Vanwege Pinksteren zijn we op 20 mei niet telefonisch bereikbaar.

Reiniging van uw Super8-films

Super8-films reinigen? Maar hoe?

Om te voorkomen dat uw Super8-films vuil worden of uitdrogen, is het belangrijk dat ze op de juiste manier worden bewaard. Het helpt echter ook als u uw Super8-films regelmatig reinigt. Niet alleen na het bekijken van uw films, maar ook als zij gewoon liggen opgeslagen is jaarlijkse reiniging aan te bevelen. Hierdoor wordt voorkomen dat uw Super8-films uitdrogen waardoor het materiaal gaat krimpen, en worden stof en vuil verwijderd voordat ze echt vast gaan zitten op het materiaal. U wilt uw 8mm-film digitaliseren? Ook dan kunt u die het best eerst reinigen.Super 8 reinigen

Als u uw Super8-films voor de eerste keer gaat reinigen, is het raadzaam om niet met uw kostbaarste opnames te beginnen, voor het geval er iets misgaat.

Voor het reinigen van uw Super8-films hebt u het volgende nodig:

  • speciaal filmreinigingsmiddel dat uw kwetsbare tapes niet aantast en gedeeltelijk stofafstotend maakt
  • een zachte katoenen of microvezeldoek zonder pluizen, om ervoor te zorgen dat er geen strepen ontstaan bij het reinigen van uw Super8-films
  • twee filmomrollers of een filmviewer en een spoel voor het oprollen van de film

Als u alle benodigdheden hebt verzameld, kunt u beginnen met de reiniging van uw Super8-films:

  1. Bevochtig de katoenen of microvezeldoek met een beetje reinigingsmiddel en neem de doek tussen duim en wijsvinger.
  2. Laat de tape met lichte druk door de doek lopen om uw Super8-film te reinigen. Haal de tape steeds op een andere plek door de doek, zodat het verwijderde vuil niet op andere plaatsen op de film terecht kan komen. Laat de film niet te snel door de doek lopen, om ervoor te zorgen dat de film bij het opwikkelen niet te vochtig is.
  3. Spoel de film door droge plekken op de doek weer terug. Als het materiaal niet helemaal droog is, kan het vast blijven plakken.

Als u uw Super8-films regelmatig reinigt, wordt de houdbaarheid van uw opnames verbeterd. Er zijn echter veel uitwendige invloeden die uw Super8-films kunnen aantasten.

Herinneringen redden met MEDIAFIX

Super 8 reinigen, digitalisieren und mit der Familie genießen!

Om uw opnames te redden voordat zij ten prooi vallen aan de tand des tijds, is het raadzaam om uw films te laten digitaliseren. MEDIAFIX digitaliseert uw 8mm-films vanaf € 7,99 per rol. Daarna kunt u zonder lastige opbouw van een projector en scherm van uw opnames genieten en deze heel simpel delen met vrienden en familie.

Waar wacht u dus nog op? Red uw unieke herinneringen en laat uw 8mm-film digitaliseren – door MEDIAFIX met laagsteprijsgarantie.

MEDIAIFX geeft laagsteprijsgarantie voor het digitaliseren van uw analoge mediaHebt u vragen? Laat u kosteloos persoonlijk adviseren door onze klantendienst, tel. 03 375 25 05.

Onze telefonische openingsuren:

ma - vr: 10.00 – 15.00 uur