Foto's scannen:
wat is de juiste resolutie?

Nu met gratis USB-stick voor uw fotoscans

gratis USB-stickLaat nu uw analoge foto’s digitaliseren en bekijk ze op de pc, televisie of tablet. Wij scannen uw foto’s met 600, 900 of zelfs 1.200 dpi. U profiteert nu van onze EK-actie en ontvangt een gratis USB-stick voor uw gedigitaliseerde foto’s.

Als u aan het einde van uw vrijblijvende aanvraag de kortingscode USB-EK24 vermeldt, verschijnt het actievoordeel automatisch in uw bestelformulier.

  • Aanvraag startenAanvraag
  • Aanvullende diensten kiezenOpties
  • Bestelformulier downloadenformulier

Contactgegevens

Aan de hand van uw gegevens genereren wij in het kader van de voorbereiding van de overeenkomst uw bestelformulier en versturen dat naar u. Zie ook onze Privacyverklaring en informatie over onze reclame. Een overeenkomst komt pas tot stand nadat u uw handtekening hebt geplaatst en uw analoge media door ons zijn ontvangen.
Vul uw telefoonnummer in voor eventueel gratis en vrijblijvend telefonisch advies en verdere vragen tijdens het bestelproces.
Mediafix Tooltip Uw adresgegevens

In de afgelopen decennia hebt u veel foto’s gemaakt: van dagtochtjes en vakanties tot familiefeesten en de eerste stapjes van uw kinderen. U weet niet precies hoe oud uw oudste foto’s eigenlijk zijn, maar één ding is duidelijk: uw foto’s hebben duidelijk te lijden onder hun leeftijd.

Ze zijn vervaagd, hebben kleurzweem en hebben in de loop der jaren ook andere beschadigingen opgelopen. Voordat deze speciale herinneringen voor altijd verloren gaan, wilt u uw foto’s digitaliseren. Maar welke resolutie is voor u de juiste?

Foto’s scannen – dpi

600, 900 of 1.200 dpi – met die kwaliteitsniveaus kunnen we bij MEDIAFIX uw foto’s scannen. Dpi zijn “dots per inch”. Met andere woorden het aantal beeldpunten dat bij het scannen van foto’s wordt weergegeven op de oppervlakte van een inch (2,54 cm). Vaak lees je dat digitale foto’s bij een hogere dpi-waarde scherper worden weergegeven. Dat is echter niet helemaal correct, want als het origineel al wazig of onscherp is, zal ook het scannen van de foto’s daaraan niets veranderen. Echter, hoe hoger de dpi-waarde bij het scannen van foto’s is, des te meer beeldinformatie van het origineel wordt overgenomen. Het informatieverlies wordt beperkt, en het gedigitaliseerde fotobestand kan worden vergroot zonder dat de afzonderlijke beeldpunten voor het blote oog zichtbaar worden en de foto ‘verpixeld’ is.

Foto’s digitaliseren met 600 dpi: solide basis voor een breed scala aan toepassingen

De resolutie van 600 dpi biedt een solide basis om uw foto’s te digitaliseren. Ze maakt gedetailleerde vergrotingen mogelijk en is bijzonder geschikt voor bijzondere foto’s die u als decoratieve canvassen wilt presenteren. Een gescande foto van 10 x 15 cm bij 600 dpi geeft een beeldgrootte van 2.362 x 3.543 pixels en maakt probleemloos inzoomen en printen mogelijk. Bij MEDIAFIX kunnen we foto’s digitaliseren in 600 dpi vanaf € 0,25 per afbeelding in ons kwaliteitsniveau Standaard+.

