Foto's scannen:
wat is de juiste resolutie?

Nu met gratis usb-stick voor uw fotoscans

Gratis usb-stickLaat nu uw analoge foto’s scannen en bekijk ze op de pc, televisie of tablet. Wij scannen uw foto’s met 300, 600 of zelfs 2.400 dpi. U profiteert nu van onze herfstactie en ontvangt de usb-stick voor de opslag van uw gedigitaliseerde foto’s er gratis bij.

Als u aan het einde van uw vrijblijvende aanvraag de tegoedboncode USB-HERFST2022 vermeldt, verschijnt het actievoordeel automatisch in uw bestelformulier.

  • Aanvraag startenAanvraag
  • Aanvullende diensten kiezenOpties
  • Bestelformulier downloadenformulier

Contactgegevens

Aan de hand van uw gegevens genereren wij in het kader van de voorbereiding van de overeenkomst uw bestelformulier en versturen dat naar u. Zie ook onze Privacyverklaring en informatie mbt onze reclames. Een overeenkomst komt pas tot stand nadat u uw handtekening hebt geplaatst en uw analoge media door ons zijn ontvangen.
Vul een geldig telefoonnummer in, zodat wij u gratis en vrijblijvend kunnen adviseren over uw bestelling.
Mediafix Tooltip Uw adresgegevens

300 of 600 dpi – met welke resolutie u uw foto’s moet laten scannen

In de afgelopen decennia heeft u veel foto’s gemaakt: van dagtochtjes en vakanties tot familiefeesten en de eerste stapjes van uw kinderen. U weet niet precies hoe oud uw oudste foto’s eigenlijk zijn, maar één ding is duidelijk: Uw foto’s hebben duidelijk te lijden onder de ouderdom.

Ze zijn vervaagd, hebben kleurzweem en hebben in de loop der jaren ook andere beschadigingen opgelopen. Voordat deze speciale herinneringen voor altijd verloren gaan, wilt u uw foto’s laten scannen. Maar welke resolutie is voor u de juiste?

Foto’s scannen – dpi

300 of 600 dpi – dat zijn de twee kwaliteitsniveaus die door MEDIAFIX worden aangeboden voor het scannen van foto’s. Dpi zijn “dots per inch”. Oftewel het aantal beeldpunten dat bij het scannen van foto’s wordt weergegeven op de oppervlakte van een inch (2,54 cm). Vaak lees je dat digitale foto’s bij een hogere dpi-waarde scherper worden weergegeven. Dit is echter niet helemaal correct, want als het origineel al wazig of onscherp is, zal ook het scannen van de foto’s hieraan niets veranderen. Echter, hoe hoger de dpi-waarde bij het scannen van foto’s is, des te meer beeldinformatie van het origineel wordt overgenomen. Het informatieverlies wordt beperkt, en het gedigitaliseerde fotobestand kan worden vergroot zonder dat de afzonderlijke beeldpunten voor het blote oog zichtbaar worden en de foto ‘verpixeld’ is.

Foto’s scannen met 300 dpi: Voor fotoboeken, het digitaal bekijken van foto’s en archivering

Fotos scannen und Fotobücher gestalten

300 dpi is niet weinig. Als u bij het scannen van uw foto’s voor deze resolutie kiest, ontvangt u de fotobestanden in zeer goede kwaliteit. Een voorbeeld: een gescande foto met de afmetingen 9×13 cm resulteert in een fotobestand met 1063×1535 pixels. Dit formaat biedt veel mogelijkheden. U kunt de foto’s zonder kwaliteitsverlies op uw beeldscherm bekijken, en desgewenst kunt u uw gescande foto’s ook in hetzelfde formaat of iets vergroot weer afdrukken. Want: 300 dpi is de resolutie die ook wordt toegepast in tijdschriften. Met gescande foto’s in deze kwaliteit kunt u al kwalitatief hoogwaardige fotoboeken maken. Of u uw gescande foto’s alleen wilt archiveren, verder wilt bewerken of in een klein formaat wilt laten afdrukken: MEDIAFIX biedt het scannen van foto’s in 300 dpi al aan vanaf € 0,19 per foto.

