Foto's archiveren -
gescande foto's sorteren

 • Aanvraag startenAanvraag
 • Aanvullende diensten kiezenOpties
 • Bestelformulier downloadenformulier

Foto’s digitaliseren met 11% korting

11% kortingHet is gemakkelijker om gescande foto’s te sorteren en archiveren dan analoge foto’s. Laat nu uw analoge foto’s digitaliseren en laat het zonnetje in uw oude herinneringen schijnen!

Daarvoor geeft MEDIAFIX u 11% korting op de digitalisering van uw foto’s. De aanbieding geldt bij online aanvragen tot en met 29-07-2024.

Voer onderstaand uw contactgegevens in om een vrijblijvende aanvraag te starten. Het actievoordeel wordt automatisch aan u toegewezen.

JA! Nu vrijblijvend aanvragen!

Contactgegevens

Aan de hand van uw gegevens genereren wij in het kader van de voorbereiding van de overeenkomst uw bestelformulier en versturen dat naar u. Zie ook onze Privacyverklaring en informatie over onze reclame. Een overeenkomst komt pas tot stand nadat u uw handtekening hebt geplaatst en uw analoge media door ons zijn ontvangen.
Vul uw telefoonnummer in voor eventueel gratis en vrijblijvend telefonisch advies en verdere vragen tijdens het bestelproces.
Mediafix Tooltip Uw adresgegevens

Foto’s digitaliseren uit vergane tijden was gemakkelijker dan ooit: foto’s van de kinderen, huwelijksfoto’s uit de jaren 80, vakantiekiekjes en foto’s van familiefeesten. De fotobestanden sluimeren nu echter op een USB-stick, op de computer of op een externe harde schijf. Dankzij smartphones en digitale camera’s vermeerdert uw fotoverzameling alleen maar. Wilt u uw digitale verzameling met zowel oude als nieuwe herinneringen beheren, dan moet u de foto’s duidelijk benoemen. Op die manier kunt u snel de gewenste foto’s terugvinden.

Foto’s hernoemen – chronologisch of thematisch

Door de jaren heen verzamelt u honderden of zelfs wel duizenden afbeeldingen: gescande foto’s uit analoge tijden en opnames met de digitale camera en smartphone. Die kunt u het best sorteren, als u ze gemakkelijk wilt terugvinden. Daarom is het verstandig een systeem te bedenken om uw fotoscans en andere fotobestanden logisch te archiveren. U zou dan niet alleen uw foto’s moeten hernoemen, maar ook volgens bepaalde criteria groeperen en sorteren.

Als u een bestand – in dit geval een afbeelding – wilt hernoemen, is het wenselijk om te begrijpen hoe een computer bestanden sorteert en weergeeft. De computer leest het eerste teken van de bestandsnaam en sorteert de foto’s dan volgens naam. Eerst komen de cijfers en daarna alfabetisch de letters.

Afbeeldingen hebben in hun naam ook vaak de datum van de opname, wat handig is bij het archiveren. U kunt natuurlijk zelf kiezen of u eerst de dag van de maand of eerst het jaar in de naam wilt hebben. Na de datum volgt dan vaak een getal. Foto’s die op dezelfde dag werden gemaakt, hebben dus eerst dezelfde datum in hun naam en daarna een ander oplopend getal. Bijvoorbeeld:

 • 1984
  • 07_1984
   • 17071984_001
   • 17071984_002
   • 17071984_003
   • 17071984_004

Die foto’s kunnen dan volgens maand of jaar in verschillende mappen worden opgeslagen. Afhankelijk van het aantal is er dus voor elk jaar of zelfs voor elke maand een aparte map. Op die manier kunt u uw foto’s gemakkelijk chronologisch terugvinden. Het nadeel is wel dat de namen van de mappen en bestanden niets over de inhoud van de foto’s zeggen. Gescande foto’s krijgen bovendien meestal de datum van de scan en niet van de oorspronkelijke opname.

Daarom kan het zinvol zijn uw foto’s niet chronologisch, maar thematisch te sorteren. Voor elk jaar of decennium kunt u dus een aparte map aanmaken waarin weer andere mappen met een thematische naam zitten, bijvoorbeeld mappen voor huwelijken, verjaardagen of vakanties. Op die manier kunt u uw foto’s gemakkelijker en sneller terugvinden. U hebt dan bijvoorbeeld een map met de naam “Jaren 80” en daarin mappen zoals “Huwelijk van Maria en Pieter”, “Doop Jeroen 1986” of “Uruguay 1987”. Ook de foto’s zelf kunnen in hun naam informatie over de inhoud bevatten. Ze kunnen dan dezelfde naam als de map hebben, maar dan met een getal erachter. Dat kan dan als volgt eruitzien:

 • Jaren 80
  • Uruguay 1987
   • Uruguay 1987_001
   • Uruguay 1987_002
   • Uruguay 1987_003
   • Uruguay 1987_004
  • Doop Jeroen 1986
   • Taufe Felix 1986_001
   • Taufe Felix 1986_002
   • Taufe Felix 1986_003

Meerdere foto’s tegelijkertijd hernoemen

Het zou natuurlijk lang duren, als u elke foto apart zou moeten benoemen. Gelukkig is dat niet nodig. Er zijn een paar trucs hoe u meerdere foto’s tegelijkertijd kunt hernoemen. Als u de foto’s nog niet hebt gesorteerd, kiest u op uw computer het best de weergave met kleine voorbeeldfoto’s. Dan ziet u gemakkelijker wat op de foto’s staat zonder dat u elk bestand apart moet openen. Het gemakkelijkste is als u de afbeeldingen naar de juiste map sleept en dan hernoemt. Zo gaat u systematisch te werk en verliest het overzicht niet. Als wij van MEDIAFIX uw foto’s digitaliseren, hoeft u die moeite niet te doen. Als wij uw foto’s scannen, maken we voor elk album of voor elke enveloppe een aparte map aan.

Met Windows Verkenner alle foto’s tegelijkertijd hernoemen

Om gescande foto’s en andere afbeeldingen tegelijkertijd te hernoemen, hebt u geen speciaal programma nodig. U kunt dat gemakkelijk met Windows Verkenner doen. U houdt daarvoor de controltoets ingedrukt (linksonder op uw toetsenbord) en selecteert een voor een de afbeeldingen, die u wilt hernoemen. Als u alle afbeeldingen hebt geselecteerd, drukt u op de F2-toets (linksboven op uw toetsenbord). U kunt dan een nieuwe naam typen.

Foto's hernoemen met Windows Verkenner

Bij dit voorbeeld hebben we de naam “gescande foto’s” gekozen. U bevestigt de naam door op de entertoets te drukken. De naam wordt dan voor alle geselecteerde afbeeldingen overgenomen. Na de gekozen naam volgt een getal tussen haakjes.

Foto's hernoemen met Windows Verkenner

De batchfunctie van IrfanView

U hebt ook de mogelijkheid uw afbeeldingen als batchproces te hernoemen met IrfanView. IrfanView is een gratis programma voor het bekijken van afbeeldingen. Het programma kan ook afbeeldingen en video’s in grote aantallen converteren. U kunt ermee gemakkelijk afbeeldingen hernoemen:

 1. Een afbeelding met IrfanView openen (u klikt met de rechtermuisknop op het bestand en dan op “Openen met”. Uit het lijstje kiest u IrfanView).
 2. Als de afbeelding geopend is, drukt u op de B-toets op uw toetsenbord. Het converteringsvenster opent dan.
 3. Eerst kiest u “Batch rename”.
 4. Onder “Name pattern” typt u de gewenste naam. Daarna volgen een of meer hekjes (#), die voor het aantal cijfers staan die in de nummering van de naam zullen voorkomen. Met ### kunt u zo bijvoorbeeld 999 afbeeldingen in een keer hernoemen.
 5. Daarna kiest u de map waarin u de geconverteerde foto’s wilt opslaan (“Output directory for result files”)
 6. Met de knop “Add” (toevoegen) of “Add all” (alle toevoegen) kiest u de afbeeldingen die een nieuwe naam moeten krijgen.
 7. U klikt tot slot op “Start Batch” en alle geselecteerde afbeeldingen worden hernoemd en in de gekozen map opgeslagen.

Fotos hernoemen met IrfanView
Stap 1

Foto's hernoemen met IrfanView
Stap 2

U ziet het – afbeeldingen hernoemen is kinderspel. Nu kunt u snel en gemakkelijk uw foto’s terugvinden.

MEDIAFIX redt uw herinneringen

MEDIAIFX geeft laagsteprijsgarantie voor het digitaliseren van uw analoge mediaMaak uw digitale fotoverzameling compleet met scans van uw analoge foto’s. MEDIAFIX is gespecialiseerd in de digitalisering van analoge media – dat bewijzen meer dan 209 gedigitaliseerde media. We kunnen uw foto’s scannen vanaf  € 0,25 en dat met laagsteprijsgarantie.

Hebt u nog vragen? Onze vriendelijke medewerkers van de klantendienst adviseren u graag in een persoonlijk gesprek. Bel ons gewoon op het nummer 03 375 25 05.

We zijn telefonisch als volgt bereikbaar:

ma - vr: 10.00 – 15.00 uur
Prijs per scan
tot 500 foto’s
€ 0,35
501-1.500 foto’s € 0,31
1.501-2.500 foto’s € 0,29
vanaf 2.501 foto’s € 0,25
Bovenstaande prijzen zijn incl. btw en evt. excl. verzendkosten. De volledige actievoorwaarden vindt u hier.

Uw voordelen:

 • Laagsteprijsgarantie in heel België
 • Foto’s laten digitaliseren door de marktleider
 • Bewezen klanttevredenheid
 • 9 afgiftepunten in België
 • Foto’s op dvd, USB-stick of via download
»

Zeer deskundig en vriendelijk team. Snelle levering en goede prijzen. Ik ben erg dankbaar en beveel dit bedrijf in ieder geval bij iedereen aan.

«
Olivier Dierckx
»

Alles optimaal! Betrouwbare aanbieder. Uitvoering zoals besproken, en aan alle wensen voldaan! Kan ik alleen maar aanraden!

«
G. Rombouts
»

Ik ben blij dat er bedrijven als MEDIAFIX zijn. Ik vond het fijn om met ze samen te werken. Ik kan dat iedereen aanbevelen …

«