Vanwege Pinksteren zijn we op 20 mei niet telefonisch bereikbaar.

Foto’s bewaren: Waar moet u op letten bij het bewaren van foto’s?

Fotos scannen in DortmundOude herinneringen aan speciale momenten, feesten of vakanties? Dat werd vroeger allemaal vastgelegd op foto’s. U wilt deze herinneringen nu laten digitaliseren, maar vraagt zich toch af hoe u de oude foto’s het best kunt bewaren?

Foto’s bewaren: Hier moet u op letten

  • Vocht vermijden: Vocht moet bij het bewaren van foto’s beslist worden vermeden! Vocht is de grootste vijand van uw oude herinneringen. Vocht tast de fotografische laag van uw foto’s aan, die door vocht steeds zachter wordt. Hoe zachter de fotografische laag is, des te sneller deze laag door schadelijke stoffen kan worden beschadigd. En des te sneller de kleuren van de foto’s kunnen vervagen.
  • Bij een luchtvochtigheid van meer dan 60% lopen uw foto’s groot gevaar. Als de luchtvochtigheid 40% bedraagt en het u lukt om deze terug te brengen tot 15%, wordt de houdbaarheid van uw foto’s hierdoor verdubbeld.
  • Foto’s zweten tijdens opslag: in speciale plastic hoezen kunnen foto’s snel gaan “zweten”. Vocht is, zoals gezegd, een grote vijand van uw oude foto’s. Het is dus beter om deze plastic hoezen niet te gebruiken voor het bewaren van foto’s.
  • Foto’s koel bewaren: De organische en fysieke aftakelingsprocessen kunnen door kou worden vertraagd. Dus zoals in een koelkast bij de levensmiddelen die daarin worden bewaard. In dit geval kunt u de volgende vuistregel hanteren: Bij verlaging van de opslagtemperatuur met 5 °C wordt de houdbaarheid van uw foto’s verdubbeld.
Fotos digitalieren und richtig Fotos lagern
Uw foto’s op usb-stick, dvd of harde schijf: veiliggesteld voor de toekomst!

Herinneringen redden met MEDIAFIX

Het is niet eenvoudig om uw foto’s onder goede condities te bewaren, en zelfs bij optimale condities kan het verouderingsproces van de foto’s niet volledig tot stilstand worden gebracht. Vroeg of laat worden uw kostbare herinneringen toch aangetast. Er is echter een simpele oplossing: Laat uw analoge schatten digitaliseren!

Waar wacht u dus nog op? Laat uw foto’s digitaliseren en red uw unieke herinneringen – bij MEDIAFIX met de hoogste kwaliteit en laagsteprijsgarantie!

We kunnen ook een compleet fotoalbum digitaliseren voor u.

Bij vragen is onze klantendienst u graag behulpzaam in een uitvoerig persoonlijk gesprek. Neem telefonisch contact met ons op via03 375 25 05.

MEDIAIFX geeft laagsteprijsgarantie voor het digitaliseren van uw analoge mediaOnze telefonische openingsuren:

ma - vr: 10.00 – 15.00 uur