De Standaard Plus-kwaliteit van MEDIAFIX met 600 dpi
De Standaard+-kwaliteit van MEDIAFIX met 600 dpi

Foto’s digitaliseren met 900 dpi: voor hogere verwachtingen

Voor foto’s die aan hogere verwachtingen voor vergrotingen en presentaties moeten voldoen, wordt een resolutie van 900 dpi aanbevolen. Met deze kwaliteit kunt u gemakkelijk delen van de foto’s vergroten en uw foto’s indrukwekkend presenteren op Full HD-tv’s, pc-schermen met een hoge resolutie of beamers. Voor fotoafdrukken in standaardformaat (10 x 15 cm) is het maken van canvassen tot A3-formaat mogelijk. De gescande afbeeldingen hebben dan een resolutie van 3.543 x 5.315 pixels. De fotoscan in 900 dpi krijgt u in onze Premium-kwaliteit al vanaf € 0,29 per afbeelding.

De Premium-kwaliteit van MEDIAFIX met 900 dpi
De Premium-kwaliteit van MEDIAFIX met 900 dpi

Foto’s digitaliseren in 1200 dpi: de beste kwaliteit voor professionele toepassingen

Voor de hoogste eisen aan de kwaliteit van uw foto’s biedt een resolutie van 1.200 dpi de beste oplossing. Ze maakt niet alleen vergrotingen probleemloos mogelijk, maar ook professionele bewerkingen van uw gedigitaliseerde foto’s. Met 1.200 dpi kunt u uw foto’s indrukwekkend gedetailleerd presenteren op 4K-tv’s, pc-schermen met hoge resolutie of beamers. Bij foto’s in standaardformaat (10 x 15 cm) ontvangt u een gedigitaliseerde afbeelding van 4.724 x 7.087 pixels, waardoor zelfs canvassen tot A2-formaat mogelijk zijn. Wij kunnen uw foto’s scannen in de High-end kwaliteit met 1.200 dpi vanaf € 0,39 per afbeelding. Zo krijgt u de beste kwaliteit voor veeleisende toepassingen.

De High-end-kwaliteit van MEDIAFIX met 1.200 dpi
De Highend-kwaliteit van MEDIAFIX met 1.200 dpi

Herinneringen redden met MEDIAFIX

Laat de tand des tijds niet langer aan uw opnames knagen, en neem geen genoegen meer met vervaagde foto’s en kleurzweem. Laat vandaag nog uw foto’s digitaliseren en geef uw herinneringen een toekomst.

Dankzij onze in eigen huis ontwikkelde scantechnologie kan MEDIAFIX altijd de laagste prijs aanbieden.

MEDIAIFX geeft laagsteprijsgarantie voor het digitaliseren van uw analoge mediaHebt u nog vragen? Aarzel niet en laat u door de vriendelijke medewerkers van onze klantendienst individueel en vrijblijvend adviseren. Neem contact met ons op via info (at) mediafix.be of 03 375 25 05.

We zijn telefonisch als volgt bereikbaar:

ma - vr: 10.00 – 15.00 uur
Prijs per Scan
tot 500 foto’s
€ 0,35
501-1.500 foto’s € 0,31
1.501-2.500 foto’s € 0,29
vanaf 2.501 foto’s € 0,25
Bovenstaande prijzen zijn incl. btw en evt. excl. verzendkosten. De volledige actievoorwaarden vindt u hier

Uw voordelen op een rij:

  • Laagsteprijsgarantie in heel België
  • Verzekerde verzending met DHL
  • Bewezen klanttevredenheid
  • Digitalisering door de marktleider
  • MEDIAFIX winnaar n-tv-test
  • Foto’s op dvd, usb-stick of via instant download
»

Ik ben blij dat er bedrijven als MEDIAFIX zijn. Ik vond het fijn om met ze samen te werken. Ik kan dat iedereen aanbevelen …

«
Hilde Nijs
»

Alles optimaal! Betrouwbare aanbieder. Uitvoering zoals besproken, en aan alle wensen voldaan! Kan ik alleen maar aanraden!

«
G. Rombouts
»

Zeer deskundig en vriendelijk team. Snelle levering en goede prijzen. Ik ben erg dankbaar en beveel dit bedrijf in ieder geval bij iedereen aan.

«