MEDIAFIX bereikt historische mijlpaal: meer dan 200 miljoen gedigitaliseerde foto’s en filmminuten!

MEDIAFIX viert 200.000.000 gedigitaliseerde media

Het nieuwe jaar begint voor MEDIAFIX met een reden om te vieren: we hebben het indrukwekkende aantal van 200 miljoen gedigitaliseerde herinneringen overschreden! Die prestatie beklemtoont ons engagement om de waardevolle herinneringen van onze klanten te bewaren voor de huidige en toekomstige generaties – altijd tegen een eerlijke prijs.

Het succesverhaal van MEDIAFIX – gevormd door twee innovatieve oprichters

Van ons begin als kleine start-up tot de marktleider in de digitalisering van analoge media, de innovatiedrang en toewijding van onze oprichters Hans en Christoph hebben ons altijd begeleid. Hun expertise en enthousiasme hebben ons in staat gesteld om onze diensten voortdurend uit te breiden, onze technologie te verfijnen en de kwaliteit van ons werk gestaag te verbeteren.

Tegenwoordig biedt MEDIAFIX een verscheidenheid aan digitaliseringsoplossingen voor elk budget en elke behoefte en digitaliseert bijna alle soorten analoge media: dia’s, negatieven, foto’s, fotoalbums, allerlei soorten videobanden, smalfilms, geluidsbanden, cassettebandjes en zelfs dvd’s en diskettes.

Met ons succes hebben we onze diensten in heel Europa uitgebreid, ondersteund door een uitgebreid netwerk van afgiftepunten. Onze partners staan klanten dagelijks met raad en daad terzijde in meer dan 7 Europese landen. Lees hier meer over onze geschiedenis.

2023 – een jaar vol innovaties bij MEDIAFIX

Elk hoofdstuk in de geschiedenis van MEDIAFIX wordt gekenmerkt door belangrijke innovaties. Maar 2023 stak er bijzonder bovenuit. We hebben grote vooruitgang geboekt op verschillende gebieden van onze dienstverlening.

Zo konden we onder andere de scankwaliteit voor dia’s verhogen van maximaal 4.500 dpi naar meer dan 6.200 dpi. Korte tijd later volgden verbeteringen voor negatieven. Onze nabewerkingstechnieken kunnen nu zelfs uitgesproken gebreken door ouderdom corrigeren en we geven kleur aan zwart-witfoto’s!

Ook in 2024 zetten we ons kwaliteitsoffensief voort en richten we ons eerst op fotoafdrukken en vervolgens op videobanden.

Onze innovaties stellen ons in staat om u de best mogelijke digitaliseringskwaliteit te bieden voor uw analoge herinneringen. Daarnaast blijft ons doel om digitalisering voor iedereen toegankelijk te maken. Daarom bieden we al sinds het begin onze laagsteprijsgarantie.

200 miljoen geredde herinneringen

In 2023 hebben we het indrukwekkende aantal van 200 miljoen gedigitaliseerde foto’s en filmminuten overschreden. In 11 jaar tijd hebben we 100 miljoen dia’s, 24 miljoen negatieven, 8 miljoen papieren foto’s, 3 miljoen verschillende speciale formaten en bijna 64,5 miljoen filmminuten gedigitaliseerd. Elk gedigitaliseerd medium is meer dan alleen een technische transformatie – het is het bewaren van vluchtige momenten als tijdloze herinneringen die altijd met een enkele klik toegankelijk zijn.

Het belang van de digitalisering

Vaak duiken bij grote veranderingen, zoals een verhuizing, oude dozen vol foto- en videoherinneringen op. Foto’s, dia’ s, spoelen en videobanden hebben echter een beperkte levensduur. Hoe langer u wacht om ze te laten digitaliseren, hoe groter de kans op verlies. Aarzel dus niet en laat uw analoge media zo snel mogelijk digitaliseren. Laat ons uw digitaliseringsproject weten en stuur ons een aanvraag via ons onlineformulier.

Klaar om uw herinneringen te redden? 

Acties voor het bereiken van 200 miljoen mediaOm de mijlpaal van 200 miljoen gedigitaliseerde foto’s en filmminuten te vieren, bieden wij u een gratis USB-stick voor uw beeldmedia en gratis retourzending van uw film- en geluidsmedia. Stuur ons uw aanvraag via het onlineformulier of per e-mail naar info (at) mediafix.be. Wij maken graag een vrijblijvende offerte voor u en beantwoorden al uw vragen over de digitalisering.