Nu muziekcassettes digitaliseren
& herinneringen redden.

 • Aanvraag sturenAanvraag
 • aanvullende diensten kiezenOpties
 • bestelformulier verwerkenformulier

Muziekcassettes laten digitaliseren met gratis retourzending

De lente is in het land! De zon straalt, de bloemen beginnen te bloeien en de vogels fluiten hun lievelingslied. Kortom: de natuur komt opnieuw tot leven. Laat nu uw muziekcassettes digitaliseren en blaas ook uw oude herinneringen nieuw leven in!

Om de intocht van de lente te vieren geeft MEDIAFIX u gratis retourzending bij het digitaliseren van uw muziekcassettes. De actie is geldig voor online aanvragen tot en met 24-05-2022.

Voer onderstaand uw contactgegevens in om een vrijblijvende aanvraag te starten. Het actievoordeel wordt automatisch aan u toegewezen.

JA! Nu vrijblijvend aanvragen!

Contactgegevens

Aan de hand van uw gegevens genereren wij in het kader van de voorbereiding van de overeenkomst uw bestelformulier en versturen dat naar u. Zie ook onze Privacyverklaring en informatie mbt onze reclames. Een overeenkomst komt pas tot stand nadat u uw handtekening heeft geplaatst en uw analoge media door ons zijn ontvangen.
Vul een geldig telefoonnummer in, zodat wij u gratis en vrijblijvend kunnen adviseren over uw bestelling.
Mediafix Tooltip Uw adresgegevens

Prijs per cassette
tot 3 stuks
11,99 €
4 tot 10 stuks 10,99 €
11 tot 25 stuks 9,99 €
26 tot 50 stuks 8,99 €
vanaf 51 stuks 7,99 €
Bovenstaande prijzen zijn incl. btw en evt. excl. verzendkosten. De volledige actievoorwaarden vindt u hier.

Prijzen gelden bij een opname van max. 60 minuten. Berekend wordt de werkelijke speelduur van de opnames (incl. leemtes) op een cassette, niet de capaciteit van de cassette.
Toeslagen voor extra lengte:
tot 90 minuten: 3,00 €
tot 120 minuten: 7,00 €

MEDIAFIX digitaliseert ook:

Formaatt vanaf
VHS / VHS-C / MiniDV 9,49 €
Hi8 / Video 8 / Digital8 12,49 €
Betacam / Betamax 20,00 €
S-VHS / S-VHS-C 20,00 €
Video 2000 / U-Matic 33,00 €

Muziekcassettes digitaliseren:
Uw voordelen

 • Besteprijsgarantie in heel België
 • Gebleken klantentevredenheid
 • Digitalisering door de marktleider
 • 9 afgiftepunten in België
 • Persoonlijk advies: telefonisch of per e-mail
»

Ik ben blij dat er bedrijven als MEDIAFIX zijn. Ik vond het fijn om met ze samen te werken. Ik kan dat iedereen aanbevelen …

«
Helene Naumow

Musikkassetten digitalisieren lassen bei MEDIAFIX mit BestpreisgarantieOm muziekcassettes over te zetten naar cd heeft u technische kennis nodig om een origineel afspeelapparaat, uw pc en de bijbehorende software op de juiste manier met elkaar te configureren, en de software correct te gebruiken. Als alternatief zijn ook speciaal daarvoor bestemde apparaten verkrijgbaar, die echter veel duurder zijn dan de prijs van digitalisering door een professional.

U kunt beter tijd besparen en voorkomen dat u nerveus wordt: MEDIAFIX is marktleider op het gebied van digitalisering en digitaliseert uw muziekcassettes al vanaf 7,99 € per 60 minuten in uitstekende kwaliteit en met besteprijsgarantie.

Analoge Kassetten digitalisieren mit BestpreisgarantieMuziekcassettes laten digitaliseren door MEDIAFIX is niet duur: als u uw geluidsopnames door MEDIAFIX laat digitaliseren, profiteert u van onze besteprijsgarantie die geldt voor heel België. Daardoor krijgt u altijd de beste prijs voor uw digitalisering in België bij een vergelijkbare resolutie en hoeveelheid.

Als u toch een gunstiger aanbod vindt, aarzel dan niet om telefonisch 03 375 25 05 of per e-mail (info (et) mediafix.be) contact op te nemen met onze klantenservice.

Vanaf een fantastische prijs van 7,99 € digitaliseren wij uw muziekcassettes op cd of als MP3.

Vergelijk ons aanbod en u zult zien: MEDIAFIX is voor u de perfecte digitaliseringspartner, aangezien ons aanbod dankzij onze eigen productie en technologie uniek is in heel België.

In de prijs voor het digitaliseren van uw favoriete mixtapes zijn de volgende diensten al inbegrepen:

 • Digitalisering van uw muziekcassettes met een speelduur van max. 60 minuten in uitstekende kwaliteit
 • Overname van uw opschriften tot 20 tekens

Bovendien betaalt u geen meerprijs voor de opslag op uw eigen opslagmedium.

