Nu geluidsbanden digitaliseren
& herinneringen redden.

 • Aanvraag sturenAanvraag
 • aanvullende diensten kiezenOpties
 • bestelformulier verwerkenformulier

Geluidsbanden digitaliseren met gratis retourzending

De lente is in het land! De zon straalt, de bloemen beginnen te bloeien en de vogels fluiten hun lievelingslied. Kortom: de natuur komt opnieuw tot leven. Laat nu uw geluidsbanden digitaliseren en blaas ook uw oude herinneringen nieuw leven in!

Om de intocht van de lente te vieren geeft MEDIAFIX u gratis retourzending bij het digitaliseren van uw geluidsbanden. De actie is geldig voor online aanvragen tot en met 24-05-2022.

Voer onderstaand uw contactgegevens in om een vrijblijvende aanvraag te starten. Het actievoordeel wordt automatisch aan u toegewezen.

JA! Nu vrijblijvend aanvragen!

Contactgegevens

Aan de hand van uw gegevens genereren wij in het kader van de voorbereiding van de overeenkomst uw bestelformulier en versturen dat naar u. Zie ook onze Privacyverklaring en informatie mbt onze reclames. Een overeenkomst komt pas tot stand nadat u uw handtekening heeft geplaatst en uw analoge media door ons zijn ontvangen.
Vul een geldig telefoonnummer in, zodat wij u gratis en vrijblijvend kunnen adviseren over uw bestelling.
Mediafix Tooltip Uw adresgegevens

Prijs per geluidsband
tot 3 stuks
11,99 €
4 tot 10 stuks 10,99 €
11 tot 25 stuks 9,99 €
26 tot 50 stuks 8,99 €
vanaf 51 stuks 7,99 €
Bovenstaande prijzen zijn incl. btw en evt. excl. verzendkosten. De volledige actievoorwaarden vindt u hier.

Prijzen gelden bij een opname van max. 60 minuten. Berekend wordt de werkelijke speelduur van de opnames (incl. leemtes) op een cassette, niet de capaciteit van de cassette.
Toeslagen voor extra lengte:
tot 90 minuten: 3,00 €
tot 120 minuten: 7,00 €

MEDIAFIX digitaliseert ook:

Formaatt vanaf
VHS / VHS-C / MiniDV 9,49 €
Hi8 / Video 8 / Digital8 12,49 €
Betacam / Betamax 20,00 €
S-VHS / S-VHS-C 20,00 €
Video 2000 / U-Matic 33,00 €

Geluidsbanden digitaliseren:
Uw voordelen

 • Besteprijsgarantie in heel België
 • Gebleken klantentevredenheid
 • Digitalisering door de marktleider
 • 9 afgiftepunten in België
 • Persoonlijk advies: telefonisch of per e-mail
»

Ik ben blij dat er bedrijven als MEDIAFIX zijn. Ik vond het fijn om met ze samen te werken. Ik kan dat iedereen aanbevelen …

«
Helene Naumow

Voor het overzetten van opnames op geluidsbanden naar cd heeft u een origineel afspeelapparaat nodig. Zelfs als dat nog aanwezig is, is bovendien de nodige technische kennis vereist om het afspeelapparaat, de bijbehorende software en de pc op de juiste manier met elkaar te configureren..

U kunt beter tijd besparen en voorkomen dat u nerveus wordt: MEDIAFIX is marktleider op het gebied van digitalisering en digitaliseert uw geluidsbanden al vanaf 7,99 € per 60 minuten in uitstekende kwaliteit en met besteprijsgarantie.

Geluidsbanden laten digitaliseren door MEDIAFIX is niet duur: Als u uw geluidsbanden door MEDIAFIX laat digitaliseren, profiteert u van onze besteprijsgarantie die geldt voor heel België. Daarmee krijgt u altijd de beste prijs voor de digitalisering van uw geluidsbanden in België bij een vergelijkbare speelduur en hoeveelheid.

Als u toch een gunstiger aanbod vindt, aarzel dan niet om telefonisch 03 375 25 05 of per e-mail (info (et) mediafix.be) contact op te nemen met onze klantenservice.

Vanaf een fantastische prijs van 7,99 € digitaliseren wij uw geluidsbanden op cd of als MP3. Vergelijk ons aanbod en u zult zien: MEDIAFIX is voor u de perfecte digitaliseringspartner, aangezien ons aanbod dankzij onze eigen productie en technologie uniek is in heel België.

In de prijs voor het digitaliseren van uw historische opnames zijn de volgende diensten al inbegrepen:

 • Digitalisering van uw geluidsbanden met een speelduur van max. 60 minuten in uitstekende kwaliteit
 • Overname van uw opschriften tot 20 tekens

Bovendien betaalt u geen meerprijs voor de opslag op uw eigen opslagmedium.

Voor meer informatie kunt u op de naam klikken

Digitalisering van geluidsbanden door de marktleider

11,3 keer. Zo vaak kan de aarde worden omwikkeld met 100.000.000 smalfilmbanden. Deze mijlpaal van 100 miljoen gedigitaliseerde foto's en filmminuten heeft MEDIAFIX in september 2020 bereikt. Na de start in 2012 met alleen de digitalisering van dia's, is MEDIAFIX inmiddels van een start-up uitgegroeid tot marktleider op het gebied van het digitaliseren van analoge media.

Als servicebedrijf voor het scannen van dia's digitaliseert MEDIAFIX inmiddels ca. 1,9 miljoen dia's per maand. Door de gestage groei was MEDIAFIX wat betreft aantal medewerkers, vloeroppervlak en aantal gedigitaliseerde media per maand al in 2018 het grootste bedrijf voor de digitalisering van analoge media van Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland. Om deze successen ook in de toekomst te kunnen voortzetten, werken wij constant aan de verbetering van onze service.

Persoonlijk advies: telefonisch of per e-mail

Als digitaliseringspartner die uw vertrouwen geniet, hechten wij groot belang aan een uitvoerige advisering over het digitaliseren van uw muziekcassettes. Dat helpt niet alleen u, maar is ook voor ons belangrijk om uw wensen beter te kunnen begrijpen. Daarom zijn wij u graag telefonisch 03 375 25 05 of per e-mail (info (et) mediafix.be) van dienst.

Via het online formulier kunt u ons altijd een vrijblijvende aanvraag sturen. Onze klantenservice neemt vervolgens telefonisch contact met u op.

9 afgiftepunten in België

kaart van 9 afgiftepunten in Belgë U heeft oude geluidsbanden die u liever niet per post wilt versturen? Geen probleem! Onze service voor u: Bij ons kunt u uw opnames heel eenvoudig persoonlijk afgeven, zonder dat u ze op de post hoeft te doen.

Onze koerier haalt uw geluidsbanden daar op, levert ze af bij MEDIAFIX voor digitalisering, en brengt alles ten slotte weer naar het afgiftepunt. Stuur ons via het online formulier een aanvraag of neem voor verdere informatie over het overzetten van uw geluidsbanden contact op met onze klantenservice.

MEDIAFIX winnaar n-tv-test

Bij de test is gekeken naar de volgende criteria: kosten, tijd en kwaliteit. Ook een hoogwaardige scanner van het merk “reflecta” ter waarde van 1.600,00 € bleek uiteindelijk minder goede resultaten te behalen dan de professionele scanner van MEDIAFIX. Het zelf scannen van negatieven kost bovendien veel tijd en vereist technische kennis voor een correcte configuratie van de apparaten. Het is dan ook niet eenvoudig om zelf met een negatiefscanner negatieven te digitaliseren.

De scanservice van MEDIAFIX is als winnaar uit de bus gekomen bij de n-tv-test met betrekking tot de digitalisering van analoge media. Kwaliteit, prijs en verwerkingstijd hebben overtuigd.

Overzicht van het testresultaat:

Zelf digitaliseren Digitalisering door MEDIAFIX
Kosten Niet heel goedkoop + – Hoe meer media men laat digitaliseren, hoe goedkoper het wordt
Tijd Kost veel tijd + Snel afgehandeld
Beeldkwaliteit + – Met gebreken + Hoge kwaliteit

» Conclusie van n-tv: Liever naar MEDIAFIX dan zelf proberen te digitaliseren! probieren!

Gratis overname van uw opschriften

Als u uw geluidsbanden door MEDIAFIX laat digitaliseren, nemen wij gratis de opschriften van uw geluidsbanden over. Als uw geluidsband bijvoorbeeld is voorzien van het opschrift “Opnames uit 1982” geven wij het digitale bestand dezelfde naam. Daardoor behoudt u het overzicht over uw digitale herinneringen, en vindt u sneller het bestand waar u naar wilt luisteren.

Geluidsbanden op cd of usb-stick

U wilt uw geluidsopnames laten overzetten naar cd? Dan hebben wij goed nieuws voor u: MEDIAFIX zet uw geluidsbanden in uitstekende kwaliteit en met besteprijsgarantie over naar cd.

Desgewenst kunnen uw cassettes ook worden overgezet naar een usb-stick of harde schijf. Verdere informatie daarover is te vinden in ons vrijblijvende aanvraagproces.

Als u geen opslagmedium heeft gekozen, worden uw data door ons opgeslagen in de voor u gunstigste variant.

Digitalisering van geluidsbanden: Uw voordelen op een rij

Prijs-kwaliteit: Besteprijsgarantie in heel België
Kwaliteit: Winnaar n-tv-test
Advisering:  telefonisch of per e-mail
Aanlevering: 9 afgiftepunten in België / per post
Opslag: Geluidsbanden op cd of usb-stick
Service: Gratis overname van uw opschriften

Heeft u nog oude geluidsbanden met zelf opgenomen muziek of misschien zelfs privéopnames met de stemmen van familie of vrienden? Dan bent u in het bezit van zeldzame stukken! De eerste bandrecorders voor gebruik thuis kwamen in de jaren 50 op de markt.

Op die oude geluidsbanden zijn veel historische momenten opgenomen. Wat zit achter uw oude geluidsopnames verborgen? Zijn het biografische verhalen van uw vader? Hits uit de jaren 60, opgenomen van de radio? Of misschien uw eigen eerste woordjes, opgenomen door uw ouders?

U kunt erachter komen door uw oude geluidsbanden te laten digitaliseren!

Om de volgende redenen is het raadzaam uw oude geluidsbanden te laten digitaliseren:

 • Na verloop van tijd laat de eigenlijke band los van het dragermateriaal, wat tot problemen bij het afspelen leidt.
 • Geen afspeelapparaat aanwezig
 • Als de band vaak wordt afgespeeld, gaat de kwaliteit van uw analoge schatten achteruit.
 • Ondeskundige opslag kan fataal zijn voor uw geluidsbanden.

 

Nieuwe gebruiksmogelijkheden voor uw geluidsbanden:

 • Ontvang uw geluidsbanden als MP3 – afspeelbaar op alle gangbare multimedia-apparaten.
 • Deel de opnames met familie over de hele wereld.
 • Archiveer uw collectie.
 • Maak nieuwe playlists.

Geluidsbanden laten digitaliseren is de enige manier om uw oude opnames weer toegankelijk te maken en te voorkomen dat ze verloren gaan. Wacht niet langer, en voorkom dat de kwaliteit van uw kostbare opnames achteruitgaat! MEDIAFIX digitaliseert uw geluidsbanden al vanaf 7,99 €.

Is het niet eenvoudiger wanneer ik mijn geluidsbanden zelf digitaliseer?

Voor het digitaliseren van opnamen op geluidsbanden hebt u een origineel afspeelapparaat nodig. Die kosten inmiddels enkele honderden euro’s. Digitalisering door de vakman is in dat geval stukken goedkoper. Uw oude opnamen op geluidsbanden op cd krijgt u bij MEDIAFIX al vanaf 7,99 € per 60 minuten speelduur.

Hoe verloopt een bestelling met betrekking tot het digitaliseren van geluidsbanden door MEDIAFIX?

Geluidsbanden laten digitaliseren door MEDIAFIX is heel eenvoudig: neem telefonisch contact met ons op via 03 375 25 05 of stuur ons een online aanvraag via het bestelformulier. Het ondertekende formulier kunt u bij uw pakket voegen.

BELANGRIJK: zonder dit formulier en uw handtekening mogen wij uw media niet digitaliseren! U kunt uw pakje per post naar ons opsturen of persoonlijk afgeven bij ons 9 afgiftepunten in België. Instructies hoe u uw media het best kunt verpakken, vindt u hier. Na het digitaliseren krijgt u uw audio-opnamen en de gedigitaliseerde bestanden langs dezelfde weg weer terug.

Wat kost het digitaliseren van mijn geluidsbanden bij MEDIAFIX?

MEDIAFIX digitaliseert uw geluidsbanden al vanaf slechts 7,99 € per 60 minuten. Met onze besteprijsgarantie garanderen wij dat u, bij een vergelijkbare speelduur en hoeveelheid, bij MEDIAFIX altijd de laagste prijs betaalt voor de digitalisering van geluidsbanden in heel België.

Hoe kan ik mijn geluidsbanden aanleveren om ze te laten digitaliseren?

U kunt uw oude schatten per post naar ons opsturen of persoonlijk afgeven bij onze 9 afgiftepunten in België. Bij verzending per post kunt u uw zending naar het volgende adres sturen:

MEDIAFIX / Photo Galerie
Rue Johannes Gutenberg 20
1400 Nijvel

Na de digitalisering versturen wij uw opnamen en de digitale bestanden naar uw thuisadres, of u kunt ze weer ophalen bij uw lokale afgiftepunt.

Worden de opschriften van mijn geluidsbanden overgenomen?

Ja, tot 20 tekens van het opschrift van uw analoge geluidsbanden worden gratis overgenomen.

De tape van mijn geluidsspoel is gescheurd. Kan ik ze desondanks laten digitaliseren?

Ja. Scheuren in de tape kunnen wij zonder veel kwaliteitsverlies repareren. Voor 15,00 € repareren wij drie scheuren per tape.

Krijg ik mijn analoge geluidsbanden weer terug?

Ja. U krijgt uw geluidsspoelen na het digitaliseren onbeschadigd weer terug.

Hebt u nog meer vragen over het digitaliseren van geluidsbanden?

Wij zijn u graag van dienst! Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een vrijblijvende aanvraag via het online formulier. Telefonisch zijn wij als volgt bereikbaar:

 • ma-vr 09:00 – 13:00 uur
  en 14:00 – 17:00 uur

via tel. 03 375 25 05. Als u een bericht achterlaat, bellen wij u zo spoedig mogelijk terug!