Vanwege Pinksteren zijn we op 20 mei niet telefonisch bereikbaar.

Dia’s tonen: Diaprojector en beamer met elkaar vergeleken

Diavoorstelling met de diaprojector zoals vroeger

Vroeger waren diaprojectors iets bijzonders en een technische noviteit. Voor het tonen van dia’s kunnen deze apparaten nog steeds worden gebruikt, zolang ze nog goed werken. Deze manier van tonen van dia’s is echter zeer omslachtig. Er moet altijd iemand naast de projector zitten om een nieuw diamagazijn in het apparaat te schuiven of op de knop te drukken. Omdat dia’s in magazijnen zitten, kan het gebeuren dat opnames ondersteboven staan of zijn gespiegeld.

Het grootste probleem is echter: De houdbaarheid van dia’s is beperkt. Al na enkele decennia verkleuren of verbleken de opnames door licht, warmte en luchtvochtigheid. U kunt uw dia’s digitaliseren en die problemen zijn verleden tijd.

Modern dia’s laten zien met beamer of televisie

Het tonen van dia’s met een beamer of op een televisie is de moderne methode. Bijna in ieder huishouden is minstens één televisie aanwezig, en ook beamers zijn wijdverbreid. Bij deze apparaten kan de diavoorstelling comfortabel met een druk op de knop worden aangestuurd, en de afbeeldingen kunnen veel eenvoudiger worden geselecteerd.

Er geldt echter één voorwaarde: de dia’s moeten in digitale vorm beschikbaar zijn oftewel zijn gescand. Het scannen van dia’s is niet alleen praktisch voor het tonen daarvan, maar voorkomt bovendien dat de opnames verloren gaan. Gescande dia’s zijn definitief gered en kunnen worden gearchiveerd voor toekomstige generaties. Bovendien nemen gangbare opslagmedia zoals een usb-stick, dvd of harde schijf veel minder plaats in dan kratten en dozen met dia’s.

Dias präsentieren: Zeitgemäß auf dem Fernseher

Het tonen van digitale dia’s biedt veel voordelen, de belangrijkste zetten we hier voor u op een rij:

  • U kunt de dia’s voor uw geplande diavoorstelling veel eenvoudiger selecteren en in de juiste volgorde zetten.
  • Gescande dia’s kunnen worden bewerkt voordat zij worden getoond: Kleurcorrecties, retoucheren en bijsnijden zijn al met een eenvoudig beeldbewerkingsprogramma mogelijk. Als u dat niet zelf wilt doen, biedt MEDIAFIX ook de mogelijkheid van digitale nabewerking aan.
  • De dia’s kunnen worden getoond in een logische volgorde, bijvoorbeeld chronologisch. Dat is eenvoudig mogelijk omdat MEDIAFIX de opschriften van de diamagazijnen overneemt op de digitale mappen.
  • Door de digitale techniek is het mogelijk om uw diavoorstelling op te luisteren met muziek of andere geluiden. Hierdoor ontstaan voor u ongekende mogelijkheden om uw opnames op een spannende en onderhoudende manier te laten zien.
  • U kunt uw digitale diavoorstelling comfortabel afspelen en zelf meekijken. U hoeft niet zoals vroeger bij de projector te zitten en deze te bedienen.
  • Als u langer naar een bepaalde opname wilt kijken, kan de diavoorstelling eenvoudig met één druk op de knop worden stilgezet.
  • Wat uw vrienden en familie leuk zullen vinden: u kunt de getoonde dia’s resp. de complete diavoorstelling vervolgens digitaal op dvd of usb-stick aan iedereen ter beschikking stellen.

Herinneringen redden met MEDIAFIX

Er zijn veel goede redenen om uw dia’s met een beamer of op een televisie te laten zien. Wacht dus niet langer en laat tijdig uw dia’s digitaliseren, voordat ze verloren gaan.

Bij MEDIAFIX bent u aan het juiste adres. Waar wacht u dus nog op? Red uw unieke herinneringen en laat uw dia’s digitaliseren. Bij ons met laagsteprijsgarantie!

MEDIAIFX geeft laagsteprijsgarantie voor het digitaliseren van uw analoge mediaBij vragen is onze klantendienst u graag behulpzaam in een uitvoerig persoonlijk gesprek. Neem telefonisch contact met ons op via 03 375 25 05.

Onze telefonische openingsuren:

ma - vr: 10.00 – 15.00 uur