MEDIAFIX-kerstbelofte: geef de mooiste herinneringen cadeau - op tijd voor Kerstmis gedigitaliseerd. Meer informatie.

Foto's scannen:
wat is de juiste resolutie?

Nu met gratis USB-stick voor uw fotoscans

gratis USB-stickLaat nu uw analoge foto’s digitaliseren en bekijk ze op de pc, televisie of tablet. Wij scannen uw foto’s met 300, 600 of zelfs 2.400 dpi. U profiteert nu van onze kerstactie en ontvangt een gratis USB-stick voor uw gedigitaliseerde foto’s.

Als u aan het einde van uw vrijblijvende aanvraag de kortingscode USB-KERSTMIS23 vermeldt, verschijnt het actievoordeel automatisch in uw bestelformulier.


Hebt u uw digitale bestanden voor Kerstmis nodig? Met een versnelde verwerking is het nog mogelijk.
  • Aanvraag startenAanvraag
  • Aanvullende diensten kiezenOpties
  • Bestelformulier downloadenformulier

Contactgegevens

Aan de hand van uw gegevens genereren wij in het kader van de voorbereiding van de overeenkomst uw bestelformulier en versturen dat naar u. Zie ook onze Privacyverklaring en informatie over onze reclame. Een overeenkomst komt pas tot stand nadat u uw handtekening hebt geplaatst en uw analoge media door ons zijn ontvangen.
Vul uw telefoonnummer in voor eventueel gratis en vrijblijvend telefonisch advies en verdere vragen tijdens het bestelproces.
Mediafix Tooltip Uw adresgegevens

In de afgelopen decennia hebt u veel foto’s gemaakt: van dagtochtjes en vakanties tot familiefeesten en de eerste stapjes van uw kinderen. U weet niet precies hoe oud uw oudste foto’s eigenlijk zijn, maar één ding is duidelijk: uw foto’s hebben duidelijk te lijden onder hun leeftijd.

Ze zijn vervaagd, hebben kleurzweem en hebben in de loop der jaren ook andere beschadigingen opgelopen. Voordat deze speciale herinneringen voor altijd verloren gaan, wilt u uw foto’s digitaliseren. Maar welke resolutie is voor u de juiste?

Foto’s scannen – dpi

300 of 600 dpi – met die twee kwaliteitsniveaus kunnen we bij MEDIAFIX uw foto’s scannen. Dpi zijn “dots per inch”. Met andere woorden het aantal beeldpunten dat bij het scannen van foto’s wordt weergegeven op de oppervlakte van een inch (2,54 cm). Vaak lees je dat digitale foto’s bij een hogere dpi-waarde scherper worden weergegeven. Dat is echter niet helemaal correct, want als het origineel al wazig of onscherp is, zal ook het scannen van de foto’s daaraan niets veranderen. Echter, hoe hoger de dpi-waarde bij het scannen van foto’s is, des te meer beeldinformatie van het origineel wordt overgenomen. Het informatieverlies wordt beperkt, en het gedigitaliseerde fotobestand kan worden vergroot zonder dat de afzonderlijke beeldpunten voor het blote oog zichtbaar worden en de foto ‘verpixeld’ is.

Foto’s scannen met 300 dpi: voor fotoboeken, het digitaal bekijken van foto’s en archivering

Fotos scannen und Fotobücher gestalten

300 dpi is niet weinig. Als u bij het scannen van uw foto’s voor deze resolutie kiest, ontvangt u de fotobestanden in zeer goede kwaliteit. Een voorbeeld: een gescande foto met de afmetingen 9×13 cm resulteert in een fotobestand met 1063×1535 pixels. Dat formaat biedt veel mogelijkheden. U kunt de foto’s zonder kwaliteitsverlies op uw beeldscherm bekijken, en desgewenst kunt u uw gescande foto’s ook in hetzelfde formaat of iets vergroot weer afdrukken. Want 300 dpi is de resolutie die ook wordt toegepast in tijdschriften. Met gescande foto’s in deze kwaliteit kunt u al kwalitatief hoogwaardige fotoboeken maken. Of u uw gescande foto’s alleen wilt archiveren, verder wilt bewerken of in een klein formaat wilt laten afdrukken: MEDIAFIX kan uw foto’s scannen in 300 dpi en dat al aan vanaf € 0,19 per foto.

Foto’s digitaliseren met 600 dpi: voor grote plannen

Sommige foto’s zijn voor u vast belangrijker dan andere. Omdat u vindt dat ze bijzonder goed zijn gelukt en graag naar die mooie foto’s kijkt. Dat kunnen adembenemende foto’s van uw laatste vakantie zijn of foto’s van speciale momenten in uw leven, bijvoorbeeld mooie zwart-witfoto’s uit de eerste gezamenlijke dagen met uw kind of uw trouwfoto.

U wilt dat zulke foto’s onderdeel worden van uw dagelijkse leven, zodat u er vaak naar kunt kijken? Als decoratieve wandfoto achter acrylglas overtuigt de foto door briljante kleuren en geeft uw vier muren een individuele flair. Daarvoor hebt u echter fotobestanden met een hoge resolutie nodig, zodat ook vergrotingen zonder kwaliteitsverlies mogelijk zijn. Een gescande foto met de afmetingen 9×13 cm overtuigt bij 600 dpi met een beeldformaat van 2126×3070 pixels (komt overeen met 6,5 megapixels) en kan probleemloos worden vergroot en afgedrukt. Uw foto’s digitaliseren we bij MEDIAFIX met 600 dpi al vanaf € 0,24 per foto.

Fotos scannen und Wandbilder drucken lassen

Herinneringen redden met MEDIAFIX

Laat de tand des tijds niet langer aan uw opnames knagen, en neem geen genoegen meer met vervaagde foto’s en kleurzweem. Laat vandaag nog uw foto’s digitaliseren en geef uw herinneringen een toekomst.

Dankzij onze in eigen huis ontwikkelde scantechnologie kan MEDIAFIX altijd de laagste prijs aanbieden.

MEDIAIFX geeft laagsteprijsgarantie voor het digitaliseren van uw analoge mediaHebt u nog vragen? Aarzel niet en laat u door de vriendelijke medewerkers van onze klantenservice individueel en vrijblijvend adviseren. Neem contact met ons op via info (at) mediafix.be of 03 375 25 05.

We zijn telefonisch als volgt bereikbaar:

ma - vr: 10.00 – 15.00 uur
Prijs per Scan
tot 500 foto’s
€ 0,29
501-1.500 foto’s € 0,25
1.501-2.500 foto’s € 0,23
vanaf 2.501 foto’s € 0,19
Bovenstaande prijzen zijn incl. btw en evt. excl. verzendkosten. De volledige actievoorwaarden vindt u hier

Uw voordelen op een rij:

  • Laagsteprijsgarantie in heel België
  • Verzekerde verzending met DHL
  • Bewezen klanttevredenheid
  • Digitalisering door de marktleider
  • MEDIAFIX winnaar n-tv-test
  • Foto’s op dvd, USB-stick of via instant download
»

Ik ben blij dat er bedrijven als MEDIAFIX zijn. Ik vond het fijn om met ze samen te werken. Ik kan dat iedereen aanbevelen …

«
Hilde Nijs
»

Zeer deskundig en vriendelijk team. Snelle levering en goede prijzen. Ik ben erg dankbaar en beveel dit bedrijf in ieder geval bij iedereen aan.

«
Olivier Dierckx
»

Alles optimaal! Betrouwbare aanbieder. Uitvoering zoals besproken, en aan alle wensen voldaan! Kan ik alleen maar aanraden!

«