Vanwege Pinksteren zijn we op 20 mei niet telefonisch bereikbaar.

Het Video 2000-formaat

Video 2000 Format
Video 2000-cassette

Video2000 werd in 1979 door Grundig en Philips geïntroduceerd als opvolger van het VCR-systeem. In tegenstelling tot VCR lagen de spoelen bij Video2000 naast in plaats van boven elkaar. De cassettes hadden aanvankelijk een speelduur van vier uur, die later is uitgebreid tot maximaal 16 uur. Een bijzonderheid van de Video2000-cassette: Deze is aan beide kanten bespeelbaar, net als een geluidscassette. Ook optisch lijkt de cassette op een geluidscassette, hoewel de cassette ongeveer zo groot is als een VHS-cassette.

Ondanks de technische voordelen had Video2000 echter een slechte start op de markt. Bij de introductie van dit formaat was met VHS en Betamax al sprake van sterke concurrenten in de formaatoorlog. Bovendien had het systeem technische aanloopproblemen. Er waren problemen met de recorders, die al na korte tijd defect raakten. Dit probleem werd pas in 1983 verholpen met de introductie van een nieuwe serie. Bovendien produceerden Philips en Grundig ieder hun eigen recorders, die onderling compatibiliteitsproblemen hadden. Vanaf 1984 produceerden Grundig en Philips ook VHS-recorders, en twee jaar later staakten zij de productie van Video2000.

Graag digitaliseren wij voor u ook de formaten VHS-C, S-VHS, S-VHS-C, MiniDV, Hi8, Video8, Digital8, Betamax en Betacam SP.

Herinneringen redden met MEDIAFIX

Uw videobanden zijn niet eeuwig houdbaar. U laat dus het best uw Video 2000 digitaliseren. Bij MEDIAFIX profiteert u daarbij van de laagsteprijsgarantie. Ook andere formaten van videobanden digitaliseren wij voor u.

Bij vragen is onze klantendienst u graag behulpzaam in een uitvoerig persoonlijk gesprek. Neem telefonisch contact met ons op via 03 375 25 05

Onze telefonische openingsuren:

ma - vr: 10.00 – 15.00 uur