Digitalisering –
zo lang gaan opslagmedia mee

 • Aanvraag startenAanvraag
 • Aanvullende diensten kiezenOpties
 • Bestelformulier downloadenformulier

Profiteer nu van onze zomerkorting!

Hoelang is de levensduur van harde schijven, USB-sticks, dvd’s en cd’s? Eén ding staat vast: ze gaan niet eeuwig mee.

11% korting Aarzel dus niet langer! Laat nu uw analoge dia’s, foto’s en negatieven digitaliseren voor het te laat is. Momenteel profiteert u daarbij van onze zomerkorting en krijgt u een 11% korting voor de opslag van uw gedigitaliseerde foto’s.

Geef daarvoor aan het einde van uw vrijblijvende aanvraag gewoon de kortingscode 11P-ZOMER24 in en de aanbieding verschijnt op uw bestelformulier.

U wilt liever uw videobanden of smalfilms laten digitaliseren? Geen probleem! In dat geval profiteert u van de 11% korting. Ook hier gewoon de code 11P-ZOMER24 ingeven en dan kunt u van de aanbieding profiteren. Hetzelfde geldt voor geluidsbanden en cassettebandjes.

De levensduur van harde schijven, usb-sticks, dvd's en cd's

U hebt uw oude analoge dia’s, foto’s, negatieven of video’s gemoderniseerd en laten digitaliseren? Weet u al hoe u uw media nu het best kunt bewaren? Welk opslagmedium gaat het langst mee, en waar moet u bij digitale archivering op letten? Wij van MEDIAFIX zijn u graag behulpzaam!

Ook al worden uw gedigitaliseerde media niet meer bedreigd door chemische aantasting, vervaging of kleurzweem, het is toch van belang dat u uw afbeeldingen technisch beveiligt. Nadat uw afbeeldingen zijn gescand, gaan ze niet meer achteruit in kwaliteit. Echter: de opslagmedia kunnen kapotgaan of verloren raken! Want ook dvd’s, USB-sticks en harde schijven gaan helaas niet eeuwig mee. Bovendien zijn ze relatief klein, waardoor ze bij een verhuizing of tijdens het opruimen zomaar kunnen “verdwijnen”. Als u gaat archiveren, moet u een paar dingen weten over moderne opslagmedia. Voor alle opslagmedia geldt: bezuinig niet op de prijs. Goedkope gegevensdragers zijn vaak van mindere kwaliteit, wat allereerst ten koste gaat van de houdbaarheid.

Opslagmedia – een overzicht

Medium Levensduur
Harde schijf
In gebruik 2-10 jaar
Niet in gebruik 10-30 jaar
Cd’s en dvd’s
Gebrande cd’s 5-10 jaar
Gebrande dvd’s 10-30 jaar
NAND-flashgeheugen
USB-stick, SD-kaart 10-30 jaar
Opslag in de cloud In theorie onbeperkt, afhankelijk van de aanbieder

Levensduur van harde schijven

De levensduur van externe harde schijven wordt geschat tussen 2 tot 10 jaar bij permanent gebruik. Dat is op het eerste gezicht niet lang, maar in die tijd is het niet ongebruikelijk een nieuwe pc aan te schaffen. Gescande afbeeldingen en video’s kunnen met een simpele muisklik worden gekopieerd naar een nieuwe harde schijf. De levensduur van externe harde schijven die na de opslag van gegevens op een veilige plaats worden bewaard en niet constant worden gebruikt kan zelfs tot 30 jaar zijn! Om uw externe harde schijven veilig te bewaren moeten vooral trillingen worden vermeden: de fijne mechaniek in de gegevensdragers is erg kwetsbaar en gaat snel kapot.

Houdbaarheid van cd’s en dvd’s

De houdbaarheid van dvd’s en cd’s hangt ervan af of de data op de opslagmedia zijn gebrand (dus hiernaar zijn geschreven) of geperst. Bij het archiveren van uw digitale data worden de afbeeldingen of video’s op de dvd of cd gebrand. Gebrande dvd’s hebben met een houdbaarheid van maximaal 30 jaar een duidelijk voordeel vergeleken met gebrande cd’s, die maar 5 tot 10 jaar meegaan.

Geperste gegevensdragers zijn beschreven film-dvd’s of muziek-cd’s die in de winkel te koop zijn. Ze gaan veel langer mee dan gebrande dvd’s of cd’s (tot wel 100 jaar!).

Levensduur van USB-sticks en SD-kaarten

USB-sticks en SD-kaarten zijn NAND-flashgeheugens. Bij deze gegevensdragers worden individuele opslagcellen met elkaar verbonden, waardoor een grotere opslagruimte ontstaat. De levensduur van USB-sticks en SD-kaarten bedraagt gemiddeld ca. 10 tot 30 jaar. Gegevensdragers die alleen worden gebruikt voor het archiveren van digitale afbeeldingen gaan veel langer mee. Hoe minder de data op de stick worden overschreven, hoe langer de stick meegaat. Een USB-stick heeft in vergelijking met een harde schijf bovendien twee belangrijke voordelen: een USB-stick is minder kwetsbaar en neemt minder fysieke ruimte in beslag! USB-sticks en SD-kaarten raken door hun kleine formaat helaas echter veel vaker verloren en zijn moeilijk te labelen. Het is dus belangrijk dat u de gegevensdragers op een veilige plaats bewaart en uw digitale foto’s en video’s duidelijk labelt.

Houdbaarheid van gegevens in de cloud

Opslag in de cloud is een online-opslagdienst die wordt aangeboden door bijvoorbeeld Dropbox, Apple en Google. Uw gegevens worden daar online geüpload en vervolgens door de aanbieder opgeslagen op interne, fysieke harde schijven. Voortdurend worden back-ups gemaakt, zodat u in principe niet bang hoeft te zijn dat uw afbeeldingen verloren gaan. Als de aanbieders van de opslag in de cloud echter worden gehackt of failliet gaan, weet u niet wat er met uw gegevens gebeurt. U kunt opslag in de cloud daarom het best naast een andere opslagmethode gebruiken om uw gedigitaliseerde afbeeldingen extra te beveiligen.

Een groot voordeel van opslag in de cloud is bovendien dat u overal toegang hebt tot uw afbeeldingen. Ook familieleden of vrienden kunt u toegang verlenen tot uw digitale collecties. Op die manier kunt u uw mooiste belevenissen uit het verleden ook met uw tante in Amerika of uw vriendin in Australië delen.

De beste tip: Beveilig uw digitale foto’s en video’s op verschillende manieren.

Om uw digitale herinneringen optimaal en langdurig te archiveren, kunt u uw afbeeldingen het best op verschillende manieren beveiligen. Sla uw foto’s op verschillende gegevensdragers op. Omdat de levensduur van harde schijven, USB-sticks en dvd’s niet oneindig is, slaat u de gegevens het beste ook nog eens in de cloud op.

Opslagruimte wordt steeds betaalbaarder. Denk aan de toekomst en verheug u er nu al op om aan toekomstige generaties oude familieherinneringen te kunnen laten zien! Bij MEDIAFIX ontvangt u de eerste gegevensdrager van uw keuze. Vervolgens kunt u uw foto’s of video’s eenvoudig overzetten naar dvd’s, USB-sticks of harde schijven of online uploaden naar de cloud. Op deze manier bent u perfect voor de toekomst gewapend en blijven uw herinneringen bewaard.

 

Gegevensdragers langer houdbaar maken: Korte samenvatting

Opslag en gebruik beïnvloeden de levensduur van harde schijven, USB-sticks, dvd’s en cd’s. De levensduur wordt langer door:

 • Weinig gebruik
 • Droge opslag
 • Opslag bij kamertemperatuur
 • Trillingen vermijden
 • Bewaren op een plaats waar gegevensdragers niet verloren kunnen raken

MEDIAFIX redt uw herinneringen

U hebt thuis nog steeds dia’s, negatieven, foto’s, videobanden of smalfilms die een treurig bestaan lijden? Laat uw analoge media omzetten naar de digitale moderne tijd! MEDIAFIX neemt u dit werk uit handen: wij digitaliseren uw herinneringen met laagsteprijsgarantie.

Wij digitaliseren:

Dia’s

Negatieven

Foto’s

Videobanden

8mm-films

 

 

 

 

Vragen?  De vriendelijke medewerkers van onze klantenservice geven u graag advies in een persoonlijk gesprek! Neem contact met ons op via info (at) mediafix.be of 03 375 25 05.

We zijn telefonisch als volgt te bereiken:

ma - vr: 10.00 – 15.00 uur

Nu aanvragen

Vul uw telefoonnummer in voor eventueel gratis en vrijblijvend telefonisch advies en verdere vragen tijdens het bestelproces.
Aan de hand van uw gegevens genereren wij in het kader van de voorbereiding van de overeenkomst uw bestelformulier en versturen dat naar u. Zie ook onze Privacyverklaring en informatie over onze reclame. Een overeenkomst komt pas tot stand nadat u uw handtekening hebt geplaatst en uw analoge media door ons zijn ontvangen.

De volledige actievoorwaarden vindt u hier.

Uw voordelen op een rij:

 • Laagsteprijsgarantie in heel België
 • Verzekerde verzending met DHL
 • Bewezen klanttevredenheid
 • Digitalisering door de marktleider
 • Gratis persoonlijk advies
 • Eenvoudige afhandeling
»

Alles optimaal! Betrouwbare aanbieder. Uitvoering zoals besproken, en aan alle wensen voldaan! Kan ik alleen maar aanraden!

«
G. Rombouts
»

Ik ben blij dat er bedrijven als MEDIAFIX zijn. Ik vond het fijn om met ze samen te werken. Ik kan dat iedereen aanbevelen …

«
Hilde Nijs
»

Zeer deskundig en vriendelijk team. Snelle levering en goede prijzen. Ik ben erg dankbaar en beveel dit bedrijf in ieder geval bij iedereen aan.

«