Digital8 laten digitaliseren – heel eenvoudig bij MEDIAFIX

De eerste stapjes van uw dochter of een doop of bruiloft – vroeger werden de belangrijkste gebeurtenissen vaak vastgelegd op videocassettes om kostbare herinneringen veilig te stellen voor toekomstige generaties. Deze opnames leiden tegenwoordig echter vaak een treurig bestaan op zolder of in de kelder. Wij van MEDIAFIX redden uw oude herinneringen. Het is heel eenvoudig: Laat uw Digital8 digitaliseren!

bg-saturn

Het Digital8-formaat

De Digital8-cassette is de doorontwikkeling van het bekende Hi8-formaat. Digital8-cassettes zijn net zo groot als geluidscassettes en hebben een speelduur van 60 minuten. Bij de Digital8-techniek worden dezelfde magneetbanden gebruikt als bij de Hi8-cassette, opname vindt echter plaats volgens het DV-systeem. De banden hebben bij opslag onder goede condities een levensduur van 30 jaar, maar zijn net als alle videobanden zeer kwetsbaar en gevoelig voor omgevingsinvloeden.

Digital8 digitalisierenMaar wie is nog in het bezit van een werkende Digital8-camera of een afspeelapparaat voor het bekijken van de films? Tegenwoordig worden ze niet meer gemaakt. Als u thuis geen werkende recorder meer heeft staan en wilt voorkomen dat uw oude cassettes verloren gaan, bent u bij MEDIAFIX aan het juiste adres. Wij digitaliseren uw oude Digital8-films en slaan deze op dvd of als mp4-bestand op. Zo kunt u de films op ieder moment comfortabel op bijv. uw televisie, tablet of laptop bekijken, bewerken of delen!

Laat uw oude opnames op Digital8-cassettes overzetten naar praktische dvd’s en verras uw dierbaren met gedigitaliseerde familieherinneringen.

Maak uw opnames weer zichtbaar door uw Digital8-films te laten digitaliseren

Met Digital8 op dvd kunt u weer volop genieten van uw opnames. Wij kunnen uw Digital8 digitaliseren en opslaan op dvd.

Verdere voordelen:

  • Uw analoge Digital8-cassettes zijn niet eeuwig houdbaar. Afhankelijk van de kwaliteit van uw Digital8-cassettes kunnen al na vijf tot tien jaar verouderingsverschijnselen zichtbaar worden. Daartoe behoren beeldruis, haperingen in het geluid, kleurzweem en vervaging. Als u niet in het bezit bent van een werkend afspeelapparaat, weet u waarschijnlijk niet in welke staat uw oude films verkeren en kunt u uw kostbare herinneringen nooit meer bekijken. Kom dus snel in actie en voorkom dat uw Digital8-opnames worden aangetast door de onverbiddelijke tand des tijds!
  • Deel uw herinneringen met familie en vrienden. Met uw Digital8-opnames op dvd, usb-stick of harde schijf is dat geen enkel probleem meer. Maak zoveel kopieën als u wilt op dvd voor uw dierbaren of deel de filmbestanden via internet met vrienden en familie of op sociale media.
  • Archivering & beheer: Gedigitaliseerde films kunnen eenvoudig worden gearchiveerd en beheerd. Met een paar klikken kunnen zij opnieuw worden gesorteerd, of worden herbenoemd of vermenigvuldigd. Ook het maken van veiligheidskopieën (wat beslist is aan te raden) is bijzonder eenvoudig.
  • Benut uw creativiteit. Met goede bewerkingsprogramma’s kunt u uw gedigitaliseerde Digital8-films opnieuw indelen, met actuele of andere oude opnames combineren en voorzien van nieuw geluid. Een leuk cadeau-idee voor het hele gezin!

In welk formaat moet ik mijn Digital8-films laten digitaliseren?

Als wij uw Digital8 digitaliseren, slaan we de bestanden standaard op als video-dvd. Daarmee kunt u uw herinneringen comfortabel afspelen op alle gangbare dvd-spelers en computers met een dvd-station. U kunt Digital8-films op dvd ook bewerken, daarvoor zijn echter omslachtige conversies nodig. Als u al weet dat u uw Digital8-films wilt nabewerken of opnieuw wilt indelen, biedt MEDIAFIX de optimale oplossing aan: Bestel heel eenvoudig de opslag van uw Digital8-films in mp4-formaat voor een kleine toeslag van € 4,99. Bij dit formaat is verdere conversie niet nodig om uw Digital8-opnames digitaal te kunnen bewerken. Bovendien kan dit formaat ook op een dvd-speler worden afgespeeld, mits deze mp4-compatibel is. Bij nieuwere modellen is dat normaal gesproken het geval, oudere apparaten zijn mogelijk niet daartoe in staat. Informatie over de formaten die uw dvd-speler kan weergeven, is meestal te vinden op de voorkant van het apparaat. mp4-bestanden kunnen bovendien heel eenvoudig worden bekeken op een smartphone, tablet of pc en worden gedeeld op sociale media.

Geef uw kostbare herinneringen een digitale toekomst en laat uw Digital8-films nu digitaliseren! Wij digitaliseren uw Digital8-films met laagsteprijsgarantie al vanaf € 10,99 per cassette! Ook andere formaten van videobanden digitaliseren we graag voor u. Stuur ons gewoon online een vrijblijvende aanvraag.

Hebt u vragen? Onze klantendienst is u graag van dienst. Neem telefonisch contact met ons op via 03 375 25 05. Onze telefonische openingsuren:

ma - vr: 10.00 – 15.00 uur