen. Ook fotocadeaus zoals bedrukte mokken, T-shirts of smartphone-hoesjes kunnen het leven kleurrijker maken. Laat uw foto’s digitaliseren en dat is geen enkel probleem meer.
 • Prints op moderne materialen. U wilt de kleine zwart-witfoto van de bruiloft van uw ouders graag op canvas in uw woonkamer? Of de 9×13 kleurenfoto van uw vakantie in Thailand op groot formaat onder fijn acrylglas? Met uw fotoscans kunt u ook kleine motieven groot maken.

Grijp uw kans en stuur ons een vrijblijvende aanvraag!

Hoe verloopt een bestelling voor het digitaliseren van foto’s door MEDIAFIX?

Foto’s scannen bij MEDIAFIX is heel eenvoudig: neem telefonisch contact met ons op via 03 375 25 05 of stuur ons een online aanvraag via het bestelformulier. Het ondertekende formulier kunt u bij uw pakket voegen.

BELANGRIJK: enkel met dit formulier en uw handtekening mogen wij uw foto’s digitaliseren! U kunt uw pakket persoonlijk afgeven bij onze 9 afgiftepunten in België of per post laten bezorgen. Instructies hoe u uw media het best kunt verpakken, vindt u hier. Na het digitaliseren krijgt u uw foto-opnamen en de gedigitaliseerde afbeeldingen per post naar uw leveradres opgestuurd.

Aanvraagproces voor het digitaliseren van media door MEDIAFIX

Wat kost het digitaliseren van foto’s bij MEDIAFIX?

MEDIAFIX digitaliseert uw foto’s al vanaf slechts € 0,25 per stuk. Met onze laagsteprijsgarantie garanderen wij dat u, bij een vergelijkbare resolutie en aantal, bij MEDIAFIX altijd de laagste prijs betaalt voor de digitalisering van foto’s in heel België.

Hier vindt u onze prijzen in het overzicht:

Resolutie tot 500 foto’s 501 – 1.500 foto’s 1.501 – 2.500 foto’s vanaf 2.501 foto’s
Standaard+ (600 dpi) € 0,35 € 0,31 € 0,29 € 0,11
Premium (900 dpi) € 0,39 € 0,35 € 0,33 € 0,15
High-end (1.200 dpi) € 0,49 € 0,45 € 0,43 € 0,25
Microtek-scan (2.400 dpi) € 6,00 € 6,00 € 6,00 € 5,00

Hoe kan ik mijn foto’s aanleveren om ze te laten digitaliseren?

U kunt uw oude schatten per post naar ons opsturen of persoonlijk afgeven bij onze 9 afgiftepunten in België. Bij verzending per post kunt u uw zending naar het volgende adres sturen:

MEDIAFIX / Kamera Express
Boomsesteenweg 81
2610 Antwerpen

Na de digitalisering versturen wij uw foto’s verzekerd naar uw thuisadres.

Welke formaten kan ik laten digitaliseren?

MEDIAFIX kan foto’s digitaliseren van alle formaten vanaf 7 x 10 cm tot en met A4-formaat.

We digitaliseren foto’s die kleiner zijn dan 7 x 10 voor een meerprijs van slechts € 0,13 per afbeelding. Voor foto’s die groter zijn dan A4-formaat neemt u telefonisch contact op met onze klantenservice of plaatst u daarover een opmerking in het aanvraagproces.

Welke resolutie is de juiste voor mij?

Dat hangt op de eerste plaats af van wat u met uw gescande afbeeldingen wilt doen. Wij bieden u resoluties van 600 dpi tot 1.200 dpi.

» Foto’s scannen met 600 dpi
600 dpi is een goede basis als scanresolutie. Daarmee kunt u:

 • uw foto’s twee keer zo groot als het origineel printen.
 • uw fotoscans presenteren op een HD-televisie, computermonitor met een hoge resolutie of een beamer.

» Foto’s scannen met 900 dpi
U hebt hoge vereisten voor uw foto’s? Dan is een resolutie van 900 dpi voor u. Daarmee kunt u:

 • probleemloos inzoomen en vergroten.
 • uw fotoscans presenteren op een Full HD-televisie, computermonitor met hoge resolutie of met een beamer.
 • canvassen tot het formaat A3 maken.

» Foto’s scannen met 1.200 dpi
U wilt het allerbeste voor uw foto’s? Met 1.200 hoeft u geen compromissen aan te gaan. Daarmee kunt u:

 • probleem inzoomen en vergroten.
 • uw gedigitaliseerde foto’s professioneel bewerken.
 • uw fotoscans presenteren op een 4K-televisie, computermonitor met hoge resolutie of met een beamer.
 • canvassen tot het formaat A2 maken.

In welke bestandsformaat worden mijn gedigitaliseerde foto’s opgeslagen?

Wij slaan uw foto’s standaard op in JPG-formaat. Voor bijzondere eisen is opslaan in TIFF-formaat eveneens mogelijk.

Hoe kan ik mijn foto's het beste verpakken?

Enveloppen, fototassen van papier of plastic hoezen waar de foto’s los in zijn geplaatst, zijn het meest geschikt voor het digitaliseren.

Ik wil heel veel foto’s digitaliseren. Moet ik ze van tevoren tellen of sorteren?

Nee, de telling van uw opnamen doen wij voor u. U betaalt het precieze aantal foto’s dat wij voor u hebben gescand. Ook voorsorteren van uw foto’s is niet noodzakelijk.

Wordt de sortering van mijn foto’s aangehouden?

Ja. Uw sortering houden wij tijdens het scannen van de foto’s vanzelfsprekend aan.

Kan ik ook hele albums laten scannen?

Ja. Hier vindt u nadere informatie over het scannen van fotoalbums.

Enkele van mijn foto’s zijn sterk beschadigd. Kan ik deze desondanks laten digitaliseren?

Ja. MEDIAFIX kan ook reeds sterk beschadigde afbeeldingen restaureren en digitaliseren.

Hebt u nog meer vragen over het digitaliseren van foto’s?

Wij zijn u graag van dienst! Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een vrijblijvende aanvraag via het online formulier. Telefonisch zijn wij als volgt bereikbaar:

 • ma - vr: 10.00 – 15.00 uur

via tel. 03 375 25 05.