Diamagazijnen: welke
verschillende soorten zijn er?

 • Aanvraag startenAanvraag
 • Aanvullende diensten kiezenOpties
 • Bestelformulier downloadenformulier

Nu met gratis USB-stick voor uw diascans

gratis USB-stick U kunt uw dia’s nog zo goed inpakken en in diamagazijnen bewaren, de tand des tijds knaagt gedurig aan uw opnames. Aarzel niet langer en laat nu uw dia’s digitaliseren voor het te laat is.

Nu profiteert u daarbij van onze EK-actie en krijgt u een gratis USB-stick voor uw gedigitaliseerde foto’s.

Geef daarvoor op het einde van uw vrijblijvende aanvraag de kortingscode USB-EK24 in en de aanbieding verschijnt automatisch op uw bestelformulier.

Contactgegevens

Aan de hand van uw gegevens genereren wij in het kader van de voorbereiding van de overeenkomst uw bestelformulier en versturen dat naar u. Zie ook onze Privacyverklaring en informatie over onze reclame. Een overeenkomst komt pas tot stand nadat u uw handtekening hebt geplaatst en uw analoge media door ons zijn ontvangen.
Vul uw telefoonnummer in voor eventueel gratis en vrijblijvend telefonisch advies en verdere vragen tijdens het bestelproces.
Mediafix Tooltip Uw adresgegevens
Prijs per diascan
tot 500 dia’s
€ 0,29
501-1.500 dia’s € 0,25
1.501-2.500 dia’s € 0,23
vanaf 2.501 dia’s € 0,19
Bovenstaande prijzen zijn incl. btw en evt. excl. verzendkosten. De volledige actievoorwaarden vindt u hier.

Dia’s digitaliseren: uw voordelen

 • Digitalisering van dia’s vanaf € 0,19/dia
 • Laagsteprijsgarantie in heel [land]
 • Gebleken klanttevredenheid
 • Opslag op USB-stick of als download
 • Persoonlijk advies
»

Wij hebben verschillende decennia bandgeschiedenis vastgelegd op dia’s. Het team en de resultaten hebben ons overtuigd.

«
Wolfgang Niedecken Frontman van de rockband BAP

De meeste dia’s worden in diamagazijnen bewaard. Die zijn praktisch – vooral als het om de archivering gaat. Zo is in het magazijn meteen duidelijk welke dia’s erin zitten. Bovendien kunnen de dia’s met het magazijn meteen in de diaprojector worden geschoven en bekeken. U wilt uw dia’s digitaliseren? Dan kijkt u het best eerst na wat voor type magazijn u hebt.

Universele magazijnen komen het vaakst voor. Naast die klassieke magazijnen zijn er echter noch heel wat andere soorten, die wij van MEDIAFIX hier voor u opsommen:

Universeel magazijn

Universeel diamagazijn
Universeel magazijn
 • Bijvoorbeeld van Reflecta, Hama, Leica
 • 36 of 50 dia’s/magazijn

Dit soort magazijn is veruit het meest gangbare (ca. 75% van alle diamagazijnen). Als wij uw dia’s digitaliseren, doen we dat in universele magazijnen. Alle andere soorten magazijnen moeten we jammer genoeg eerst opnieuw in universele magazijnen sorteren.

Een klein nadeel van de universele magazijnen is echter dat u er het beste niet mee schudt. Het kan namelijk zijn dat enkele dia’s niet goed vastklemmen in het magazijn en er dus relatief snel kunnen uitvallen. Omdat de meeste magazijnen in transportboxen worden bewaard, gebeurt dat gelukkig niet zo vaak.

Paximat-magazijn

Paximat-diamagazijn
Paximat-magazijn
 • Bijvoorbeeld van Braun, Revue/Quelle
 • 36 of 50 dia’s/magazijn

Paximat-magazijnen zijn in tegenstelling tot de universele magazijnen aan drie kanten gesloten en ze zijn voorzien van een deksel. De dia’s zijn er goed in beschermd en vallen er niet uit.

Ook deze magazijnen kunnen direct in de projector worden geschoven. Ze zijn echter anders geconstrueerd dan de universele magazijnen.

Voor het opnieuw sorteren van Pixamat-magazijnen berekenen we een meerprijs van € 0,04 per dia.

LKM-magazijn (Leica-Kindermann-magazijn)

LKM-diamagazijn
LKM-magazijn
 • 60 of 80 dia’s/magazijn

In de LKM-magazijnen passen meer dia’s dan in de universele en de Paximat-magazijnen, want de dia’s staan dichter bij elkaar. In de gepaste boxen kunnen de magazijnen bewaard en gearchiveerd worden.

Voor het opnieuw sorteren van LKM-magazijnen berekenen we een meerprijs van € 0,04 per dia.

 

Rond magazijn/carrouselmagazijn

Rond magazijn of carrousselmagazijn

 • Bijvoorbeeld van Rollei, Braun Paximat, Kodak, Revue, Agfa, Leitz)
 • 100 dia’s/magazijn

Voor het opnieuw sorteren van ronde magazijnen berekenen we een meerprijs van € 0,04 per dia.In vergelijking tot de eerder genoemde langwerpige magazijnen is het ronde magazijn of carrouselmagazijn eerder een “buitenbeentje”. De dia’s klemmen ook hier niet in het magazijn vast en kunnen er zonder deksel snel uitvallen.

 CS-magazijn

Diamagazijnen: CS-magazijn
CS-magazijn
 • Bijvoorbeeld van Reflecta, Agfa
 • 40 of 100 dia’s/magazijn

De afkorting CS staat hier voor Compact and Secure (compact en veilig). Het magazijn is enerzijds compact, want u kunt er in vergelijking met de andere magazijnen twee keer zo veel dia’s in kwijt. Anderzijds is het veilig, omdat de dia’s vastklikken in het magazijn en er dus niet uit kunnen vallen.

Voor het opnieuw sorteren van CS-magazijnen berekenen we een meerprijs van € 0,04 per dia.

Liesegang-magazijn

Diamagazijnen: Liesegang magazijn
Liesegang-magazijn
 • 30 of 50 dia’s/magazijn

Ook het Liesegang-magazijn is schudvast, want de dia’s worden met metalen veren vastgeklemd. Het deksel beschermt het magazijn en de dia’s.

Voor het opnieuw sorteren van Liesegang-magazijnen berekenen we een meerprijs van € 0,04 per dia.

 

Herinneringen redden met MEDIAFIX

MEDIAIFX geeft laagsteprijsgarantie voor het digitaliseren van uw analoge mediaEr zijn veel verschillende diamagazijnen. Het maakt echter niet uit hoe u uw dia’s bewaart – de houdbaarheid van dia’s is beperkt.  De diafilm vervaagt en verkleurt naar verloop van tijd. In het ergste geval zijn uw opnames helemaal niet meer te herkennen. Kom daarom meteen in actie en laat uw dia’s scannen en dat al vanaf € 0,19 en met een resolutie van tot wel 6.200 dpi!

MEDIAFIX geeft u een laagsteprijsgarantie, zodat u altijd het goedkoopste aanbod krijgt.

U hebt nog vragen? Onze vriendelijke klantendienstmedewerkers adviseren u graag. Contacteer ons via info (at) mediafix.be of op het nummer 03 375 25 05.

Onze openingstijden zijn

ma - vr: 10.00 – 15.00 uur