Dia's wegdoen –
hier moet u op letten!

  • Aanvraag startenAanvraag
  • Aanvullende diensten kiezenOpties
  • Bestelformulier downloadenformulier

Dia’s digitaliseren met gratis usb-stick

Gratis usb-stickDe dagen worden korter en kouder en we zitten weer vaker binnen. Kortom: de herfst is in het land. Uw analoge media hebben waarschijnlijk ook hun zonnigste tijd achter zich. Laat nu uw dia’s digitaliserenzodat u in de herfst warmpjes binnen van oude herinneringen kunt genieten met vrienden en familie.

Als herfstactie schenkt MEDIAFIX u een gratis usb-stick bij het digitaliseren van uw dia’s. De aanbieding werd verlengd en geldt bij online aanvragen tot 10-06-2022.

Voer onderstaand uw contactgegevens in om een vrijblijvende aanvraag te starten. Het actievoordeel wordt automatisch aan u toegewezen.

JA! Nu vrijblijvend aanvragen!

Contactgegevens

Aan de hand van uw gegevens genereren wij in het kader van de voorbereiding van de overeenkomst uw bestelformulier en versturen dat naar u. Zie ook onze Privacyverklaring en informatie mbt onze reclames. Een overeenkomst komt pas tot stand nadat u uw handtekening hebt geplaatst en uw analoge media door ons zijn ontvangen.
Vul een geldig telefoonnummer in, zodat wij u gratis en vrijblijvend kunnen adviseren over uw bestelling.
Mediafix Tooltip Uw adresgegevens
Prijs per diascan
tot 500 dia’s
€ 0,24
501-1.500 dia’s € 0,20
1.501-2.500 dia’s € 0,18
vanaf 2.501 dia’s € 0,15
Bovenstaande prijzen zijn incl. btw en evt. excl. verzendkosten. De volledige actievoorwaarden vindt u hier.

Dia’s laten digitaliseren: Uw voordelen

  • Dia’s laten digitaliseren vanaf € 0,15 per dia
  • Beste prijsgarantie in heel België
  • Digitalisering door de marktleider
  • MEDIAFIX winnaar n-tv-test
  • Dia’s op dvd, usb-stick of via download
  • Persoonlijk advies inclusief: telefonisch of per e-mail
»

Wij hebben verschillende decennia bandgeschiedenis vastgelegd op dia’s. Het team en de resultaten hebben ons overtuigd.

«
Wolfgang Niedecken

Heeft u uit een nalatenschap dozen dia’s gekregen of zelf veel dia’s in uw bezit die u wilt wegdoen? In dit geval rijst de vraag: Hoe kunt u uw dia’s op de juiste manier wegdoen? Deze vraag is niet zo eenvoudig te beantwoorden. De voorschriften die gelden voor de afvoer van dia’s verschillen per regio of gemeente. Ook de ouderdom van de dia’s kan invloed hebben op de manier waarop u uw dia’s moet afvoeren.

Dias entsorgen

Dia’s wegdoen: in het huisvuil?

In de meeste gemeentes is afvoer in het restafval de juiste en eenvoudigste manier om uw dia’s weg te doen. Natuurlijk geldt dat alleen voor kleinere hoeveelheden die in de kliko voor restafval passen. Het is echter ook mogelijk dat de afvalscheidingsvoorschriften in uw gemeente wat strenger zijn. In dat geval moet u de ramen in de gele bak en de diafilm in het restafval afvoeren. Het is dus raadzaam om eerst informatie in te winnen over de regelingen die gelden voor de afvoer van dia’s. Grote hoeveelheden die niet in de kliko voor restafval passen, moet u naar een recyclingbedrijf bij u in de buurt brengen. Daar kunt u ook hele kratten met dia’s naartoe brengen.

Dia’s correct wegdoen: Voorzichtig met oude dia’s van nitraatfilm

Als u uw dia’s wilt wegdoen, moet u rekening houden met de ouderdom van de dia’s. Dia’s die in de jaren 60 of later zijn gemaakt kunt u op bovenstaande wijze afvoeren. Bij dia’s die tot in de jaren 50 zijn gemaakt ligt dat anders. Destijds werden nog gevaarlijke nitraatfilms gebruikt, ook wel celluloidfilms genoemd. Zij vallen onder de Duitse explosievenwet omdat zij bij een temperatuur vanaf 38 °C zelf kunnen ontbranden en een explosieve kracht hebben die groter is dan die van buskruit. Om deze reden is het niet eenvoudig om deze dia’s correct af te voeren. Samen met het huisvuil mogen zij sowieso niet worden afgevoerd, en ook een recyclingstation kan dit gevaarlijke materiaal niet aannemen.

Dia’s scannen en herinneringen redden

MEDIAFIX gibt Bester-Preis-GarantieUw diacollectie is al oud en neemt onnodig veel ruimte in beslag. De opnames vertonen al de eerste verouderingsverschijnselen, de herinneringen worden troebel. Als u uw dia’s wilt wegdoen, maar de herinneringen wilt bewaren, kunt u uw dia’s het best  laten scannen. MEDIAFIX is uw partner! Wij scannen uw dia’s al vanaf € 0,15 per dia tot 4500 dpi, en dat met beste prijsgarantie.

Heeft u nog vragen? Onze klantenservice is u graag telefonisch van dienst. Wij geven u een persoonlijk en vrijblijvend advies en stellen een op uw collectie afgestemd aanbod voor u op.
Neem telefonisch contact met ons op via 03 375 25 05.

Onze telefonische openingstijden:

ma.-do. 9-18 uur
vr. 9-17 uur