Dia’s laten scannen en lampenkappen knutselen

U wilt uw dia’s digitaliseren en zo uw kostbare herinneringen voor de lange termijn veilig te stellen? Maar wat nu te doen met al die analoge dia’s, die veel ruimte in beslag nemen? Als u uw dia’s wilt weggooien, kunt u dat ook via MEDIAFIX doen. Er zijn echter ook verschillende creatieve mogelijkheden om uw dia’s na digitalisering te recyclen en bijv. een mooie blikvanger voor uw woonkamer te maken. Dus: Selecteer uw favoriete dia’s en geef ze een nieuw leven!

Nadat u uw dia’s hebt laten scannen, kunt u onbekommerd met de analoge exemplaren aan de slag. Ook voor uw knutselresultaten geldt dat de dia’s onder invloed van licht en warmte verkleuren en vervagen. Maar u kunt er zeker nog een paar jaar plezier aan beleven.

Lampenkappen van oude dia’s

Een echte eyecatcher in iedere woonkamer: lampenkappen van oude dia’s! Nadat uw dia’s zijn gedigitaliseerd, kunt u afbeeldingen selecteren die qua kleur of thema bij elkaar passen, en hiermee gaan knutselen.

Een echte eyecatcher in iedere woonkamer: lampenkappen van oude dia’s! Nadat uw dia’s zijn gedigitaliseerd, kunt u afbeeldingen selecteren die qua kleur of thema bij elkaar passen, en hiermee gaan knutselen.

Om van uw gescande t1dia’s een lampenkap te kunnen maken, heeft u het volgende nodig:

 • lampvoet
 • lampenkap
 • gescande dia’s
 • bindringen
 • tangen
 • stans/kniptang
 • scharen

En zo doet u dat:

 1. Verwijder alles van de lampenkap, behalve het draadframe.
 2. Stans gaten in alle vier de hoeken van de door u geselecteerde dia’s. Als alternatief kunt u ook – zoals op bovenstaande foto – aan iedere kant in het midden een gat aanbrengen in iedere dia en de dia’s ook horizontaal met elkaar verbinden, maar in dit geval is de uiteindelijke montage iets moeilijker.

  Dias scannen und Lampenschirm basteln
  Stans gaten
 3. Verbind de dia’s met de bindringen tot kettingen in de gewenste lengte.
 4. Monteer de diakettingen met behulp van bindringen op het frame van de lampenkap. En klaar is uw persoonlijke dialamp. Een echt uniek stuk!
Dias scannen und Lampenschirm basteln
Dias’s monteren

Idee & foto’s: photoslidelampshade

Nog meer ideeën voor gescande dia’s

t2cDat was nog lang niet alles! Er zijn nog veel meer simpele en toch indrukwekkende mogelijkheden om uw oude dia’s na het scannen voor andere doeleinden te gebruiken. Wat dacht u bijvoorbeeld van diagordijnen die zorgen voor een kleurrijk schaduwspel? Of individuele koelkastmagneten van diaramen? In deel 2 en deel 3 van onze serie vindt u nog meer knutseltips!

Dia’s laten scannen en herinneringen redden

U hebt thuis nog oude herinneringen die nog niet zijn gedigitaliseerd? Laat uw dia’s digitaliseren en voorkom dat ze ten prooi vallen aan de tand des tijds – bij MEDIAFIX natuurlijk met laagsteprijsgarantie en al vanaf € 0,19 per diascan!

Vragen? Onze klantendienst is u graag van dienst en geeft desgewenst advies in een persoonlijk gesprek! Neem telefonisch contact met ons op via 03 375 25 05.

Onze telefonische openingsuren:

ma - vr: 10.00 – 15.00 uur