Voor meer informatie kunt u op de naam klikken

Muziekcassettes laten digitaliseren door de marktleider

11,3 keer. Zo vaak kan de aarde worden omwikkeld met 100.000.000 smalfilmbanden. Deze mijlpaal van 100 miljoen gedigitaliseerde foto's en filmminuten heeft MEDIAFIX in september 2020 bereikt. Na de start in 2012 met alleen de digitalisering van dia's, is MEDIAFIX inmiddels van een start-up uitgegroeid tot marktleider op het gebied van het digitaliseren van analoge media.

Als servicebedrijf voor het scannen van dia's digitaliseert MEDIAFIX inmiddels ca. 1,9 miljoen dia's per maand. Door de gestage groei was MEDIAFIX wat betreft aantal medewerkers, vloeroppervlak en aantal gedigitaliseerde media per maand al in 2018 het grootste bedrijf voor de digitalisering van analoge media van Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland. Om deze successen ook in de toekomst te kunnen voortzetten, werken wij constant aan de verbetering van onze service.

Persoonlijk advies: telefonisch of per e-mail

Als digitaliseringspartner die uw vertrouwen geniet, hechten wij groot belang aan een uitvoerige advisering over het digitaliseren van uw muziekcassettes. Dat helpt niet alleen u, maar is ook voor ons belangrijk om uw wensen beter te kunnen begrijpen. Daarom zijn wij u graag telefonisch 03 375 25 05 of per e-mail (info (et) mediafix.be) van dienst.

Via het online formulier kunt u ons altijd een vrijblijvende aanvraag sturen. Onze klantenservice neemt vervolgens telefonisch contact met u op.

9 afgiftepunten in België

kaart van 9 afgiftepunten in BelgëU heeft oude muziekopnames die u liever niet per post wilt versturen? Geen probleem! Onze service voor u: bij onze 9 afgiftepunten in België kunt u uw kostbare opnames heel eenvoudig persoonlijk afgeven, zonder dat u ze op de post hoeft te doen.

Onze koerier haalt uw oude schatten daar op, levert ze af bij MEDIAFIX voor digitalisering, en brengt alles ten slotte weer naar het afgiftepunt. Stuur ons via het online formulier een aanvraag of neem voor verdere informatie over het digitaliseren van geluidsopnames contact op met onze klantenservice.

MEDIAFIX winnaar n-tv-test

MEDIAFIX is winnaar van de n-tv-test. Bij de vraag of het beter is om analoge media zelf te digitaliseren of door een professional te laten digitaliseren, wist MEDIAFIX op alle drie de testcriteria kosten, tijd en beeldkwaliteit te overtuigen.

De digitaliseerservice van MEDIAFIX is als winnaar uit de bus gekomen bij de n-tv-test met betrekking tot de digitalisering van analoge media. Kwaliteit, prijs en verwerkingstijd hebben overtuigd.

Overzicht van het testresultaat:

Zelf digitaliseren Digitalisering door MEDIAFIX
Kosten Niet heel goedkoop + – Hoe meer media men laat digitaliseren, hoe goedkoper het wordt
Tijd Kost veel tijd + Snel afgehandeld
Beeldkwaliteit + – Met gebreken + Hoge kwaliteit

» Conclusie van n-tv: Liever naar MEDIAFIX dan zelf proberen te digitaliseren!

Gratis overname van uw opschriften

Als u uw muziekcassettes door MEDIAFIX laat digitaliseren, nemen wij gratis de opschriften van uw muziekcassettes over. Als uw cassette bijvoorbeeld is voorzien van het opschrift “Mixtape voor vakantie ’83” geven wij het digitale bestand dezelfde naam. Daardoor behoudt u het overzicht over uw digitale herinneringen, en vindt u sneller het bestand waar u naar wilt luisteren.

Muziekcassettes op cd of usb-stick

U wilt uw muziekcassettes laten overzetten naar cd? Dan hebben wij goed nieuws voor u: MEDIAFIX zet uw muziekcassettes in uitstekende kwaliteit en met besteprijsgarantie over naar cd.

Desgewenst kunnen uw cassettes ook worden overgezet naar een usb-stick of harde schijf. Verdere informatie daarover is te vinden in onze vrijblijvende aanvraagproces.

Als u geen opslagmedium heeft gekozen, worden uw data door ons opgeslagen in de voor u gunstigste variant.

Muziekcassettes laten digitaliseren: Uw voordelen op een rij

Prijs-kwaliteit: Beste prijs gegarandeerd
Kwaliteit: Winnaar n-tv-test
Advisering:  telefonisch of per e-mail
Aanlevering: 9 afgiftepunten in België / per post
Opslag: Download, dvd, usb-stick
Service: Gratis overname van uw opschriften

Oude muziekcassettes digitaliseren
Musikkassetten

Heeft u nog oude muziekcassettes met zelf opgenomen muziek of misschien zelfs privéopnames met de stemmen van familie of vrienden? Veel mixtapes uit de jaren 80 en 90 zijn met veel inspanningen opgenomen en vaak ook voorzien van een persoonlijke noot of zelf ingesproken commentaar. Menige liefdesverklaring is op de zelf samengestelde geluidscassettes opgenomen.