Foto’s scannen met 600 dpi: Voor grote plannen

Sommige foto’s zijn voor u vast belangrijker dan andere. Omdat u vindt dat ze bijzonder goed zijn gelukt en graag naar die fraaie foto’s kijkt. Dat kunnen adembenemende foto’s van uw laatste vakantie zijn of foto’s van speciale momenten in uw leven, bijvoorbeeld mooie zwart-witfoto’s uit de eerste gezamenlijke dagen met uw kind of uw trouwfoto.

U wilt dat zulke foto’s onderdeel worden van uw dagelijkse leven, zodat u er vaak naar kunt kijken, bijvoorbeeld als decoratieve wandfoto achter acrylglas die door briljante kleuren overtuigt en uw vier muren een individuele flair geeft. Hiervoor heeft u echter fotobestanden met een hoge resolutie nodig, zodat ook vergrotingen zonder kwaliteitsverlies mogelijk zijn. Een gescande foto met de afmetingen 9×13 cm overtuigt bij 600 dpi met een beeldformaat van 2126×3070 pixels (komt overeen met 6,5 megapixels) en kan probleemloos worden vergroot en afgedrukt. Bij MEDIAFIX ontvangt u fotoscans met 600 dpi al vanaf € 0,23 per foto.

Foto’s laten scannen en afdrukken: MEDIAFIX Momenten maakt het mogelijk

Als u uw foto’s wilt laten scannen en meteen als moderne wandfoto wilt laten afdrukken, hoeft u uw fotobestanden niet aan verschillende aanbieders te overhandigen en lange wachttijden op de koop toe te nemen. MEDIAFIX Momenten heeft een aantrekkelijk assortiment met verschillende formaten en materialen waarop u uw gescande foto’s kunt laten afdrukken: Maak een keuze uit klassiek canvas, modern acrylglas en individuele fotocadeaus.

Fotos scannen und Wandbilder drucken lassen

Herinneringen redden met MEDIAFIX

Laat de tand des tijds niet langer aan uw opnames knagen, en neem geen genoegen meer met vervaagde foto’s en kleurzweem. Laat uw foto’s vandaag nog scannen en geef uw herinneringen een toekomst.

Dankzij onze in eigen huis ontwikkelde scantechnologie kan MEDIAFIX altijd de beste prijs aanbieden.

MEDIAFIX gibt Bester-Preis-GarantieHeeft u nog vragen? Aarzel niet en laat u door de vriendelijke medewerkers van onze klantenservice individueel en vrijblijvend adviseren. Neem telefonisch contact met ons op via 03 375 25 05.

Onze telefonische openingstijden:

ma.-do. 9-18 uur
vr. 9-17 uur

Prijs per Scan
tot 500 foto’s
€ 0,28
501-1.500 foto’s € 0,24
1.501-2.500 foto’s € 0,22
vanaf 2.501 foto’s € 0,19
Bovenstaande prijzen zijn incl. btw en evt. excl. verzendkosten. De volledige actievoorwaarden vindt u hier

Uw voordelen op een rij:

  • beste prijsgarantie in heel België*
  • Verzekerde verzending met DHL
  • Gebleken klantentevredenheid
  • Digitalisering door de marktleider
  • MEDIAFIX winnaar n-tv-test
  • Foto’s op dvd, usb-stick of via instant download
»

Zeer deskundig en vriendelijk team. Snelle levering en goede prijzen. Ik ben erg dankbaar en beveel dit bedrijf in ieder geval bij iedereen aan.

«
Oliver Dittrich
»

Ik ben blij dat er bedrijven als MEDIAFIX zijn. Ik vond het fijn om met ze samen te werken. Ik kan dat iedereen aanbevelen …

«
Helene Naumow
»

Alles optimaal! Betrouwbare aanbieder. Uitvoering zoals besproken, en aan alle wensen voldaan! Kan ik alleen maar aanraden!

«