Begin dit jaar liet Olaf Wolf zijn analoge dia’s digitaliseren door ons. De meeste van zijn dia’s zijn gemaakt tijdens vakantiereizen met zijn vrouw. Daaronder ook een foto van de Taj Mahal, de favoriete foto van Wolf. Meteen na de digitalisering heeft hij zijn gedigitaliseerde opnames in het hoofdkantoor van Leica beoordeeld en is erg tevreden over het resultaat.
Leica – een klasse apart
Leica staat al meer dan 100 jaar voor absolute topkwaliteit op het gebied van camera’s. Gestart in Wetzlar in Duitsland is het bedrijf inmiddels mondiaal actief en heeft vestigingen over de hele wereld. Niet alleen bekende Duitse fotografen zoals fotojournalist Herbert Piel, fotograaf en filmmaker Philipp Reinhard en portret- en modefotografe Nomi Baumgartl vertrouwen op het Leica-systeem voor het maken van de beste foto’s.
Een paar jaar geleden vierde Leica het 100-jarige bestaan en exposeerde in dit verband onder het motto “36 in 100” 36 beroemde en minder beroemde foto’s die in de loop van de laatste 100 jaar zijn gemaakt met de wereldberoemde camerasystemen van Leica. Daaronder bevonden zich het portret van Che Guevara en de dramatische foto van een kleine meisje bij de napalmaanval in Vietnam, die eveneens wereldberoemd is geworden. Veel mensen zijn vanwege hun passie voor analoge of digitale fotografie bij Leica gaan werken. Zo ook Olaf Wolf.
Passie voor fotografie sinds zijn vijftiende
De oorspronkelijk als vliegtuigmecanicien opgeleide Wolf is al meer dan 20 jaar werkzaam bij de Leica-academie. Daar heeft hij van zijn hobby zijn beroep gemaakt: Als adviseur en technisch buitendienstmedewerker geeft hij scholingen over het juiste gebruik van de kwalitatief uiterst hoogwaardige camera’s, begeleidt klanten op fotoreizen en ondersteunt de Leica-stores met zijn vakkennis. De producten van Leica kent hij als zijn eigen broekzak. Zelfs beroemde fotografen als Markus Lanz en Oliver Bierhoff vragen hem om advies.
“Bij een foto gaat het om de emotie”
Om de klanten te laten zien wat Wolf allemaal fotografeert, worden een paar van zijn foto’s getoond op de website van de Leica-academie. “Het zijn gedeeltelijk ook door MEDIAFIX gedigitaliseerde dia’s die ik heb geüpload”, aldus Wolf. Het betreft onder meer foto’s van Monument Valley (foto 4), het Canyon Land (foto 5) en de Taj Mahal (foto 11). De meeste van de foto’s die Wolf tot dusverre heeft laten digitaliseren, zijn herinneringen van vakantiereizen met zijn vrouw. Samen zijn zij naar Java en Sumatra, Nieuw-Zeeland, Thailand, Brazilië en vele andere landen gereisd. “Bij een foto gaat het allereerst om de emotie”, zegt Wolf. “Tegenwoordig kun je niet zomaar naar Monument Valley gaan om een foto te maken. Deze foto is uit 1999, en zoals u ziet was ik daar toen helemaal alleen”, vult hij aan.
Conclusie: “Zeer aan te bevelen digitalisering”
De door MEDIAFIX gedigitaliseerde opnames heeft hij nauwkeurig onder de loep genomen – op de UHD-beamer met geijkte monitor in het hoofdkantoor van Leica, op zijn Sony-thuisbioscoopprojector en als high resolution-afdruk in het formaat A2. Zijn conclusie: Absoluut niks op aan te merken, beslist aan te bevelen digitalisering! En Wolf kan het weten, want als iemand een specialist is, is hij het. “Ik heb ook twee afdrukken laten maken in A2 van Monument Valley en de Taj Mahal, en die zien er gewoon prima uit!”
Premium Plus-kwaliteit van MEDIAFIX overtuigt
“Vroeger bekeek ik mijn dia’s met mijn Leica-projector, maar alles wordt nu natuurlijk digitaal, en tegenwoordig kijk ik met de thuisbioscoopprojector van Sony naar mijn dia’s, mijn digitale dia’s”, aldus Wolf. Hij is zelf ook in het bezit van een scanner, die bepaald niet slecht is: de Nikon Coolscan 5000 behoort tot de highend-apparaten op het gebied van diascanners. Toch kan deze scanner kwalitatief niet op tegen MEDIAFIX. “Ik heb dezelfde dia ook met mijn scanner gescand, en dan zie je wel dat dan het een en ander ontbreekt”, zegt Wolf. “Het is niet veel, maar uiteindelijk ziet het er allemaal toch wat beter uit”, vervolgt hij.
Hoe groot precies het verschil is, blijkt uiteindelijk uit de cijfers die Wolf bij zijn eigen scans heeft vastgesteld en heeft vergeleken met de cijfers van MEDIAFIX: “Als ik mijn afbeeldingen zelf scan, kom ik op 6 tot 7 MB. Maar bij jullie had ik afbeeldingen van wel 22 MB! Dan zie je dus dat er nog ruimte is voor verbetering”, aldus Wolf. Voor zijn bestelling koos Wolf voor Premium Plus-kwaliteit, een optie voor klanten met hoge eisen die – zoals we nu dus hebben gehoord – aan alle eisen voldoet.
MEDIAFIX – Wij redden herinneringen
Bent u ook nog in het bezit oude dia’s? Laat nu uw dia’s digitaliseren voordat het te laat is! Wij redden uw dierbare herinneringen en maken uw media geschikt voor de toekomst. Neem telefonisch contact met ons op via 03 375 25 05 of stuur ons een vrijblijvende aanvraag via het onlineformulier.
Door onze laagsteprijsgarantie krijgt u bij ons altijd de laagste prijs van België. Suur ons vandaag nog een vrijblijvende aanvraag.
Telefonisch zijn wij op de volgende tijden bereikbaar:
ma - vr: 10.00 – 15.00 uur