De cassettedecks zijn inmiddels echter uit de auto’s en woonkamers verdwenen. En walkmans zijn hoogstens nog op vlooienmarkten te vinden. Ook hoorspelen worden tegenwoordig als MP3-bestand aangeboden en niet meer als compactcassette. Het tijdperk van de muziekcassette is voorbij.

Om de volgende redenen is het raadzaam uw oude muziekcassettes te laten digitaliseren:

 • Het vaak afspelen daarvan heeft een zeurend geluid, ruisen of een bandsalade tot gevolg
 • Geen afspeelapparaat aanwezig
 • Ondeskundige opslag kan fataal zijn voor uw muziekcassettes

De enige mogelijkheid om weer te kunnen genieten van uw oude opnames is digitalisering! MEDIAFIX zet uw muziekcassettes al vanaf 7,99 € per stuk over naar dvd of usb-stick. Haal persoonlijke mixtapes uit de jaren 70, 80 en 90 terug op uw mobiele telefoon of als MP3-bestand op usb-stick, cd of pc.

Nieuwe gebruiksmogelijkheden voor uw geluidscassettes:

 • Gedigitaliseerde muziekcassettes afspelen op cd of als MP3-bestand.
 • Deel uw oude opnames met vrienden en familie over de hele wereld.
 • Archiveer uw collectie.
 • Maak nieuwe playlists.

Is het niet eenvoudiger wanneer ik mijn cassettes zelf digitaliseer?

Voor het digitaliseren van cassettebandjes hebt u over het algemeen een afspeelapparaat, een pc en bijbehorende software nodig. Alleen al daardoor wordt het veel duurder dan wanneer u het digitaliseren door een professional laat uitvoeren. Uw geluidscassette op cd krijgt u bij MEDIAFIX al vanaf 7,99 € in een uitstekende kwaliteit.

Hoe verloopt een bestelling met betrekking tot het digitaliseren van cassettes door MEDIAFIX?

Muziekcassettes laten digitaliseren door MEDIAFIX is heel eenvoudig: neem telefonisch contact met ons op via 03 375 25 05 of stuur ons een online aanvraag via het bestelformulier. Het ondertekende formulier kunt u bij uw pakket voegen.

BELANGRIJK: zonder dit formulier en uw handtekening mogen wij uw media niet digitaliseren! U kunt uw pakje per post naar ons opsturen of persoonlijk afgeven bij onze 9 afgiftepunten in België. Instructies hoe u uw media het best kunt verpakken, vindt u hier. Na het digitaliseren krijgt u uw audio-opnamen en de gedigitaliseerde bestanden langs dezelfde weg weer terug.

Wat kost het digitaliseren van mijn muziekcassettes bij MEDIAFIX?

MEDIAFIX digitaliseert uw muziekcassettes al vanaf slechts 7,99 € per cassette. Met onze besteprijsgarantie garanderen wij dat u, bij een vergelijkbare speelduur en hoeveelheid, bij MEDIAFIX altijd de laagste prijs betaalt voor de digitalisering van muziekcassettes in heel België.

Hoe kan ik mijn muziekcassettes aanleveren om ze te laten digitaliseren?

U kunt uw oude schatten per post naar ons opsturen of persoonlijk afgeven bij onze 9 afgiftepunten in België. Bij verzending per post kunt u uw zending naar het volgende adres sturen:

MEDIAFIX / Photo Galerie
Rue Johannes Gutenberg 20
1400 Nijvel

Na de digitalisering versturen wij uw geluidscassettes en de digitale bestanden naar uw thuisadres, of u kunt ze weer ophalen bij uw lokale afgiftepunt.

Worden de opschriften van mijn muziekcassettes overgenomen?

Ja, tot 20 tekens van het opschrift van uw analoge audiocassettes worden gratis overgenomen.

De tape van mijn muziekcassette is gescheurd. Kan ik ze desondanks laten digitaliseren?

Ja. Scheuren in de tape kunnen wij zonder veel kwaliteitsverlies repareren. Voor 15,00 € repareren wij drie scheuren per cassette.

Krijg ik mijn analoge muziekcassettes weer terug?

Ja. U krijgt uw analoge geluidscassettes na het digitaliseren onbeschadigd weer terug.

Kan ik slechts bepaalde fragmenten van mijn muziekcassettes laten digitaliseren?

Ja. Voor  7,00 € € digitaliseren wij exact het fragment dat u wilt hebben. Daarvoor hebben wij alleen de opgave nodig van begin- en eindtijd van het gewenste fragment.

Hebt u nog meer vragen over het digitaliseren van cassettes?

Wij zijn u graag van dienst! Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een vrijblijvende aanvraag via het online formulier. Telefonisch zijn wij als volgt bereikbaar:

 • ma-vr 09:00 – 13:00 uur
  en 14:00 – 17:00 uur

via tel. 03 375 25 05. Als u een bericht achterlaat, bellen wij u zo spoedig mogelijk terug!

De volgende formaten kunnen wij eveneens voor u digitaliseren: