MEDIAFIX getest: klanten staan versteld van de nieuwe High-end kwaliteit voor dia’s

Betere kwaliteit bij het digitaliseren van uw dia's: tot 6.200 dpiDit jaar voert MEDIAFIX zijn grootste kwaliteitsoffensief in zijn tienjarige geschiedenis uit. Vooral bij de diascans zijn er veel vernieuwingen.

Onze nieuwe High-end-kwaliteit overtuigt bijvoorbeeld met een resolutie van 6.200 dpi en een verbeterd contrastbereik en levert daarmee de beste diascans op de markt. Bij motieven met sterke contrasten wordt de High-end kwaliteit in ieder geval aanbevolen. Ze brengt de kleinste details en nuances tevoorschijn en biedt een ongeëvenaarde ervaring.

Onze nieuwe High-end-nabewerking is dan weer geschikt voor dia’s met een sterke kleurzweem, die vaak door de ouderdom optreedt. De nabewerking verhelpt die kleurzweem grotendeels op en zorgt voor natuurlijke kleuren.

Drie klanten mochten onze diascans testen, vergelijken en beoordelen. Bekijk en lees hieronder hun ervaringen en de verhalen achter de prachtige foto’s.

 

»

Het verbaast me dat de digitalisering toch nog zo goed is gelukt.

«

 

 

“Veertig jaar geleden heb ik samen met een vriend en een berggids een grote skitocht gemaakt in de Alpen, de Haute Route. De tour ging van Charmonix in Frankrijk naar Zermatt in Zwitserland. Je bevindt je op een hoogte van 2500 meter, dus het was best vermoeiend en je hebt echt een berggids nodig die bekend is met de sneeuwconditie en de gletsjerspleten.

Op jonge leeftijd – binnenkort word ik tachtig – heb ik vaker dergelijke skitochten gemaakt, maar deze was de mooiste en zwaarste. Ik wilde de foto’s ervan aan vrienden laten zien, maar ik had alleen dia’s, dus ik heb ze nu laten digitaliseren.

Het verbaast me dat de digitalisering toch nog zo goed is gelukt. Het weer op de tour was erg mooi en er was ook veel sneeuw. Omdat de sneeuw het zonlicht weerspiegelt, zijn we moeilijker te zien op de foto’s in Standaard-kwaliteit. Bij de High-end-kwaliteit zie je een duidelijk verschil.”

De heer V. G.

 

»

Mijn dochter is fotograaf van opleiding en ook zij is overtuigd van de kwaliteit van de foto’s.

«

 

 

“Ik heb ongeveer 160 dia’s uit de jaren 70 en 80 bij MEDIAFIX laten digitaliseren. De toestand van sommige dia’s was relatief slecht vanwege de leeftijd. Ik ben dan ook zeer tevreden over de kwaliteit en het resultaat.

Vooral als je de foto vergelijkt met de auto, zie je duidelijk het verschil tussen de verschillende kwaliteitsniveaus. Op die foto zie je mijn vrouw in de auto zitten. De foto is gemaakt tijdens een vakantie in Kirchdorf bij Kitzbühel in Tirol. Op de ene gedigitaliseerde foto in Budget-kwaliteit kan je bijna niemand herkennen, maar in de high-end kwaliteit zie je mijn vrouw duidelijk zitten.

Op de andere foto’s staan mijn twee kinderen. Ze vergelijken op de ene foto hun grootte met een Duplo-toren; op de andere foto heeft mijn dochter zich voor carnaval verkleed als Indiaan. Nu werkt ze ook in de fotografiebranche. Mijn dochter is fotograaf van opleiding en ook zij is overtuigd van de kwaliteit van de foto’s.”

Wolfgang Bux

 

»

Het is een verschil van dag en nacht – geweldig!

«

 

 

“Ik heb bij mij thuis een beetje opgeruimd en kwam toen de dia’s uit de jaren 50 tegen. Ze zijn eigenlijk van mijn overleden man en tonen zijn familie bij hun vakantiewoning in Beieren. De man met de hoed is de grootvader en het meisje is de zus van mijn man.

Omdat de foto’s zo oud zijn en lang op zolder lagen, hadden ze een sterke rode zweem gekregen, die ook duidelijk te zien is op de normale gedigitaliseerde afbeeldingen. De nabewerkte foto’s zien er daarentegen natuurlijk uit. Het is een verschil van dag en nacht – geweldig! Binnenkort laat ik mijn schoonfamilie de foto’s zien. We gaan ze samen op tv bekijken. Het zal voor hen ook spannend zijn om de foto’s na zoveel jaren terug te zien.”

Mevrouw Rieger

Dia’s digitaliseren bij MEDIAFIX

MEDIAIFX geeft laagsteprijsgarantie voor het digitaliseren van uw analoge mediaProfiteer nu van de nieuwe, verbeterde kwaliteit bij MEDIAFIX en laat uw dia’s digitaliseren vanaf € 0,19 per dia. Voor de digitalisering geldt ook onze laagsteprijsgarantie. Doe een vrijblijvende aanvraag via het formulier en laat uw dia’s digitaliseren in de beste kwaliteit en voor de beste prijs!

Hebt u nog vragen? Bel ons dan gerust!

ma - vr: 10.00 – 15.00 uur

op 03 375 25 05