Foto’s laten scannen en zelf bewerken

Fotos scannen bei MEDIAFIXU laat uw foto’s digitaliseren bij ons? Dan ontvangt u de foto’s na digitalisering op een dvd, USB-stick of harde schijf. De analoge foto’s zijn digitale bestanden geworden die kunnen worden bewerkt.

Veel klanten willen hun fotoscans aansluitend graag zelf bewerken. Daarbij kunnen wij van MEDIAFIX u behulpzaam zijn.

Foto’s scannen en nabewerken: Hoe werkt dat?

Gescande foto’s kunnen op een pc worden geroteerd of gespiegeld. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als u de foto’s wilt opnemen in een fotoboek of een andere weergave gewoon mooier vindt. Foto’s scannen en daarna bijsnijden is een andere bewerkingsmogelijkheid. Op deze manier kan ervoor worden gezorgd dat de afbeelding beter tot zijn recht komt, en kunnen storende elementen worden verwijderd. Hierbij dient u er echter rekening mee te houden dat een foto die wordt bijgesneden ook wordt verkleind. Als u bij het bijsnijden wat meer speelruimte wilt hebben, kunt u bij het laten scannen van foto’s voor een hoger kwaliteitsniveau kiezen. In dat geval hebben ook fragmenten van foto’s nog een hoge resolutie.

Je höher die Qualitätsstufe beim Fotos Scannen, desto schärfer sind auch einzelne Bildausschnitte.
Hoe hoger het kwaliteitsniveau van uw gescande foto’s is, des te scherper ook afzonderlijke fragmenten zijn.

Voor het bewerken van gescande foto’s op uw eigen pc adviseren wij van MEDIAFIX de gratis software IrfanView, die u eenvoudig kunt downloaden. Na het downloaden van IrfanView opent u de gescande foto van uw keuze. Als u de foto wilt draaien, moet u het volgende doen: Druk op uw toetsenbord op de L-toets om de foto naar links te draaien en op de R-toets om de foto naar rechts te draaien. Het resultaat kunt u opslaan door gelijktijdig op de Ctrl-toets en de S-toets te drukken. Als u een foto wilt spiegelen, moet u op uw toetsenbord op de H-toets drukken om de foto horizontaal te spiegelen en op de V-toets om de foto verticaal te spiegelen, en vervolgens het resultaat opslaan.

Zoals al eerder gezegd, heeft u nadat we uw foto’s digitaliseren de mogelijkheid om foto’s bij te snijden of zelfs alleen fragmenten van foto’s over te laten. Nadat u een gescande foto heeft geopend met IfranView moet u als volgt te werk gaan: Teken met de muiswijzer een kader rond de foto. Het vlak buiten uw kader wordt hierdoor automatisch afgesneden en verwijderd. U kunt dit kader met de muis bij alle randen van de foto zo instellen dat de foto precies volgens uw wensen wordt bijgesneden. Vervolgens kunt u de gewenste wijziging uitvoeren door gelijktijdig op de Ctrl-toets en de Y-toets te drukken, waarna u het resultaat moet opslaan.

Red uw herinneringen met MEDIAFIX

Als u foto’s wilt laten scannen en de resultaten wilt laten nabewerken en/of retoucheren, kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij van MEDIAFIX scannen niet alleen foto’s, maar bieden ook semiautomatische nabewerking aan. Informeer hoe u foto’s kunt laten scannen en door middel van nabewerking kunt laten verfraaien.

Red uw unieke herinneringen en laat uw foto’s digitaliseren – door MEDIAFIX met laagsteprijsgarantie.

MEDIAIFX geeft laagsteprijsgarantie voor het digitaliseren van uw analoge mediaHebt u vragen? De vriendelijke medewerkers van onze klantendienst geven u graag advies in een persoonlijk gesprek. Neem telefonisch contact met ons op via 03 375 25 05.

Onze telefonische openingsuren:

ma - vr: 10.00 – 15.00 uur